Drop it like it's hot

Panasonic's Toughbook CF-33 is a ridiculously rugged 2-in-1

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

Can you handle the truth?

What Apple's latest iPad ads say about Microsoft and Windows

Forecast is cloudy

Windows 10 Cloud will run Win32 apps, but only from the Windows Store

Excessive in a good way

GTX 1050 in a 15-inch convertible? Lenovo went there

Windows goes galactic

Revealed: Samsung's Surface Pro-like Galaxy Book, running Windows 10

We made some changes

Our new forums are here!

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 16 of 16
  1. jasqid's Avatar
    Member

    Posts
    823 Posts
    Global Posts
    872 Global Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    I was wondering if anyone on sprint is having an issue sending pictures and images via SMS on their Sprint Arrive?

    I have 2 Arrives. Me and the wife. Over the last two months we've noticed that when we send a picture it comes back within 10-20 seconds and says "Can't Send...Tray again Later". With a line/link under TRY AGAIN to ... well try again. No matter how many time you try again it just will not send. Unless you do a battery pull. It usually sends.

    We are both having this issue and it is getting worse. At the beginin it would happen 1 or 2 times out of 5. now it 3 or 4 times out of 5. For me now it seems like every attempt will not go through.

    I tweeted with @winphonesupport. They said contact Sprint. SPrint reset SMS commands to my phone but that did not work. Said it must be MS. Tried again with MS and after a few back and forths they advise to replace the phone. I am under warranty until Apr. So I guess this is what I'll end up doing.

    But I was curious because its happening on BOTH phones.
  2. starblade876's Avatar
    Member

    Posts
    307 Posts
    Global Posts
    308 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    I usually don't have a problem when I'm [S]sexting[/S]... err, sending picture messages. I've had that try again thing happen a time or two, but nothing consistent. It seemed to only happen when I tried to send the message next to a wall that seems to decrease my signal, so maybe it's a connection thing?
  3. WPSteve's Avatar
    Member

    Posts
    19 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    This too has only happened to me when service was a bit spotty. Usually fixed with full bars and EV.
  4. venom5150's Avatar
    Member

    Posts
    54 Posts
    Global Posts
    67 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    Yes it happens to us. Try deleting the threads. From my understanding, if your thread is way too long with many pics it may be a memory thing. Erase them every now and then. Also. Turn the device off and back on also fixes this. I have mentioned this issue with Sprint as my wife and I have the Arrive as well and have the same issue.
  5. Mike-Mike's Avatar
    Member

    Posts
    184 Posts
    Global Posts
    1,361 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #5  
    the turn on/off airplane mode fixes it for me everytime
  6. jasqid's Avatar
    Member

    Posts
    823 Posts
    Global Posts
    872 Global Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #6  
    Airplane mode!? Have to try that. I've also used the "update data profile" which saturday didnt work on something I received. But I didnt try the AP mode on/off...
  7. caliborn's Avatar
    Member

    Posts
    113 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    Quote Originally Posted by mike.mike View Post
    the turn on/off airplane mode fixes it for me everytime
    This works for me as well. I've also updated my prl, which you all should do from time to time anyway.
  8. ayedlin's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #8  
    Its a known issue. They are working on a fix.
  9. danisnotstan's Avatar
    Member

    Posts
    12 Posts
    Global Posts
    273 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9  
    I was having similar issues and it turned out to be my airave... I did a reset and it was fixed
  10. ihavetreo's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Global Posts
    44 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10  
    Quote Originally Posted by ayedlin View Post
    Its a known issue. They are working on a fix.
    how do you know? you work for m$?
  11. ayedlin's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #11  
    Quote Originally Posted by young View Post
    how do you know? you work for m$?
    I work for Sprint.
  12. ihavetreo's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Global Posts
    44 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #12  
    Quote Originally Posted by ayedlin View Post
    I work for Sprint.
    cool when will it come out?
  13. rchillin's Avatar
    Member

    Posts
    90 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #13  
    I've had similar issues as well. Its really annoying when trying to send and receive MMS messages. I haven't tried the airplane method so I'll try that next time. I hope Sprint can fix this soon!!
  14. Skycop's Avatar
    Member

    Posts
    22 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #14  
    I have the same problems plus I'm sick of sending one text at a time. I've had the phone for 9 months and I'm tired of waiting for a fix. Since they won't be getting any new windows phones anytime soon I'm moving to ATT when the Nokia 900 comes out. Been with Sprint for 10 years but I'm not into android or iphone so they aren't leaving me much of a choice.
    Last edited by Skycop; 02-29-2012 at 08:56 AM.
  15. eric12341's Avatar
    Member

    Posts
    2,635 Posts
    Global Posts
    2,641 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #15  
    I've always had issues sending MMS when I had my arrive. It was because of the crappy sprint network in my area, MMS sent flawlessly after 2am but before 12pm. So maybe its just an overloaded tower as there are many of those. Since I switched to T-mobile haven't had any problems with it.
  16. GG916's Avatar
    Member

    Posts
    41 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #16  
    Quote Originally Posted by ayedlin View Post
    I work for Sprint.
    Sprint won't even send out the latest update and has basically said it won't be getting new Windows phones or supporting the WP at all! :mad:

    If that philosophy doesn't change after Apollo comes out, I'm switching to AT&T

Posting Permissions

";