Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 11 of 11
  1. rohitsingh's Avatar
    Member

    Posts
    89 Posts
    Global Posts
    95 Global Posts
       #1  
    As the title says. I am receiving notifications when somebody messages me, but when i open whatsapp the messages are not getting downloaded, nor can i send messages when on 2G.

    However, when i switch to 3G (can't always be on 3G coz coverage is really bad) or to wifi, it starts working normally.

    Any suggestions??
  2. hasasimo's Avatar
    Member

    Posts
    1,912 Posts
    Global Posts
    1,929 Global Posts
    #2  
    Hmm, I don't think this has anything to do with data speeds. WhatsApp worked fine on my Lumia 800 with T-Mobile. I'd re-install the app.
  3. rohitsingh's Avatar
    Member

    Posts
    89 Posts
    Global Posts
    95 Global Posts
       #3  
    Quote Originally Posted by hasasimo View Post
    Hmm, I don't think this has anything to do with data speeds. WhatsApp worked fine on my Lumia 800 with T-Mobile. I'd re-install the app.
    Have already uninstalled and reinstalled a couple of times. Still doesnt work.

    I think i'll drop a mail to the whatsapp team directly. hopefully they might have a solution for this
  4. hasasimo's Avatar
    Member

    Posts
    1,912 Posts
    Global Posts
    1,929 Global Posts
    #4  
    It also takes several seconds for the new messages to appear/download once you enter the app. Not sure how long you're waiting, but its not nearly as instant as say a text message.
  5. rohitsingh's Avatar
    Member

    Posts
    89 Posts
    Global Posts
    95 Global Posts
       #5  
    Trust me i've waited long enough on a couple of occasions. :)
  6. hasasimo's Avatar
    Member

    Posts
    1,912 Posts
    Global Posts
    1,929 Global Posts
    #6  
    That's odd bro, I don't know what to tell you. Like I said, I used WhatsApp without many hiccups on Edge speeds (T-Mobile) on my Lumia 800.
  7. marty666's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #7  
    Quote Originally Posted by rohitsingh View Post
    Trust me i've waited long enough on a couple of occasions. :)
    Hi Rohith... I am facing the exact problem as described by you here.. Just wanted to check whether your problem is solved. I have written to the whatsapp team and they trying to work it out.
  8. #8  
    Please kindly do something , Why isn't my whatsapp working ?

    Its making me go crazy , people are sending messages but i can't receive them in my Lumia 800 !

    Is this the service you people promise? :|
  9. pavichellam31's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #9  
    my watsapp not working in idea net work...please help me
  10. Ashfaq Gazi's Avatar
    Member

    Posts
    48 Posts
    Global Posts
    52 Global Posts
    #10  
    go in settings - mobile network switch off the date then go back n return to main screen . thn again go n on it may b tha cud help it wrkd fr me many times . coz in 2 g its bit lazy so may b it neeeds a wake up nod . n if u use 3g in lumia god knows who eats the battery like a hungry dog . i use it on 2g only . it knda of no use to be true .
  11. broar94's Avatar
    Member

    Posts
    1,052 Posts
    #11  
    Adding to the above maybe WhatsApp isn't detecting the connection properly. Try to switch off and on data again.
    Go to a contact and check if you're able to see their last known time.

Posting Permissions