Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 9 of 9
  1. Miistercoool's Avatar
    Member

    Posts
    11 Posts
       #1  
    i get this message when trying to allow push notifications for my a game called "Spell it" (kinda like a scrabble game) ok well this is the message i get:

    "Cannot initialize a Push Notification channel, you will not receive notifications for this application."

    now why the heck am i getting this message?? anybody else having the same or a similar problem? please help. and by the way i have the htc HD7 for t-mobile.
  2. Miistercoool's Avatar
    Member

    Posts
    11 Posts
       #2  
    i get this message when trying to allow push notifications for my a game called "Spell it" (kinda like a scrabble game) ok well this is the message i get:

    "Cannot initialize a Push Notification channel, you will not receive notifications for this application."

    now why the heck am i getting this message?? anybody else having the same or a similar problem? please help. and by the way i have the htc HD7 for t-mobile.

    by the way i also posted this in the general discussion...i just thought it would be a good idea to post it here as well since it could possibly be a problem with the HD7..
  3. 1jaxstate1's Avatar
    Member

    Posts
    3,239 Posts
    Global Posts
    3,470 Global Posts
    #3  
    Yep. I don't get any push notifications anymore. ZERO! It has something to do with endpoints not being handled correctly and what not. I'll find the to the thread where "jim" is explaining it. It sucks a big one.
    Goodbye Dooley! You will NOT be missed!:@
    Bring back the WeeeeeBeeeeaaarrrr
  4. Miistercoool's Avatar
    Member

    Posts
    11 Posts
       #4  
    what sucks is i have a friend and she also has the HD7 and her notifications work fine and my brother has the Samsung Focus and he doesn't have any problems either and that's so annoying!
  5. 1jaxstate1's Avatar
    Member

    Posts
    3,239 Posts
    Global Posts
    3,470 Global Posts
    #5  
    Here is the link to thread on what may be causing your problems.
    http://forums.windowscentral.com/win...ion/178710.htm It's a lot. But I'm sure you're having the same issues he's describing.
    Goodbye Dooley! You will NOT be missed!:@
    Bring back the WeeeeeBeeeeaaarrrr
    Thanked by:
  6. VelJharig's Avatar
    Member

    Posts
    30 Posts
    #6  
    Yup... same problem here. I started having problems after the pre-NoDo update, when I had to remove a bunch of applications to get the update to run on my Focus, and then reinstalled them afterwards (as per an MS knowledgebase article). At the moment, I can't get new apps to open a channel, despite being well within the 15 push apps limit.

    There is a good explanation for it, which is a registry issue with certain apps incorrectly adding multiple push entries, but MS doesn't have a fix other than a hard reset right now (which is somewhat unreasonable, as the problem will eventually occur again if you use the same set of un-identified problem apps). I think they need a auto-expire mechanism for push registrations, or something similar.

    http://mobilitydigest.com/the-live-t...ze+Mobility%29
  7. Dave Blake's Avatar
    Mod and Ambassador Team Emeritus

    Posts
    5,662 Posts
    Global Posts
    7,164 Global Posts
    #7  
    Threads merged
  8. jimski's Avatar
    Member

    Posts
    2,254 Posts
    Global Posts
    2,259 Global Posts
    #8  
    Quote Originally Posted by Miistercoool View Post
    what sucks is i have a friend and she also has the HD7 and her notifications work fine and my brother has the Samsung Focus and he doesn't have any problems either and that's so annoying!
    What's happened is your phone has accumulated enough left over registry keys to clog things up, regardless of how many push/live tile apps you currently use. Rest assured that your friend and brothers phones will eventually do the same thing, assuming they have a few push/live tile apps installed and occasionally soft reset (or power off), which btw wreaks havoc with your registry keys. If you are dev unlocked I can walk you through a fix. Otherwise a hard reset is the only solution for now. Mango is hopefully going to make this issue a bad memory, but still don't understand why MS couldn't push out a patch for this beforehand. It is very frustrating, especially for developers who can't do anything to correct the issue.

    Sent from my HTC Surround using Board Express
    Nokia Lumia 900 - OS: 7.10.8112.7 - Firmware: 2175.1002.8112.12084
    HTC Surround - OS: 7.10.8107.79 - Firmware: 2250.21.40500.502
  9. Dagolara's Avatar
    Member

    Posts
    585 Posts
    Global Posts
    586 Global Posts
    #9  
    I'd suggest just biting the bullet and doing a reset to get your tiles back. I did my first over the weekend to get my tiles working again and it wasn't a huge hassle as I thought it would be. All told it probably took 15 min to get accounts setup again and another 1hr or so re-installing programs. I'd suggest just making a list of games/apps before doing anything and be warned you will lose access to some apps totally that have been pulled from the marketplace (groveshark, imagewind, unlimited tagging free shazam to name a few). Also try to only re-install live tile apps that you must have so you can prolong having to deal with again. Like jimski said hopefully Mango will rectify this issue completely.

Posting Permissions