Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 55
  1.    #1  
    I have had no luck whatsoever in connecting a device to the 920 through Internet Sharing on AT&T. I have tried two laptops (Win 7 and 8), three iPhones (3GS, 4, 4S), iPad (3rd generation), Nook Color, and a Kindle Fire. All of these see the connection, however when it connects it will connect and then disconnect, connect then disconnect, it will try multiple times until it gives up. Windows sometimes will show that it is connected with Internet Access, then it disconnects. Then there are times where Windows connects and it stated "Limited Connection", then disconnects, and then there are times that it will just not connect at all. Then on the Lumia side while this is going on, while looking at the Internet Sharing screen in Settings, the "Guests" number goes back and forth from 1 to 0, and back again. I have the 5GB LTE data plan with tethering.

    I was just wondering if ANYONE was able to get ANY other device to connect and stay connected to the 920 and actually use Internet Sharing for what it was intended to do. I don't know if this is a software issue or hardware issue and this is one feature I have to have work, so I don't know if I need to return the phone or not. Any insight would be greatly appreciated.
    Last edited by KILLAchievement; 11-14-2012 at 05:05 AM.
  2. igoramadas's Avatar
    Member

    Posts
    100 Posts
    #2  
    Just tried with my work laptop, and works without a problem. Maybe that's something related to AT&T?

    I'm on O2 in Germany. No LTE, only HSDPA.
  3. zipro's Avatar
    Member

    Posts
    265 Posts
    Global Posts
    554 Global Posts
    #3  
    Quote Originally Posted by igoramadas View Post
    Just tried with my work laptop, and works without a problem. Maybe that's something related to AT&T?

    I'm on O2 in Germany. No LTE, only HSDPA.
    For how long did you keep it connected?

    I'm having problems with the connection, as well:

    1. Macbook Pro connects without an issue

    2. After pretty much exactly one minute (which also happens to be the screen-timeout setting on the Lumia), the connection is dropped.

    3. I can reconnect, but after another couple of minutes, the connection drops again. From then on, the WiFi adapter on my MBP doesn't react anymore until I do a full reboot.
  4. dacarter77's Avatar
    Member

    Posts
    68 Posts
    #4  
    No problems for me, ATT in the US. on an Acer tablet now on a bus. have also used work laptop and VPN. Very fast.
  5. Grenzeloos's Avatar
    Member

    Posts
    17 Posts
    #5  
    My Surface RT connects pretty much instantly. Very fast surfing and I don't even have LTE yet.
  6. sym1a1a's Avatar
    Member

    Posts
    334 Posts
    Global Posts
    338 Global Posts
    #6  
    Haven't had a problem, I'm on att in us as well, works fine on my 920
  7. Dr Arnheim's Avatar
    Member

    Posts
    17 Posts
    #7  
    Same here ; (

    Quote Originally Posted by zipro View Post
    For how long did you keep it connected?

    I'm having problems with the connection, as well:

    1. Macbook Pro connects without an issue

    2. After pretty much exactly one minute (which also happens to be the screen-timeout setting on the Lumia), the connection is dropped.

    3. I can reconnect, but after another couple of minutes, the connection drops again. From then on, the WiFi adapter on my MBP doesn't react anymore until I do a full reboot.
  8. graigsmith's Avatar
    Member

    Posts
    51 Posts
    Global Posts
    64 Global Posts
    #8  
    i'm having the same problem. it works on my mac for a minute. then stops working. then the only thing i can do to fix it is reset the phone.

    now the mac sync app stopped working too.
  9. Oridus's Avatar
    Member

    Posts
    68 Posts
    #9  
    I used it earlier today to connect two laptops at one time. Both stayed connected solid through.


    Sent from my iPhone 5 using Tapatalk.
  10. ImpalaDoug's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #10  
    I'm unable to get a connection from my Surface RT to stay connected to Internet Sharing on my AT&T Lumia 920. My symptoms sound identical to those in the original post. I have not yet tried any devices besides the surface.

