Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

Quite a deal

Grab the complete C# coding bootcamp for $41!

Your go-to laptop guide

Introducing our ultimate laptop buyer's guide

Listen here

Attn Android and iPhone users: What you need to know about Windows phone

Old is new?

The original Surface Pro still holds its own in the 2-in-1 world

Xbox Greenlight?

No, internet, Microsoft isn't opening Xbox to all UWP games

Falling in love

HP Envy 34 review: An ultrawide curved all-in-one after my heart

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 34
Like Tree3Likes
  1. Mike Bolz's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    I can't seem to find any other mention of this problem...

    I got my Lumia 950 on December 7th. On December 8th, I got a text reply within a group that only showed the first letter of the message. Every subsequent message from that same number was exactly the same, only showing the first letter. I didn't happen when the other two numbers within the group would respond. I had the person with the offending number text me directly, outside of the group, and it worked perfectly fine. I didn't consider it a big problem at the time, since I didn't text with that person often. Note: the incomplete texts came from a Samsung Galaxy S5 Mini on AT&T.

    About a month later, it happened again, this time with a different person/number. This time it was the person that I text/texts me probably most frequently. This started a day or two after he switched from an AT&T Samsung Galaxy Note 4 to a Galaxy S6. Now it has happened, and continues to happen, within several group text threads with this one number.

    Last week I entered my phone in to the Windows Insider program and downloaded the newest available build. I was hoping that maybe a new OS build would fix the problem. That didn't make any difference.

    I contacted AT&T yesterday about the issue. They re-provisioned the sim and checked all of their side of things and could not come up with a solution. In the end, we decided that I would do a full reset on my device to see if it would fix the issue. I did that and the problem remains (I did not restore to a previous backup, as I did when I first got the phone). I was supposed to get a callback from AT&T this morning, but they never called. At this point, I feel like all they would be able to do is give me a new device.

    I'm hoping someone else will have had this issue and can point me in the right direction. Thanks!

    Click image for larger version. 

Name:	wp_ss_20160109_0001.jpg 
Views:	15 
Size:	86.5 KB 
ID:	120826 Click image for larger version. 

Name:	wp_ss_20160115_0002.jpg 
Views:	14 
Size:	59.3 KB 
ID:	120827
  2. ashram's Avatar
    Member

    Posts
    1,225 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    I haven't that issue, with a group of about 6-7 people. Also on an AT&T 950
  3. jeff adams3's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    I've had the same issue, and there doesn't seem to be a reason for it. Very random. I have been documenting it in the feedback tool.
  4. Mike Bolz's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #4  
    I may be able to answer my own question. After posting here, I dug a little deeper into my Network Settings and turned off Enhanced 4G LTE Services. It's been off for a couple days straight now, and I haven't had an incomplete message yet. I'm hoping it turns out to really fix it.
    JohnStrk likes this.
  5. Mike Bolz's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #5  
    Nevermind, that was not a permanent fix.
  6. michael kahl's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  
    Quote Originally Posted by Mike Bolz View Post
    Nevermind, that was not a permanent fix.
  7. michael kahl's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    My Lumia 950 does this as well, did you ever find a fix?
  8. Mike Bolz's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #8  
    Never found anything definitive, but it appears to be an issue with the Galazy S5 and S6 and AT&T. My friend found a post on a forum that said they had spoken with AT&T about it, that AT&T knows about it and is working on a fix, and for now the Samsung users can turn off Enhanced 4G LTE services (Network Connections>More Networks>Mobile Networks>Mobile Data). My friend turned his off Sunday night and it hasn't been a problem since.

    A further note on the issue: It is not limited to the Lumia 950 or Windows 10, as I had originally surmised. It has been confirmed to affect a Lumia 635 with Windows Phone 8.1, and other android phones (the android phones don't get the group message at all).

    Further update: The same friend just informed me that he is now missing texts from some numbers (individuals only, not group messages). Their second message comes through fine, but even if they try re-sending the first it doesn't come through. We're assuming this is all related. He still has the Enhanced 4G LTE services off.
    Last edited by Mike Bolz; 02-26-2016 at 10:17 AM. Reason: New information.
  9. Price83's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9  
    I have the Microsoft 950 also and just started having this issue. So far this has only happened when 1 particular person in a group message sends a text. Every other member of the group text can see the whole message but I only get the first letter. This person does use a Galaxy S6 Active so today when I see them I'm going to change their 4G settings as mentioned earlier and see if that works. Has anyone heard any more news to this being fixed?

