We made some changes

Our new forums are here!

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

Quite a deal

Grab the complete C# coding bootcamp for $41!

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 10 of 10
  1. Ruined's Avatar
    Member

    Posts
    487 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    I am having a bug where the volume will inadvertently go to 00 or 30 for no apparent reason when listening to music and surfing the web at the same time. Anyone else have this? It then sometimes not allow me to lower or raise the volume when this happens.
  2. Dave Blake's Avatar
    Mod and Ambassador Team Emeritus

    Posts
    5,658 Posts
    Global Posts
    7,157 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    Are sure your not accidentally hitting the volume buttons. You can change the volume with the screen locked so turning off the screen or locking the phone won't keep this from happening.
  3. Ruined's Avatar
    Member

    Posts
    487 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #3  
    Quote Originally Posted by Big D5 View Post
    Are sure your not accidentally hitting the volume buttons. You can change the volume with the screen locked so turning off the screen or locking the phone won't keep this from happening.
    Thanks for the tip, but no definitely not hitting them. I tried rebooting the phone hopefully I won't run into this again.
  4. Ruined's Avatar
    Member

    Posts
    487 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #4  
    Arg I rebooted and still happening, going from 00 to 30 and back without touching the device. Hardware problem?
  5. Ruined's Avatar
    Member

    Posts
    487 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #5  
    On further testing I cannot seem to reproduce it when headphones are not plugged in. It also looks like it will randomly launch speech commands, etc, when headphones are plugged in.

    I'm going to try different headphones (these are junk) and see what results are.
  6. Dave Blake's Avatar
    Mod and Ambassador Team Emeritus

    Posts
    5,658 Posts
    Global Posts
    7,157 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  
    That sounds like hardware try some new headphones hopefully that fixes it.
  7. Ruined's Avatar
    Member

    Posts
    487 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #7  
    I confirmed this is an issue with the junk headphones I was using. I checked some other forums and apparently if the headphones have loose ground wiring in the plug, the phone may think its a headset witb volume slider and/or mic. So, use good headphones :)
  8. wreed's Avatar
    Member

    Posts
    27 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #8  
    hopefully it's not the ones that come with the phone?
  9. jimski's Avatar
    Member

    Posts
    2,254 Posts
    Global Posts
    2,259 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9  
    Quote Originally Posted by Ruined View Post
    I am having a bug where the volume will inadvertently go to 00 or 30 for no apparent reason when listening to music and surfing the web at the same time. Anyone else have this? It then sometimes not allow me to lower or raise the volume when this happens.
    I had the exact same issue almost from the day I got my Surround (launch day). Plugging anything into the 3.5mm jack, headphones, aux speaker cable, anything), especially while music was already playing, would send my down to 0. If I tried to move it back up with the volume key, it would fight me and move back down again. Also randomly, TellMe would popup when plugging in, asking me to confirm a voice command. One of my few WP7 embarrassing moments when trying to play music from my phone through aux speakers at a friends Christmas party.

    I did a factory reset on my phone a couple months ago and since then the problem has completely vanished, along with an alarm bug I also had. Using same headphones and repeated connecting/disconnecting has no ill effects. So I would suggest trying a reset. Good chance it will clear up the issue for you.

    Sent from my HTC Surround using Board Express
  10. Ruined's Avatar
    Member

    Posts
    487 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #10  
    Quote Originally Posted by wreed View Post
    hopefully it's not the ones that come with the phone?
    No those work fine, these were another pair I just had laying around.

Posting Permissions

";