Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 21 of 21
  1. molokoplus's Avatar
    Member

    Posts
    38 Posts
       #1  
    Today when I played music through Bluetooth on my car stereo, thre was a horrible screech sound throughout the entire song. I also get some pops or crack at random times during the song. At first I thought it may have been the audio file but it played perfectly fine via headphones so I'm assuming it's a Bluetooth issue with the music player.

    Anyone having a similar problem?
  2. molokoplus's Avatar
    Member

    Posts
    38 Posts
       #2  
    Anyone? I saw that other people were experiencing this on the microsoft answers forum.
  3. TheGeekNextDoor's Avatar
    Member

    Posts
    50 Posts
    Global Posts
    59 Global Posts
    #3  
    I get the same thing from time to time. Not always though. So I'm a bit confused.
  4. molokoplus's Avatar
    Member

    Posts
    38 Posts
       #4  
    Hmmm. Well that's a bummer. It's a ashame because right when I fix one problem, another one appears. I want to keep my lumia but if this issue isn't fixed I just can't
  5. TMavC5's Avatar
    Member

    Posts
    609 Posts
    #5  
    I have n issue playing it through my car stereo Bluetooth.
  6. gsquared's Avatar
    Member

    Posts
    1,375 Posts
    Global Posts
    1,376 Global Posts
    #6  
    No issues here either. Recommend removing the pairing from both phone and stereo and let them re-pair.
  7. molokoplus's Avatar
    Member

    Posts
    38 Posts
       #7  
    Quote Originally Posted by gsquared View Post
    No issues here either. Recommend removing the pairing from both phone and stereo and let them re-pair.
    Will try this. Thanks!!!
  8. AndroidJay's Avatar
    Member

    Posts
    72 Posts
    Global Posts
    147 Global Posts
    #8  
    I had a similar issue with my previous Android phone. It happened when I was charging it at the same time.
  9. molokoplus's Avatar
    Member

    Posts
    38 Posts
       #9  
    This happens without charging.
  10. cddigi's Avatar
    Member

    Posts
    105 Posts
    #10  
    I haven't had the problem on its own. However, whenever its plugged in I do over Bluetooth and Aux. It happened with the Lumia 900 and I figured it was just because the charger was so close to the audio. Now they are on different sides and I still get it and its worse.
  11. sjminabqnm's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #11  
    Yes, I'm having the same issue. And it seems to struggle when switching between devices. Never had the problem on my Samsung Focus. I'm probably going to return it beforemmyntrial is up Friday. Too bad I paid to get it ghost armored. I'm going to be out that. Even worse, I may have to go back to iPhone which I haven't been forced to use since the 3G was a fresh device
  12. triplet429's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #12  
    having the same problem, will not work correctly when bluetoothing phone the radio. it will play one song then just stops playing.. help..
  13. link68759's Avatar
    Member

    Posts
    548 Posts
    #13  
    I have the problem on my 820, I'm exchanging it. Not much you can do afaik.
  14. A790's Avatar
    Member

    Posts
    6 Posts
    #14  
    Same issue here. Happens with all audio sources. Phone is not charging when playing.

    Terrible device from Nokia. I have had NOTHING but problems with it.
  15. duncan0622's Avatar
    Member

    Posts
    137 Posts
    #15  
    Quote Originally Posted by triplet429 View Post
    having the same problem, will not work correctly when bluetoothing phone the radio. it will play one song then just stops playing.. help..
    Same situation here. When I connect my device to a bluetooth earphone(branded Nokia) for music playback, my device only play for 1 song, then it stops. When I switch to next song, it freezes. (or sometimes skips the song automatically).

    I tried both Xbox and Nokia Music player, but got the same situation. So I would rather believe it's a bug in WP8. It's really annoyed as now everyday I listen to my audio files trhough a TIRESOME LONG WIRE.
  16. link68759's Avatar
    Member

    Posts
    548 Posts
    #16  
    Quote Originally Posted by duncan0622 View Post
    Same situation here. When I connect my device to a bluetooth earphone(branded Nokia) for music playback, my device only play for 1 song, then it stops. When I switch to next song, it freezes. (or sometimes skips the song automatically).

    I tried both Xbox and Nokia Music player, but got the same situation. So I would rather believe it's a bug in WP8. It's really annoyed as now everyday I listen to my audio files trhough a TIRESOME LONG WIRE.
    Meh bluetooth is always bad for quality, but it's a nice option to have :/

    I think this is a hardware defect, unless Nokia got the bit rate settings wrong on a few random devices.... Could someone try hard resetting to see if that resolves the issue? AT&T recently changed their policy from 30 days return to **** you, so unless Nokia accepts exchanges I'm screwed.
  17. icesct's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    #17  
    I'm having the same problem with my lumia 920. Really annoying and Nokia told me I'd have to ship the phone back to them. What do I use in the meantime? Well they suggested I get a "loaner" from AT&T. What planet are they from?
  18. tylerjp's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Global Posts
    16 Global Posts
    #18  
    Quote Originally Posted by gsquared View Post
    No issues here either. Recommend removing the pairing from both phone and stereo and let them re-pair.
    This.
  19. bovcrx's Avatar
    Member

    Posts
    33 Posts
    Global Posts
    91 Global Posts
    #19  
    Maybe the portico update will correct that.

    Sent from my SGH-T889 using Tapatalk 2
  20. jason sines's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #20  
    Found a fix. All, I had this same problem when I bought my Lumia 920. It would POP and screech at random moments. Very annoying! I tried EVERYTHING. The Portico update did not fix it, I tried reboots and reconnects to Bluetooth. I tried keeping the volume level below 20/30 on my phone. I tried new apps, downloading songs versus streaming them, I even tried to keep my phone away from my car stereo, but nothing fixes it and there's never a pattern. The one fix I found was calling AT&T (or your carrier) and utilizing the Lumia 920's warranty and get a new one! The new one works GREAT with zero issues and I like my phone again. Sounds to be a hardware issue.
  21. link68759's Avatar
    Member

    Posts
    548 Posts
    #21  
    I have no at&t warranty, but Nokia replaced my 820 for me. Took them about a month.... But I'm happy now.
    Sent from my RM-824_nam_att_101 using Board Express

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 11-25-2012, 10:04 PM
  2. Bluetooth car stereo issues (doesn't auto connect)
    By shiftF in forum Nokia Lumia 900
    Replies: 14
    Last Post: 08-29-2012, 07:36 PM
  3. Mango goodness. BT Audio now working with car stereo
    By gsquared in forum Windows Phone 7
    Replies: 7
    Last Post: 09-30-2011, 09:29 AM
  4. Bluetooth Audio on Car speakers
    By mmbond in forum HTC Arrive / 7 Pro
    Replies: 10
    Last Post: 05-11-2011, 10:48 AM
  5. connecting to car stereo
    By Light Speed1 in forum Windows Phone 7
    Replies: 5
    Last Post: 02-03-2011, 12:24 AM

Posting Permissions