    @KillAchievement - Have you found a solution?
  11. txaggies07's Avatar
    Member

    Posts
    197 Posts
    Global Posts
    209 Global Posts
    #11  
    I have been using Internet Sharing pretty frequently for long durations without issue. I have a 920 and connect it to my laptop.
    Current Phone: Nokia Lumia 920
    Past Phones: iPhone 4, Motorola Atrix, Samsung Focus, Samsung Focus Flash, Nokia Lumia 900, Galaxy Nexus, Nexus 4

    Tablet: Microsoft Surface Pro, Nexus 7
  12. cameradork's Avatar
    Member

    Posts
    555 Posts
    #12  
    I just turned Internet Sharing on (Lumia 920, Black, purchased on release day in Northern California). I connected my old iPhone 4S to it (No longer connected to cell, and it's a Spotify streamer now until they release an app for the Lumia ;) ), and I was able to browse on the iPhone using Safari for 5 minutes and stream a song with no issues. Assuming you have an AT&T plan that actually supports Internet Sharing (not all of them do), it's possible you may have a defective phone...
  13. someoneinwa's Avatar
    Member

    Posts
    115 Posts
    #13  
    I've had no problems at all connecting my 920 to my Surface. I've tried it wirelessly and also with the Surface and phone connected via the 920's USB cable so that it was charging while providing the internet service at the same time. In both cases, the two devices connected without problem and stayed connected.
  14. navbouy's Avatar
    Member

    Posts
    15 Posts
    Global Posts
    16 Global Posts
    #14  
    No problem here,connects to my iPad way faster than jocuspot that I used on my n8.
  15. gudnuf4u's Avatar
    Member

    Posts
    44 Posts
    #15  
    I had the problem couple days ago too but all I did was change the SSID, rebooted the phone and tried again...it works flawless this morning when I was at the car dealership getting an oil change connected to my Surface RT for over an hour ....one customer had the nerve to come ask me if he can connect his iPad to my phone
  16. baileystein's Avatar
    Developer

    Posts
    215 Posts
    Global Posts
    236 Global Posts
    #16  
    My titan does that as well, anybody know why?
  17. mpelti's Avatar
    Member

    Posts
    135 Posts
    #17  
    i had no issue getting my old android connected to internet sharing on my AT&T 920. Just have to make sure the connection is made with the Lumia unlocked.
  18. Jbstation's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #18  
    I have found one tweak for Lumia 920 problems you can try installing the Spanish keyboard although it is irrelevant but works for some people. You can read more on jailbreakstation under the Nokia Lumia category.
  19. karmamule's Avatar
    Member

    Posts
    189 Posts
    Global Posts
    547 Global Posts
    #19  
    I've connected a Surface, Kindle Fire 8.9, several PCs, as well as a nook hd+ via internet sharing on my lumia 920 and all have worked fine for me. A couple times it took a little time to have the connection get going (maybe up to 30 seconds or so) but for the most part it worked quickly and easily.
  20. robstunner's Avatar
    Member

    Posts
    146 Posts
    Global Posts
    912 Global Posts
    #20  
    To the people who are unable to use it:

    Do you have a tethering plan with your carrier? Its required (at least on att).
    Sent from my RM-820_nam_att_100 using Board Express
  21. #21  
    I have been tethering my Nexus 7 and playing Ingress on it while walking around etc. with no difficulties at all. Everything connects and stays connected - with really good data speeds/throughput.
  22. dudedud's Avatar
    Member

    Posts
    29 Posts
    #22  
    I connected my xbox to mine and played some Battlefield 3 on it :D
  23. zigzagr63's Avatar
    Member

    Posts
    25 Posts
    #23  
    Just to test mine I activated my hotspot and my wife connected her tablet to it quickly and easily.
  24. pderosa's Avatar
    Member

    Posts
    75 Posts
    Global Posts
    83 Global Posts
    #24  
    I had a similar issue and found an advanced setting in Windows under the network setting that said Enable FIPS. I did that and it started working.
    Thanked by:
  25. bilzkh's Avatar
    Member

    Posts
    682 Posts
    Global Posts
    684 Global Posts
    #25  
    Works with my L920 on Rogers.
Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions