Get ready for beta!

Prepare for Halo Wars 2 Blitz Mode beta: Everything you need to know!

One Windows

Microsoft is building a new Windows 10 Shell for PC, Mobile and Xbox

On the Inside

Everything you need to know about the Xbox Insider Program

Beautiful compromises

Surface Studio review: you'll want one, even if you don't need one

3-in-1

Is this the Surface Phone? Microsoft awarded patents for foldable devices

Windows Central Offers

MCSE Certification bundle is just $39

Even more improvements

All the changes found in Windows 10 build 15007!

Games as a Service

What does the cancellation of Scalebound mean for future Xbox exclusives?

Windows Central Offers

Save $90 on these FRESHeBUDS Pro Magnetic Bluetooth Earbuds

Returning for 2017

We're back with an new episode of #AskDanWindows

Lifetime Subscription

VPNSecure is currently 91% off

Our favorite things

The Best of CES 2017 Awards

Infinity Edge in your hand

The XPS 13 2-in-1 is the Dell convertible we've always wanted

Project Valerie

Razer just made a laptop with three — THREE! — 17-inch 4K displays. 😱

Great design from Palo Alto

HP's CES 2017 releases are truly gorgeous PCs

Intel and Google's big day

CES 2017 Day Two: New laptops, new phones, and old ideas made new

Take five is better than ever

The updated Lenovo ThinkPad X1 packs Kaby Lake chips and zero bloatware

Everything we know about the next Xbox: Project Scorpio

UWPowered

'Game Mode' for Windows 10 will power Xbox One and Scorpio games too

Buyer's guide

Best accessories for Microsoft Surface Book

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 21 of 21
  1. Jack Becker's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
       #1  
    Is anyone else having a problem with losing your data connection (cellular and wifi). It seems about once a day (mainly at night, but has happened during the day), my phone loses it's data connection. I can't update anything (email, people, facebook, twitter) and I am connected to both cellular and wifi. My wife is having the same issue with her Lumia 822 as well. We have found that the only way to fix the problem is to turn off the phone and turn it back on.
    Last edited by Jack Becker; 12-04-2012 at 11:33 AM.
  2. dakranii's Avatar
    Member

    Posts
    525 Posts
    #2  
    I have had it happen to me a couple of times over the past few weeks. Powering down helped me, I didn't have to do a battery pull. Not sure what's causing it.
  3. Jack Becker's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
       #3  
    I'm just glad to see that I am not the only one that this is happening to. I haven't had to pull the battery either, I guess I worded that wrong.
  4. willied's Avatar
    Member

    Posts
    787 Posts
    Global Posts
    791 Global Posts
    #4  
    I don't think it's happening to me, but I need some more time with it before I can say for sure.
  5. Lee B's Avatar
    Member

    Posts
    142 Posts
    Global Posts
    231 Global Posts
    #5  
    I can add this to the list of problems I have not had in the couple of weeks I've had my 822. I'm guessing that this isn't a common problem since yours is the first report I've seen. We know there are some users who've had problems that were solved either by resetting or replacing the phone. Have you tried a reset?
  6. scottcraft's Avatar
    Retired Moderator

    Posts
    2,401 Posts
    Global Posts
    2,535 Global Posts
    #6  
    Mine loses cellular data and call signal. WiFi doesn't go away. I'm going to call Verizon tomorrow and see if I can get a replacement. This has been going on since I bought the phone on launch day. Normally it comes right back but I have had to restart the phone to make the signal come back.
  7. Jmh89's Avatar
    Member

    Posts
    20 Posts
    #7  
    this happens to me almost every day.... Extremely irritating, to say the least! I simply restart the phone, and it works for awhile. Yesterday, I had to restart it several times, because it kept losing data service (but yet it said LTE on the screen)
  8. Steephill's Avatar
    Member

    Posts
    50 Posts
    #8  
    Hasnt happened to me, and I've had the phone for a month now.
  9. BooMaLiCiOuS's Avatar
    Member

    Posts
    38 Posts
    Global Posts
    39 Global Posts
    #9  
    This just happened to me yesterday for the first time. I have also noticed that my signal is not nearly as strong as my Droid Thunderbolt. I never got 3G service on that phone, but on the 822 I hit 3G many times a day in Houston and surrounding areas.
  10. amf78's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Global Posts
    10 Global Posts
    #10  
    It's happened once to me. I turned phone off then turned it back on and it's been fine.
  11. tk-093's Avatar
    Member

