Windows

Windows 10 Cloud will run Win32 apps, but only from the Windows Store

Excessive in a good way

GTX 1050 in a 15-inch convertible? Lenovo went there

Windows goes galactic

Revealed: Samsung's Surface Pro-like Galaxy Book, running Windows 10

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

We made some changes

Our new forums are here!

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 19 of 19
  1. mbranscum's Avatar
    Member

    Posts
    63 Posts
    Global Posts
    585 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    My 1 month old 920 has suddenly stopped being able to locate me. I am in Arkansas and it shows that I am just east of Seattle every time I bring up an app that uses location services. I have tried turning off and on the location services feature and have restarted the phone a few times. It is consistent in every app that I am in the same place, Houghton, Washington, but I am in Arkansas.

    Any suggestions???
  2. abel920's Avatar
    Member

    Posts
    515 Posts
    Global Posts
    519 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    Yeah, I had this problem too. Wow I thought I was the only one, and I thought it was a rather case of GPS signal, but now I think it may be software related.

    Yeah, I tried Nokia Drive +, and it works for one minute, but then after that the GPS doesn't "update" my location, unless I manually restart the app. Me, my mother, and my brother got lost because of this.
  3. santillanavila1993's Avatar
    Member

    Posts
    35 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    I've recently had issues with the GPS as well. It tells me I am in a different city but it seems to sort itself after I move a block away from the position I am at. This only happens when im at home though. I have a gut feeling it has to do with weather flow or crimson dragon. Lumia 920
  4. MerlotC's Avatar
    Member

    Posts
    167 Posts
    Global Posts
    168 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    Once I had this problem with Drive. A simple reboot and all has been fine ever since.
  5. jfa1's Avatar
    Member

    Posts
    2,565 Posts
    Global Posts
    2,648 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #5  
    I had a similar issuie with my 900 I was in Fort Smith AR and it said I was in Richmond VA The funny thing was in about two weeks I was in Richmond VA. I turned it off and turned it back on I was were I really was.
  6. Nakazul's Avatar
    Member

    Posts
    335 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  
    I live in Sweden and got the same issue. Now I turned of the phones 4g network. It seems to be working now.
  7. lfjj's Avatar
    Member

    Posts
    288 Posts
    Global Posts
    293 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    My position is wrong only when I'm inside, probably because the satellite can't get proper information. When I go outside it's rather accurate tho, sometimes off by a few meters.
  8. Nakazul's Avatar
    Member

    Posts
    335 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #8  
    Yes, I noticed this also. But as soon as I turn to 3G it gets back on track again. Its wierd.
  9. chsoriano's Avatar
    Member

    Posts
    198 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9  
    My phone keeps thinking I am in Glen Echo, Maryland... I'm in Texas :/. I remember this happened last year and it had something to do with AT&T changing something in their network configuration. I have another Lumia 920 without a sim (Wi-Fi only) and it is not exhibiting this issue so I'm thinking it might be network related. This just started happening to me yesterday.
  10. a5cent's Avatar

    Posts
    6,412 Posts
    Global Posts
    6,418 Global Posts
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10  
    I can't say if this is the problem for all of you, but it is for some: As the previous poster mentioned, it comes down to carriers reconfiguring cell towers. Most modern hardware uses what is called AGPS, or assisted GPS, which gets a rough fix on your location based on the cells it can reach. Getting a fix on your location is much faster this way, but it screws you up if the catalog of cell ID's/locations is inaccurate. Walking out of range of the problematic cell can sometimes fix it, or disabling HDSPA+ (4G), or disabling the devices ability to contact cell towers entirely (remove the sim). Probably best to send off an email to HTC or Nokia. Tell them what carrier you are on and EXACTLY at what location (address) you experience the problem. They will take it up with your carriers.
  11. chsoriano's Avatar
    Member

    Posts
    198 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #11  
    So I finally gave up and went back to the at&t store to exchange my Lumia 920 today. On first boot it didn't detect me in Maryland like the last phone so that's a good sign.

    They gave me a new phone and sim card but charged me a restocking fee because they could not determine if there was something wrong with the device... Really lame, as if they don't charge their customers enough. Considering I got the phone 7 days ago I don't think I should have been charged .
  12. steverogalinski's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #12  
    My GPS/Location has stopped working too. The GPS hasn't been working for several days. No Location isn't working either. It's showing my phone is where I was six hours ago. Help!
  13. chsoriano's Avatar
    Member

    Posts
    198 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #13  
    For the past couple of days my location has been working, although it seems to be slower than it was previously, taking a few seconds to get an approximate position via A-GPS. It starts by guessing I'm in Minnesota for some reason then locks on... Might still be some tweaking going on with AT&T
  14. Alex Rodriguez Jr.'s Avatar
    Member

    Posts
    468 Posts
    Global Posts
    527 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #14  
    I'm in South Florida, mine will randomly report me in Glen Echo, crazy to see my weather tile read 17 degrees when its 83 outside lol
  15. pjmacklin's Avatar
    Member

    Posts
    15 Posts
    Global Posts
    262 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #15  
    will post my issue here, too! in seattle, wa on att/4g network. use two gps apps, one bus away and poynt. both have shown me as being in Maryland on occasion. don't know what to divine from the information here but if someone has an answer...awesome!
  16. Svein Ingebrigtsen's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #16  
    Hi there,
    I have the same problem with Endomondo on Lumia 920. With my previous 800 i cannot recall there was a problem.
    But I have expreimented with having af look at "background app" (in Settings) to check if one of these apps was using GPS. I found that Nokia City Lense was running! After having closed the background task and a reboot - the problem is gone for now.
    Maybe this could be of help to others!!

    /Svein
  17. Madeye234's Avatar
    Member

    Posts
    151 Posts
    Global Posts
    155 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #17  
    Interesting I had this issue as well, and I had to do a soft reboot to get in to re-engage. It was very annoying when you are on route on a long drive and you suddenly realize there is no active data. Still have not figured out what caused this, at first I thought it was overheating, from being on a few hours. But I have my mount in front of my AC vent and had cold air on it the whole time.
  18. jfa1's Avatar
    Member

    Posts
    2,565 Posts
    Global Posts
    2,648 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #18  
    I think that it might have something to do with poor reception and cell tower triangulation but that's just a guess.
  19. drg
    drg is offline
    drg's Avatar
    Developer

    Posts
    181 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #19  
    I had a similar issue where my GPS just stopped working and I noticed that my date and time could not be set automatically from the network. I was just about to do a hardware reset before coming across this thread and so I changed highest network speed to 3G and GPS and auto date and time started working again. I switched back to 4G and it still worked. very strange. The last odd thing I did was try a "battery pull" soft reset where you hold volume down and power and keep holding it down till you feel 3 vibrations and the phone does 3 resets. I'm not sure if the issue started before I did that or not.

Similar Threads

  1. LED has stopped working completely. :(
    By rickylago2 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 20
    Last Post: 04-26-2014, 12:57 PM
  2. The Onion has stopped working now....wtf?
    By ExBB in forum Windows Phone Apps
    Replies: 0
    Last Post: 09-02-2012, 08:54 AM
  3. fFocus screen time out has stopped working.
    By jalb in forum Samsung Focus
    Replies: 10
    Last Post: 06-21-2011, 12:26 PM

Posting Permissions

";