Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 51
Like Tree2Likes
  1. Hiiiiiiiii's Avatar
    Banned

    Posts
    223 Posts
       #1  
    For some reason it will not always connect to my home network and would only work after I have restarted the phone / and or re-enabled wifi.
  2. cdal's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #2  
    I am having the same issue. Every so often when I lock the screen and unlock it later it will not reconnect. And there is no way for me to reconnect to the network as it does not appear in my wifi list. When I do a reboot, it automatically connects.
  3. snaqvi91's Avatar
    Member

    Posts
    386 Posts
    Global Posts
    695 Global Posts
    #3  
    An update just rolled out for the HTC 8X. Have you guys tried looking if its rolling out for the 920 yet?
  4. cdal's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #4  
    No update as of yet.
  5. congusano's Avatar
    Member

    Posts
    381 Posts
    Global Posts
    382 Global Posts
    #5  
    Try deleting the SSID from your wifi settings, reboot your phone, let it find it and reconnect and see if that helps you out?
  6. orngbld's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    #6  
    Holy cow, the exact same thing is happening to me! I thought my L920 was defective or something! If the WiFi on mine cuts off and I turn the screen back on to reconnect to WiFi, it crashes my home network! Nothing is able to connect.
    Hiiiiiiiii likes this.
  7. cdal's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #7  
    Not the same issue I am having. Currently I simply cannot reconnect to the hidden network. I will wait for the new update before defining it as a new issue.
  8. congusano's Avatar
    Member

    Posts
    381 Posts
    Global Posts
    382 Global Posts
    #8  
    windows phone 8 doesn't play well with hidden SSIDS. Something that was never intended to be supported, and doesn't add any layer of security anyway.
  9. uktivo's Avatar
    Member

    Posts
    121 Posts
    Global Posts
    498 Global Posts
    #9  
    Ive had this problem today also. Had to delete connection, reboot and search and connect again. Been fine since then..
  10. snakebitten's Avatar
    Member

    Posts
    64 Posts
    #10  
    Mine connects to non-broadcasted network everyday. So its supported.

    May not be the most secure way of controlling who connects to your wireless. But it is highly effective for keeping 99% of the casual users off it.
  11. Hiiiiiiiii's Avatar
    Banned

    Posts
    223 Posts
       #11  
    Quote Originally Posted by orngbld View Post
    Holy cow, the exact same thing is happening to me! I thought my L920 was defective or something! If the WiFi on mine cuts off and I turn the screen back on to reconnect to WiFi, it crashes my home network! Nothing is able to connect.
    !!!! This is exactly what is happening.

    Quote Originally Posted by congusano View Post
    Try deleting the SSID from your wifi settings, reboot your phone, let it find it and reconnect and see if that helps you out?
    Will try, looks like a huge WP glitch though.
  12. tebugg's Avatar
    Member

    Posts
    363 Posts
    Global Posts
    366 Global Posts
    #12  
    Quote Originally Posted by Hiiiiiiiii View Post
    Will try, looks like a huge WP glitch though.
    a glitch implies that it's happening to everyone. since i dont have this problem at home or at work and i dont see many others saying they have the same issue, it looks isolated. then again, i dont connect to hidden networks. all the networks i use are public with WEP security.
  13. congusano's Avatar
    Member

    Posts
    381 Posts
    Global Posts
    382 Global Posts
    #13  
    Quote Originally Posted by snakebitten View Post
    Mine connects to non-broadcasted network everyday. So its supported.

    May not be the most secure way of controlling who connects to your wireless. But it is highly effective for keeping 99% of the casual users off it.
    Because it works sometimes, does not make it "supported". The whole point of an SSID was to SEE it, and then add your own security to it (wpa2-psk or something).

    I am just telling you the facts.

