Get ready for beta!

Halo Wars 2 Blitz: Game modes, beginner's tips, and more

One Windows

Microsoft is building a new Windows 10 Shell for PC, Mobile and Xbox

On the Inside

Everything you need to know about the Xbox Insider Program

Beautiful compromises

Surface Studio review: you'll want one, even if you don't need one

3-in-1

Is this the Surface Phone? Microsoft awarded patents for foldable devices

Windows Central Offers

MCSE Certification bundle is just $39

Even more improvements

All the changes found in Windows 10 build 15007!

Games as a Service

What does the cancellation of Scalebound mean for future Xbox exclusives?

Windows Central Offers

Save $90 on these FRESHeBUDS Pro Magnetic Bluetooth Earbuds

Returning for 2017

We're back with an new episode of #AskDanWindows

Lifetime Subscription

VPNSecure is currently 91% off

Our favorite things

The Best of CES 2017 Awards

Infinity Edge in your hand

The XPS 13 2-in-1 is the Dell convertible we've always wanted

Project Valerie

Razer just made a laptop with three — THREE! — 17-inch 4K displays. 😱

Great design from Palo Alto

HP's CES 2017 releases are truly gorgeous PCs

Intel and Google's big day

CES 2017 Day Two: New laptops, new phones, and old ideas made new

Take five is better than ever

The updated Lenovo ThinkPad X1 packs Kaby Lake chips and zero bloatware

Everything we know about the next Xbox: Project Scorpio

UWPowered

'Game Mode' for Windows 10 will power Xbox One and Scorpio games too

Buyer's guide

Best accessories for Microsoft Surface Book

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 6 of 6
  1.    #1  
    I have an @live.com account that has been migrated over to outlook. It is setup on my L920 as an outlook account and is set for push email. Up until yesterday it had been working okay. Now it is not pushing email but rather it is between 15-20 minutes delayed, emails deleted on the phone don't delete from the server, calendar items aren't syncing correctly, etc..

    I have removed the account and re-added it but it is still having issues. My gmail account that is on the 920 pushes email instantly so I don't think it's the phone. I did power cycle it. It is very annoying and rather disconcerting as I have already missed a couple of very important emails.
  2. Ebaneeezor's Avatar
    Member

    Posts
    316 Posts
    Global Posts
    401 Global Posts
    #2  
    Open outlook - open email on phone - delete an email on phone and refresh outlook on pc (nothing changes), now select sync on phone and refresh outlook on pc and the email you just deleted on phone will be gone on the pc...

    Last night everything disappeared on my phone calendar, and with no changes it came back later on. (Not sure whats going on there)
  3.    #3  
    Quote Originally Posted by Ebaneeezor View Post
    Open outlook - open email on phone - delete an email on phone and refresh outlook on pc (nothing changes), now select sync on phone and refresh outlook on pc and the email you just deleted on phone will be gone on the pc...

    Last night everything disappeared on my phone calendar, and with no changes it came back later on. (Not sure whats going on there)
    Doing what you suggest defeats the purpose of push email. When I delete an email on the phone it should automatically sync back to the server and delete it from the server, hence EAS/push email. The new outlook webmail, aka OWA, then automatically syncs and sees that it was deleted and removes it from the list. But it isn't doing this. I cannot figure out why...it was doing this just fine up until yesterday.
  4.    #4  
    This is getting very annoying as I cannot pinpoint what is causing this. Cannot determine if this is a phone issue or an outlook/live account issue. When I send an email from my gmail account to my live account it arrives in my live inbox instantly but neither my ipad nor my 920 receive it for 10-20 minutes via EAS push email. But if I send an email from my live account to my gmail account it also lands in my gmail inbox instantly but my ipad and 920 get it instantly via EAS. So, I am lost as to what is causing this.

    Both my ipad and 920 are currently on my home wifi network, which is connects to comcast hsi. The issue still happens if I disconnect the 920 from wifi and rely on at&t.
  5. Caikems's Avatar
    Member

    Posts
    77 Posts
    #5  
    I just double checked, mine seems to be working fine. Sends/Deletes/Receives/Read Flags are all working in both directions for me.
    (mine is a direct exchange account created and hosted on my school districts exchange server) Maybe yours is stemming from the fact that your account was migrated over? Not sure.
  6.    #6  
    Just wanted to say that with the help of my local Microsoft Store we got this fixed. Here is what happened:

    1. When I setup my phone and signed in with my live.com account it set it up as a 'microsoft account' (aka hotmail) and was using the server 'snt-m.hotmail.com'. This was working fine until a few days ago.
    2. I setup the account a second time as an 'outlook' account and it was using the server 'blu-m.hotmail.com' and it was working perfectly.
    3. So in the 'microsoft account' I changed the server from 'snt-m.hotmail.com' to 'blu-m.hotmail.com' and guess what....it starting using push email normally.
    4. I removed the second 'outlook' account and set a series of test emails from my gmail account. All of them appeared instantly on the WP.

    It seems what ever reason the 'snt-m.hotmail.com' server seems to be having issues with my live.com account. Have no idea why but I am just happy that we figured it out.

Similar Threads

  1. Replies: 15
    Last Post: 09-18-2014, 09:25 PM
  2. Anyone else having issues with the Me tile?
    By Chowdah72 in forum Windows Phone 7
    Replies: 125
    Last Post: 08-30-2012, 10:01 PM
  3. Anyone having issues with the ARRIVE?
    By jasqid in forum HTC Arrive / 7 Pro
    Replies: 15
    Last Post: 03-14-2012, 09:55 AM
  4. Is anyone else having issues with Market Place
    By Sirhill in forum HTC TITAN
    Replies: 17
    Last Post: 02-19-2012, 03:55 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 09-09-2011, 04:22 PM

Posting Permissions