Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 14 of 14
  1. bguy_1986's Avatar
    Member

    Posts
    105 Posts
       #1  
    Anybody else having connection problems with AT&T??

    Mine starts when I'm at work all day. My phone stays on Wi-Fi all day, and I have MAYBE 1 bar with AT&T inside the building. At the end of the day I leave, and my phone keeps jumping from having around 4 bars on Edge or no connection at all. (I should have 4g, or technically 3g+ since LTE isn't available in my area). The only fix is to restart my phone, but that gets old if you do it every day.

    Anybody have this problem or any suggestions? Kind of wonder if it was caused by one of these updates Nokia did to network+ or something? Or I installed the Nokia Access Points tool that wpcentral did a article on, maybe I shouldn't of done that. haha.
  2. Pete Almanza's Avatar
    Member

    Posts
    40 Posts
    #2  
    I've had a few problems with my network (same phone, same carrier) to where I'll be sitting down, pretty still, and I'll instantly lose reception. So usually I'll just, you know, go and move somewhere else to increase the bars. However, I can also sit there in the same spot that I lose coverage, and then get it back in a matter of seconds. I too installed Access Points, I generally get three-four bars in my dorm room. Right now I'm typing this reply in the campus library, my 920 checks in at four bars consistently, but sometimes will lose all reception. It strangely never sinks below four bars (while in the library), however.
    --__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--__--

    I want to work in revelations, not just spin silly tales for money. I want to fish as deep down as possible into my own subconscious in the belief that once that far down, everyone will understand because they are the same that far down.
    -Jack Kerouac
  3. Jazmac's Avatar
    Member

    Posts
    3,005 Posts
    #3  
    I'm in Las Vegas. Its sweeter than candy with AT&T here. If you didn't have a problem before but you are now, contact them and ask to re-provision your connection.
  4. channing0214's Avatar
    Member

    Posts
    63 Posts
    Global Posts
    64 Global Posts
    #4  
    This same exact thing is happening to me. I am at work all day with little or no service, connected to WIFI and when I leave and go home my phone jumps in and out of service ( and when it has bars it has the Letter E next to the bars) and almost always has to be reset. When I drive in to work I have used my phone in the same locations and it is connected to 4G just fine. I do have to say that ATT service has been horrible compared to my previous service with Verizon. Sad the Lumia 920 didn't come to Verizon when my upgrade was due.
  5. bguy_1986's Avatar
    Member

    Posts
    105 Posts
       #5  
    Good... anybody know who we are supposed to contact when we have issues like this? Nokia, Microsoft, or AT&T? I could start a thread on some support site somewhere and give you all the link?
  6. Noahma's Avatar
    Member

    Posts
    308 Posts
    #6  
    Start with your carrier (At&t) they are the front man, if that does not work bump up to Nokia, if that does not work find a way to contact Microsoft, although Microsoft will not help you with hardware issues, Nokia will probably not help you with signal issues unless it is faulty hardware in the phone etc.
  7. bguy_1986's Avatar
    Member

    Posts
    105 Posts
       #7  
    Has anybody done a factory reset? How much settings and apps do you use. I thought they've done a lot to fix it so you don't loose apps?

    I'm sure that's what AT&T is going to have me do if I contact them...(or really probably anybody will make me do that).
  8. MSkulker's Avatar
    Member

    Posts
    12 Posts
    #8  
    When you have trouble, have you tried toggling Airplane mode to 'reset' the radios?
  9. fardream's Avatar
    Member

    Posts
    458 Posts
    #9  
    Same here, happens both for iPhones and 920.... For me it's an ATT issue
  10. bguy_1986's Avatar
    Member

    Posts
    105 Posts
       #10  
    nope, but I'll give that a try!

    Still a pain and shouldn't happen though...
  11. Noahma's Avatar
    Member

    Posts
    308 Posts
    #11  
    Quote Originally Posted by bguy_1986 View Post
    Has anybody done a factory reset? How much settings and apps do you use. I thought they've done a lot to fix it so you don't loose apps?

    I'm sure that's what AT&T is going to have me do if I contact them...(or really probably anybody will make me do that).

    I have done one factory reset, it reinstalled all my apps, and I had to set a few things back up including tile placement. Not to bad, but it would be nice if it were to remember the rest of the settings.
  12. bguy_1986's Avatar
    Member

    Posts
    105 Posts
       #12  
    I'm giving it a try... Couldn't take it anymore. Service is better than what the phone is showing in my area. Going to call AT&T if a reset doesn't fix it...
  13. bguy_1986's Avatar
    Member

    Posts
    105 Posts
       #13  
    How long did it take to reset? It's been an hour and a half and my phone still hasn't moved from the gears screen!!!
  14. bguy_1986's Avatar
    Member

    Posts
    105 Posts
       #14  
    After the Amber/GDR2 updates I've noticed I get a lot better service. At least 1 or 2 bar difference in my cubical where I had 1 to no bars... Anybody else notice any improvements?

Similar Threads

  1. Not getting LTE on Rogers Nokia Lumia 920 on AT&T network
    By chiron09 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 11
    Last Post: 03-08-2013, 05:22 PM
  2. Lumia 920 on AT&T on Nov 11th???
    By km99 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 7
    Last Post: 10-31-2012, 11:22 AM
  3. Nokia 920 releases 10/21 on AT&T, ATIV S?
    By mrkalel in forum Samsung ATIV S
    Replies: 3
    Last Post: 09-14-2012, 12:39 PM
  4. Lost Data Connections on AT&T
    By dasfoto in forum Nokia Lumia 900
    Replies: 13
    Last Post: 06-07-2012, 12:33 PM
  5. Pandora app on AT&T store advert
    By rybob1 in forum Windows Phone 7
    Replies: 8
    Last Post: 04-29-2012, 05:04 PM

Posting Permissions