Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 7 of 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By ramairf1
  1. Joshua Jackson's Avatar
    Member

    Posts
    361 Posts
    Global Posts
    362 Global Posts
       #1  
    I just took a picture and it was too dark so I turned the flash on and it didn't flash.
    I looked at the screen and there is a little flash icon with a line through it.
    Anyone else with this problem?
  2. 1jaxstate1's Avatar
    Member

    Posts
    3,239 Posts
    Global Posts
    3,470 Global Posts
    #2  
    Click the little flash icon without the line going through it.
    Goodbye Dooley! You will NOT be missed!:@
    Bring back the WeeeeeBeeeeaaarrrr
  3. Joshua Jackson's Avatar
    Member

    Posts
    361 Posts
    Global Posts
    362 Global Posts
       #3  
    Quote Originally Posted by 1jaxstate1 View Post
    Click the little flash icon without the line going through it.
    At the risk of sounding snide, I did say that I turned the flash on.
    The LED is working for my flashlight app.
    I'm nor sure what's up.
  4. Techno-Freak's Avatar
    Member

    Posts
    102 Posts
    #4  
    Is the battery low, and Battery Saver mode turned ON? If yes, that's the issue, Flash in Camera doesn't work when in Battery Saver mode. Many people have reported this problem earlier, and that is by design...not good, but that's how it is.
  5. 1jaxstate1's Avatar
    Member

    Posts
    3,239 Posts
    Global Posts
    3,470 Global Posts
    #5  
    Oh ok. I know that if the line is through the flash icon, it means flash is disabled. Like the post above, your phones battery is low, which disables the flash.
    Quote Originally Posted by Joshua Jackson View Post
    At the risk of sounding snide, I did say that I turned the flash on.
    The LED is working for my flashlight app.
    I'm nor sure what's up.
    Goodbye Dooley! You will NOT be missed!:@
    Bring back the WeeeeeBeeeeaaarrrr
  6. Joshua Jackson's Avatar
    Member

    Posts
    361 Posts
    Global Posts
    362 Global Posts
       #6  
    Quote Originally Posted by Techno-Freak View Post
    Is the battery low, and Battery Saver mode turned ON? If yes, that's the issue, Flash in Camera doesn't work when in Battery Saver mode. Many people have reported this problem earlier, and that is by design...not good, but that's how it is.
    My battery was probably low (it was at night).
    I have Battery Saver disabled, though (unless it enables itself when low and disables itself when charged).
    I just checked, again, and the flash is working, again.
    I did a search for "8x flash" and didn't see anything about this (I didn't want to put "8x led" or I'd get all the notification threads).
    JJ
  7. ramairf1's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    #7  
    If your battery is 24% or below the 8X will automatically disable flash when taking pictures.
    Thanked by:
    Villain likes this.

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 08-05-2012, 03:33 AM
  2. Camera Apps...
    By markbirdie in forum Windows Phone Apps
    Replies: 2
    Last Post: 12-23-2010, 04:50 AM
  3. School Me in Camera Settings Please?
    By bambamboom in forum Samsung Focus
    Replies: 3
    Last Post: 11-13-2010, 07:51 AM

Posting Permissions