    Posts
    1,465 Posts
    Global Posts
    1,948 Global Posts
    #11  
    Every so often I will try to send a MMS and it fails... i can retry and retry but it will not send. all other data will work. I flip to airplane mode and back and it will send. Very annoying.
  12. Ultimateone's Avatar
    Member

    Posts
    790 Posts
    #12  
    Quote Originally Posted by tk-093 View Post
    Every so often I will try to send a MMS and it fails... i can retry and retry but it will not send. all other data will work. I flip to airplane mode and back and it will send. Very annoying.
    I'm on the phone with Verizon right now about this issue, I cant send or receive MMS and I'm on my 2nd phone. It works like maybe 30% of the time and its driving me crazy
  13. BigOlErn's Avatar
    Member

    Posts
    7 Posts
    #13  
    Happens here too, at least once per day. Haven't tried to toggle airplane mode, but a soft reset brings it right back. Frustrating.
  14. Ultimateone's Avatar
    Member

    Posts
    790 Posts
    #14  
    I'm now an HTC 8X owner, had enough
  15. diesel822's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #15  
    Just wanted to add that I was losing my data connection 2-3 times per day on my 822. It didn't seem to matter if i was on wifi or not when it dropped off. The first few days I had the phone i didn't experience any problems so that got me looking to see if there was anything I changed on the phone. Maybe it was a coincidence but I realized my problems started the day I changed my network mode from Global to LTE \ CDMA. I've since changed it back to global and haven't dropped data once. Its been about 3 days. I have no idea if that's causing the issues and can't understand why it would but non-the less I've had no problems after switching it back to global. I do know that the times I did lose data and had to soft-reset to get it back were in low LTE signal areas.

    Just wanted to share that, as its only been a few days I'm not 100% sure network mode selection is causing the problem, but maybe that's something people experiencing this problem can try.
  16. aced411's Avatar
    Member

    Posts
    54 Posts
    Global Posts
    56 Global Posts
    #16  
    Quote Originally Posted by Jack Becker View Post
    Is anyone else having a problem with losing your data connection (cellular and wifi). It seems about once a day (mainly at night, but has happened during the day), my phone loses it's data connection. I can't update anything (email, people, facebook, twitter) and I am connected to both cellular and wifi. My wife is having the same issue with her Lumia 822 as well. We have found that the only way to fix the problem is to turn off the phone and turn it back on.
    Yes (820)! Its maddening, even non-mms will fail. I thought it was phone because it was a replacement and I didn't have a problem with the previous one. I have a new one on the way. What a terrible issue
  17. BigOlErn's Avatar
    Member

    Posts
    7 Posts
    #17  
    Just happened again after a couple of days incident free. Toggling airplane mode on/off brought the connection back.

    I should also say that it is only my cellular connection that locks up, not my WiFi connection.
  18. jambaugh's Avatar
    Member

    Posts
    10 Posts
    #18  
    I've had mine for 8 days and have had this problem from the beginning. Verizon says they haven't heard of anyone having this problem...
    Kelsey Bowen likes this.
  19. aced411's Avatar
    Member

    Posts
    54 Posts
    Global Posts
    56 Global Posts
    #19  
    Exchanging the phone solved the issue for me
  20. Jmh89's Avatar
    Member

    Posts
    20 Posts
    #20  
    Mine has been getting better lately. The first week or two, I had to reboot almost every day. Now it's been about 2 weeks since I had to reboot for that problem. I do, however, reboot every evening, to make sure everything is working if the morning.
    All in all, I'm a little disappointed with how my WP8 is working. (syncing, data connection, apps not working correctly) I have used WP7 for over a year, and it worked flawlessly. WP8 is slowly coming around though. I just hate the feeling of being guinne pigs though (Windows 8 sync tool).
  21. Kelsey Bowen's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #21  
    I've had this phone for over 2 years. I have had this same problem almost since day one. I really just wanna throw the damn phone at this point, as my contacts not up til August, and Verizon won't do anything. Any other suggestions would help! Thanks

Similar Threads

  1. Visual Voice Main on the Lumia 900
    By SoloXCRacer in forum Nokia Lumia 900
    Replies: 27
    Last Post: 04-11-2012, 01:39 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 04-09-2012, 05:06 PM
  3. Replies: 7
    Last Post: 04-07-2012, 09:53 AM
  4. Sprint customer with some questions on the lumia 900
    By TheKingsEighth in forum Nokia Lumia 900
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2012, 01:02 PM
  5. Data Connection on Pay as you go SIM
    By skytribe in forum HTC Trophy
    Replies: 11
    Last Post: 02-07-2012, 11:09 AM

Posting Permissions