Windows goes galactic

Revealed: Samsung's Surface Pro-like Galaxy Book, running Windows 10

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

We made some changes

Our new forums are here!

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 7 of 7
  1. razorguy's Avatar
    Member

    Posts
    60 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    I was using my headphones yesterday for the first time since the Portico update and now my phone thinks they are still in so I'm not getting any sound from the speaker. Anyone know a fix for this? I tried restarting the phone a few times and tried pulling the headphones out while listening to music or videos but no luck so far. Thanks for any help..
  2. Charles Barnhart's Avatar
    Member

    Posts
    39 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    Related issue posted under "No Sound!" and "Issue with calls - no audio". I cannot make/receive calls except with headset or speakerphone. Have ruled out Bluetooth issue.
  3. johninsj's Avatar
    Member

    Posts
    373 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    Quote Originally Posted by razorguy View Post
    I was using my headphones yesterday for the first time since the Portico update and now my phone thinks they are still in so I'm not getting any sound from the speaker. Anyone know a fix for this? I tried restarting the phone a few times and tried pulling the headphones out while listening to music or videos but no luck so far. Thanks for any help..
    The switch inside the headphone jack is either (a) stuck or (b) broken

    If (a) eventually gentle but repeated insert/removes of headphones will free it up. If the phone is cold, try warming it up a bit too. Blowing in the hole (canned air) can't hurt either.

    If (b) go through it's pockets and look for loose change (warranty repair)

    It's pretty easy to get some gunk on your headphone plug, and then shove that gunk into the jack, which then gunks up the $0.01 switch that makes the magic happen.
  4. Just_Me's Avatar
    Member

    Posts
    64 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    I had the same problem on my 920.
    To make it worse, the phone thought that a MIC was plugged in, so no one could really hear me in a call.

    Found out the Jack was bad, ATT just replaced it right away.
  5. razorguy's Avatar
    Member

    Posts
    60 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #5  
    The jack must be broken/bad; I tried the suggestions without any luck. Looks like I'll be heading to AT&T after work...
  6. dekeita's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  
    I had this issue, and turning tty/ttd on and then off in the ease of access settings fixed it, give that a try
  7. Mr Manson's Avatar
    Member

    Posts
    138 Posts
    Global Posts
    140 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    Quote Originally Posted by dekeita View Post
    I had this issue, and turning tty/ttd on and then off in the ease of access settings fixed it, give that a try
    what is tty ttd ?

Similar Threads

  1. (Please, Verizon users only) Do you still think the Lumia 920 variant is coming?
    By aventador779 in forum Upcoming & Rumored Windows Phones
    Replies: 34
    Last Post: 10-25-2012, 08:24 PM
  2. Microsoft numbers are in. Doing it big, as usual.
    By HeyCori in forum The "Off Topic" Lounge
    Replies: 0
    Last Post: 10-20-2011, 05:09 PM
  3. How is this possible? Still love my Windows Phone
    By Winterfang in forum Windows Phone 7
    Replies: 20
    Last Post: 08-17-2011, 01:23 AM
  4. Replies: 17
    Last Post: 05-25-2011, 05:11 PM
  5. What kind of GPU are in WP7 phones?
    By condemned in forum Windows Phone 7
    Replies: 8
    Last Post: 01-27-2011, 01:17 AM

Posting Permissions

";