    Let me ask you a question then... if your SSID is encrypted and password protected, why would it matter if anyone else "sees" it? What exactly are they getting on, if they can't get past your password? Seems to me that it will just simply prevent a casual person from seeing it, in the same way that it keeps my car from being seen by people if I put in the garage vs leave it out in the driveway.
  14. GomzyRockz's Avatar
    Member

    Posts
    74 Posts
    #14  
    No, my L920 is perfectly fine. reconnects to wifi everytime I unlock the screen, but since the update is coming, I am not worried
  15. Hiiiiiiiii's Avatar
    Banned

    Posts
    223 Posts
       #15  
    Quote Originally Posted by tebugg View Post
    a glitch implies that it's happening to everyone. since i dont have this problem at home or at work and i dont see many others saying they have the same issue, it looks isolated. then again, i dont connect to hidden networks. all the networks i use are public with WEP security.
    Mine is not hidden
  16. nashalz's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    #16  
    My 920 WiFi will not connect to my home network, i reboot - no result, i delete SSID, reboot and try to connect - no result, restarted thrice and tried - no result.
    What should i do now?
  17. #17  
    I have similar issue. Not sure is it due recent Nokia update or not but yesterday I updated my phone on work and when I come to home - phone won't able to connect to home WIFI(I don't have any issues with WIFI before). But my situation is even worse - phone don't see my home WIFI at all:( It shows the list of my neighbor WIFI even with almost no signal strength. But it doesn't show my network. I rebooted phone and router number of times. I delete SSID on phone. I even changes some network parameters on router - no luck.
    My laptop and wife's iphone see and connect to WIFI without any problems. Anyone have any idea whats going on?
  18. Hiro2's Avatar
    Member

    Posts
    35 Posts
    #18  
    bump
  19. fezzer79's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #19  
    I'm having a very similar problem here. Once i turn my phone on, the wifi works , but when i leave the wifi area and try a different network it wont connect. THen i walk back to the initial netwrok and it doesnt connect again. A quick re-start solves the problem, but this is a basic error. Not happy.
  20. david90531's Avatar
    Member

    Posts
    895 Posts
    #20  
    my phone connects to my home wifi like a charm, automatically and speedy. Try resetting router and modem
  21. Hiro2's Avatar
    Member

    Posts
    35 Posts
    #21  
    Fixed it by switching security mode to WPA2 Only.
  22. pderosa's Avatar
    Member

    Posts
    75 Posts
    Global Posts
    83 Global Posts
    #22  
    Same issue here. I also had the issue with my Lumia 900. It happens less on the 920, but still happens. It seems like it can't get authenticated. Sometimes just clicking on the SSID again gets it to connect and sometimes wifi needs to be turned off and back on again.
  23. fezzer79's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #23  
    A quick update from me. I can fix the issue by turning off Bluetooth. Everything works like a charm now. I guess i'll have to wait a while for hands free use in my car though :(
  24. JasonG83's Avatar
    Member

    Posts
    10 Posts
    #24  
    I am having this issue as well. My wife's Lumia 920 cannot connect to our home wifi network. However, my Surface, my Focus S, and our two laptops have no problem connecting. When I try deleting the network, and re-adding it, it says there is no response from the network, and to try again later. This is really frustrating. I have to say that I have not been thrilled with WP8, because this is not the first bug I have run into =(

    Update: I reset my router, and the phone was then able to connect, but the 920 is the only device that had a problem, so I don't know why the reset was necessary. It is unacceptable to have to reset the router just for the 920, and I may consider replacing the phone if this behavior continues after the Portico update.
    Thanked by:
    Wappinger likes this.
  25. 920Walker's Avatar
    Member

    Posts
    119 Posts
    #25  
    Did it ever connect before and then suddenly lose it's connection?

    I've had to reset my router for a Visio smart tv, nook eReader, ps3 and previous android phones, forgetting to pay the cable bill. Not too big of a deal. Beats factory resetting the individual devices.

    If it happens again, have it replaced through warranty.
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Accelerometer Issues with Lumia 920?
    By Amod Athavale in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 1
    Last Post: 03-29-2013, 12:14 PM
  2. Wifi issue with my 920
    By KissMyConverse in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 9
    Last Post: 02-25-2013, 02:49 PM
  3. Wireless Charging Issue with Lumia 920
    By ryanj04 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 7
    Last Post: 01-25-2013, 08:20 AM
  4. Anyone having marketplace issues?
    By gearhead05 in forum Windows Phone Apps
    Replies: 2
    Last Post: 05-27-2011, 08:41 AM
  5. Having multiple issues with my Focus, Please help
    By Scruffylookin13 in forum Samsung Focus
    Replies: 3
    Last Post: 05-20-2011, 01:53 PM

Posting Permissions