Get ready for beta!

Prepare for Halo Wars 2 Blitz Mode beta: Everything you need to know!

One Windows

Microsoft is building a new Windows 10 Shell for PC, Mobile and Xbox

On the Inside

Everything you need to know about the Xbox Insider Program

Beautiful compromises

Surface Studio review: you'll want one, even if you don't need one

3-in-1

Is this the Surface Phone? Microsoft awarded patents for foldable devices

Windows Central Offers

MCSE Certification bundle is just $39

Even more improvements

All the changes found in Windows 10 build 15007!

Games as a Service

What does the cancellation of Scalebound mean for future Xbox exclusives?

Windows Central Offers

Save $90 on these FRESHeBUDS Pro Magnetic Bluetooth Earbuds

Returning for 2017

We're back with an new episode of #AskDanWindows

Lifetime Subscription

VPNSecure is currently 91% off

Our favorite things

The Best of CES 2017 Awards

Infinity Edge in your hand

The XPS 13 2-in-1 is the Dell convertible we've always wanted

Project Valerie

Razer just made a laptop with three — THREE! — 17-inch 4K displays. 😱

Great design from Palo Alto

HP's CES 2017 releases are truly gorgeous PCs

Intel and Google's big day

CES 2017 Day Two: New laptops, new phones, and old ideas made new

Take five is better than ever

The updated Lenovo ThinkPad X1 packs Kaby Lake chips and zero bloatware

Everything we know about the next Xbox: Project Scorpio

UWPowered

'Game Mode' for Windows 10 will power Xbox One and Scorpio games too

Buyer's guide

Best accessories for Microsoft Surface Book

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 11 of 11
  1. Big Supes's Avatar
    Member

    Posts
    1,698 Posts
       #1  
    Not sure if anyone else has experienced this, but for over a week now, my HD7 has been acting up whilst I'm on a call. Every 10 seconds or so it will switch from 3GS to HSPA, putting the call on hold (not officially), and then resume. The service/reception in the area is 100% so there is zero issues there. I have also tried my sim in a different handset and there wasn't any problems...

    Any ideas?

    Thanks
  2. Big Supes's Avatar
    Member

    Posts
    1,698 Posts
       #2  
    Okay, dudes...

    I'm all out of options so I'm thinking about going for a factory reset as my HD7 is effectively an iPod Touch now....

    Before I do, is there anything I should do beforehand?

    I'll make a list of my apps
    Music/photos/videos are backed up via Zune
    Contacts are stored via Hotmail

    Anything I'm missing?
  3. TheWeeBear's Avatar
    Retired Moderator

    Posts
    5,293 Posts
    Global Posts
    5,295 Global Posts
    #3  
    Poor Big Supes, losing all your game saves is the worst thing I think. :(

    Wish you well with curing your problem. :)
  4. Big Supes's Avatar
    Member

    Posts
    1,698 Posts
       #4  
    Yeah, that's a bugger, although I actually wouldn't mind going through geoDefense again.

    Thanks, Weebear. I've been quite lucky so far. This is the only problem I've had in the last 15 months.
  5. blackhawk7188's Avatar
    Member

    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    96 Global Posts
    #5  
    Quote Originally Posted by Big Supes View Post
    Not sure if anyone else has experienced this, but for over a week now, my HD7 has been acting up whilst I'm on a call. Every 10 seconds or so it will switch from 3GS to HSPA, putting the call on hold (not officially), and then resume. The service/reception in the area is 100% so there is zero issues there. I have also tried my sim in a different handset and there wasn't any problems...

    Any ideas?

    Thanks
    The HD7 shouldnt go any higher than 3G. Mine used to come up 2G where I lived and drop to G on calls. The HD7 can browse the web on 3G and phone calls at the same time. Sounds like a hard reset might be a good choice, or recover a back up from zune.
  6. Big Supes's Avatar
    Member

    Posts
    1,698 Posts
       #6  
    Quote Originally Posted by blackhawk7188 View Post
    The HD7 shouldnt go any higher than 3G. Mine used to come up 2G where I lived and drop to G on calls. The HD7 can browse the web on 3G and phone calls at the same time. Sounds like a hard reset might be a good choice, or recover a back up from zune.
    Sounds like a plan. I'm actually waiting it out at the moment - hoping it'll just go away. If not, Zune recovery will be my first port of call. :)
  7. blackhawk7188's Avatar
    Member

    Posts
    85 Posts
    Global Posts
    96 Global Posts
    #7  
    Have you tried manually setting your service choice in the cellular options? I know when I had the problem I manually set it to Tmobile from automatic and it helped. Not good to do when traveling because it wont roam. That may help you when at a specific location.
  8. Big Supes's Avatar
    Member

    Posts
    1,698 Posts
       #8  
    Yeah, I did try that. Unfortunately, it didn't make a difference. Also, O2 said the coverage in my area was very good. :(
  9. Mahloot's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    #9  
    Are you still experiencing this problem? I am having the same problem on my Nokia 710, it's irritating because i can't do anything online with it right now unless it's on wifi. the constant switching just messes any app that uses data.
  10. #10  
    Quote Originally Posted by Mahloot View Post
    Are you still experiencing this problem? I am having the same problem on my Nokia 710, it's irritating because i can't do anything online with it right now unless it's on wifi. the constant switching just messes any app that uses data.
    You might want to try Nokia Network Setup app.
  11. Mahloot's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    #11  
    Quote Originally Posted by Laura Knotek View Post
    You might want to try Nokia Network Setup app.
    Thanks but now it seems I'm having another problem... My phone is no longer recognized as being a Nokia phone on the Marketplace so I'm missing the Nokia collection option. Manually finding this or any Nokia app and trying to install it just gives me a error that it's not available for my phone... Trying to restore from a backup atm to see if that helps.

    This problem didn't happen because of Nokia Network Setup - I couldn't get it installed in the first place because of this new problem.
    Last edited by Mahloot; 05-11-2013 at 03:40 PM.

Posting Permissions