    Also, not sure if this is related but I sent the same person and individual MMS and she received it 13 hours later. This could just be AT&T's not so great network too.
    JohnBarry2 likes this.
  10. DLong4's Avatar
    Member

    Posts
    220 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10  
    Not sure if this is the same problem, but back when I had an iPhone and group texts would not work I was instructed by AT&T to delete the whole thread which was on my phone, and that usually got the group texts to work again.
  11. Mike Bolz's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #11  
    My friend that was having the problem found out that it was not limited to windows phones. There were others not getting his texts at all, and some that he wasn't receiving. He finally switched his messaging app and started using Google Messenger. He has had no problems since that switch.
  12. JohnBarry2's Avatar
    Member

    Posts
    30 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #12  
    I have an AT&T 950 with the same problem. I had the preview build for fast ring and recently restored to a production ring but the problem persists. I have been having this issue for about 2 weeks. I receive only the first letter of the text message from a person in my group text that has a Samsung but a picture will come through just fine, everyone else can read the message fine.
    Last edited by JohnBarry2; 10-06-2016 at 11:42 AM.
  13. RFTA's Avatar
    Member

    Posts
    10 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #13  
    My wife and I have the same issue. Her mom has a galaxy note 7 and if she tries to send us a group text we only get the first letter. Other people in the group get the messages just fine. I'll have her disable the Enhanced 4G LTE feature and see if that makes a difference.
  14. JohnBarry2's Avatar
    Member

    Posts
    30 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #14  
    I tried turning of 4G enhanced but it didn't help.
  15. ktilley13's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #15  
    I have a Note 5; my wife has a Lumia 92?. She has the same problem. I will try adjusting my network settings to see if that works.
  16. JohnBarry2's Avatar
    Member

    Posts
    30 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #16  
    AT&T actually called my wife back and informed her that it was a problem that would need to be addressed on the Samsung owners account. Im not sure if that's true but I certainly cant ask all Samsung owners to call AT&T when they don't even realize they have a problem.
  17. Indistinguishable's Avatar

    Posts
    3,891 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #17  
    Originally posted by Mike Bolz
    Nevermind, that was not a permanent fix.
    I'm having the same issue, but with different factors.

    I'm using an Unlocked Lumia 950 DS. And my friend's device is an AT&T LG G5. So this is the first case in this thread without a Samsung device in the mix.

    This problem may not be exclusive to the Lumia 950, but I don't see it reported as frequently with other devices. Anyone have any fixes?
    Last edited by Indistinguishable; 10-17-2016 at 09:56 AM.
  18. Indistinguishable's Avatar

    Posts
    3,891 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #18  
    Update on this: I'm now missing entire group texts. I'm going into the AT&T store today to see if it's a sim card issue.
  19. Indistinguishable's Avatar

    Posts
    3,891 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #19  
    Quote Originally Posted by Indistinguishable View Post
    Update on this: I'm now missing entire group texts. I'm going into the AT&T store today to see if it's a sim card issue.
    Went to the Microsoft Store and was able to get a replacement device. And the problem still persists.

    Anyone else having this issue and able to figure out some sort of a fix?
  20. Lanlibo's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #20  
    I have recently experienced the same problem. I am on AT&T. My wife has a Samsung Galaxy S6 Edge. On group texting I only receive the first letter of her texts. I do not receive any pictures from her phone in the group text thread. My friends in the same group text have an iphone or an LG and I get their texts just fine.

    I visited the AT&T store where the response I received was "Wow. That's weird." and very little help. I called AT&T and described the issue and they said it's the first they've heard of it. I was supposed to receive a call but never have. I tried the hard reset, no luck. I turned off Enhanced 4g LTE services, no luck. I turned it off on my wife's phone, no luck. Nothing works.

    It appears to be an issue on the Samsung side of things with AT&T. But why is not other brand of phone having the same issue?

    Any fix? Anybody? HELP!
  21. Indistinguishable's Avatar

    Posts
    3,891 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #21  
    Quote Originally Posted by Lanlibo View Post
    I tried the hard reset, no luck. I turned off Enhanced 4g LTE services, no luck.
    I was having this issue with a friend rocking an LG G5. We found a solution. He needed to turn off Enhance 4G LTE on HIS device. That did the trick.
  22. mkawiecki's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #22  
    this worked!! Thank you!

    Recap: turn off enhanced 4g lte on the android. It won't turn off 4g data just HD voice which is no big deal for most.
  23. kasssa's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #23  
    It also happens with Lumia 920 (two different ones)...
  24. Jim Walsh3's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #24  
    Thankful I found this thread and hoping turning off enhanced 4g lte on my daughters android will work. Very frustrating for the past month as my wife and I both have the 950 and my daughter has an S7 and we cannot group text with her.

    Unbelievable that its been happening for so long based on this thread with no recognition from ATT
  25. JGrotel's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #25  
    Super helpful, this fix worked, thanks all! Was driving me crazy. (me: Lumia 950, daughter: iPhone 6s, my wife: Galaxy 6) I had been getting one-letter replies from my wife on all group texts. Turned off this LTE setting on the Galaxy 6 and now all is well.
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Open box T-mobile Lumia 640 on sale on Blinq for $58.79 [Sold Out]
    By libra89 in forum Expired & Archived Deals
    Replies: 3
    Last Post: 01-28-2016, 04:45 PM
  2. Block calls from non-contacts on WP8.1 (Lumia 1020)?
    By ListenUpGuys in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 1
    Last Post: 01-22-2016, 07:45 PM
  3. Finally getting a lumia 950 again!!
    By vhl71 in forum Microsoft Lumia 950
    Replies: 3
    Last Post: 01-21-2016, 03:27 AM
  4. Why I'm unable to change theme after resetting my nokia lumia 520 mobile
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 01-20-2016, 05:12 PM
  5. Can't Delete Browsing History WP Lumia 830 8.1denim
    By AndrewRhys in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-20-2016, 04:05 PM

Posting Permissions

";