Windows

Windows 10 Cloud will run Win32 apps, but only from the Windows Store

Excessive in a good way

GTX 1050 in a 15-inch convertible? Lenovo went there

Windows goes galactic

Revealed: Samsung's Surface Pro-like Galaxy Book, running Windows 10

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

We made some changes

Our new forums are here!

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 9 of 9
  1. jwvjwv's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    Hello,

    I just got an AT&T Lumia 920 yesterday, and both data and mms have not been working. I have almost full signal strength, and it says "4G" next to the signal strength icon, but any time I try to access the internet or use an app that needs access to the internet with wi-fi off, I am told there is a problem with my connection. I have tried turning off and on the phone, removing and reinserting the sim card, and I even did a hard reset. Same problem. Voice works, but no data, but i have my data set to "on." Can someone with AT&T go into their cellular settings and tell me all the APN settings to input? You should be able to see them if you go into settings > cellular > and tap "edit internet apn" and "edit mms apn." It looks like there are no APNs set up on my phone because all it says is "add internet apn" and "add mms apn."
  2. invictax's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    I have the same problem and no support from ATT today. I did get HSPA going with the wap.cingular settings found here. Internet / WAP / APN / MMS SettingsTheUnlockr
  3. johnnytoot's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    I'm not sure that's your problem. My data and mms work fine,and my options under cellular only show the add apn options just like yours. I got my 920 the day they came out. That seems really odd that it's showing 4g on the status. Normally if your phone wasn't provisioned properly, I would guess you would not see that at all.
  4. Dramer77's Avatar
    Member

    Posts
    22 Posts
    Global Posts
    476 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    i had trouble sending mms messages.. what i found online was to go into cellular turn data off, back out then turn data back on... everything worked fine for me then
  5. jwvjwv's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #5  
    Thanks for those settings. Not sure what the issue is, but I'll be contacting AT&T tomorrow.
  6. majortom1981's Avatar
    Member

    Posts
    234 Posts
    Global Posts
    242 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  
    Call customer support. I had problems and the person had to change what my account read. I came from an iphone 4s and some of my account options had the iphone 4s settings. After she made the change I shutoff my phone waiting about 10 seconds, turned it on again and everything worked.

    Make sure your account has the windows phone data plan and visual voicemail not the iphone or android ones.
  7. invictax's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    On the phone with ATT now. They said my data plan was missing. But the guy can't add it for some reason. He has to escalate and the expected resolution is December 4th. =P He is waving my first month of data @ $40. I am going to add the APN settings back in until it is resolved.

    This was a brand new account so I am not coming from an iPhone or anything. Now I need to call customer support and talk to them about the activation fee, overnight shipping that took two days and price matching the sale today. Oh joy. :/
  8. jwvjwv's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #8  
    I called them today and had the same problem--no data plan. She got a data plan set up for me, and now it works. I wonder why you have to wait for December 4th? Anyway, this is strange because I selected a data plan when I ordered the phone from AT&T. I swear I selected a 200MB plan, but she said that one wasn't available anymore. I wonder if this was the cause. You should be careful about using those APN settings; the woman I spoke with on the phone earlier said that since there was no data plan, it defaulted to a sort of "pay as you go" data plan (even though data wouldn't work without adding the APN settings). I hope you won't incur any extra charges from using the APN settings while you wait for your data plan to be set up. You might want to check with them if you haven't already.

    I had mine pricematched, you shouldn't have any issues, and if you do, just keep trying.
  9. Christopher Sterbank's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9  
    So, I have a very similar issue when I upgraded to my Lumia 920. I had 4G icon for data, but I was unable to receive (but could send) texts. The next day, my 4G icon disappeared, and I had no data. It took about 6 days of swapping phones, SIM cards, removing/adding features from my account AND escalating a ticket to AT&Ts higher tier techs. No resolution. So I closed my account and re-opened a new one (my suggestion) - no dice. Last resort - change my phone number (my suggestion) - worked. It had nothing to do with the representatives in the corporate store (that I know of), rather AT&Ts registration process not updating fully in all their systems. My texts could go out, I could make phone calls, and data eventually worked, but NEVER did receiving texts worked until I changed my phone number. It was a huge ordeal and the store credited me for the troubles. I really didn't want to change my number, but I'd rather have a functional phone and not wait for AT&Ts techs to figure it out "whenever". Just some advice if you have to go down this road.

Similar Threads

  1. MMS not working
    By commops7 in forum Nokia Lumia 900
    Replies: 12
    Last Post: 06-17-2013, 01:40 PM
  2. Random data pauses/freezes/not working?
    By yeahbuddy78 in forum HTC TITAN II
    Replies: 9
    Last Post: 06-17-2012, 04:17 PM
  3. MMS not working
    By starsoccer9 in forum HTC Arrive / 7 Pro
    Replies: 25
    Last Post: 12-19-2011, 06:27 PM
  4. Data showing but not working
    By y2kunals in forum LG Optimus 7
    Replies: 2
    Last Post: 10-06-2011, 08:12 AM

Posting Permissions

";