1. unstoppablekem's Avatar
    So lets say I want to send a picture via Messaging to my friend. I go to messaging, click the thread, press the paper clip, press picture, and press the camera button at the bottom. I take the picture, and don't like it, so I press retake. I take the picture again and I like it, so I accept it. All is good.

    But if I go to my Camera Roll, those pictures are stored in my phone, even the one I didn't like (the one that made me do a retake). Anyone having this problem? I didn't seem to have this issue on my first 920, then I got a reconditioned one from AT&T with my warranty.

    Does anyone know how to fix this annoying issue?? It would be very much appreciated.
    03-18-2013 06:37 PM
  2. ttsoldier's Avatar
    don't see how this is an "issue"

    if you take a photo, it's stored in the camera roll. where else would it store?
    03-18-2013 07:37 PM
  3. vormison's Avatar
    Lol
    03-18-2013 07:39 PM
  4. WinFan1's Avatar
    How is this an issue?
    03-18-2013 07:41 PM
  5. Laura Knotek's Avatar
    It sounds like he is having an issue because there was some setting that got changed and his pictures are automatically getting saved, but in the past they didn't get automatically saved.
    03-18-2013 07:42 PM
  6. ttsoldier's Avatar
    It sounds like he is having an issue because there was some setting that got changed and his pictures are automatically getting saved, but in the past they didn't get automatically saved.
    I would think that in the past, he probably did not NOTICE that his pictures were being saved.
    03-18-2013 08:04 PM
  7. unstoppablekem's Avatar
    Hope you guys see my problem. Video was taken on a Nexus 4.

    Last edited by unstoppablekem; 03-19-2013 at 12:40 AM.
    03-18-2013 11:23 PM
  8. gary_dexter's Avatar
    There is no problem?

    The phone is doing the correct thing by storing your pictures on the camera roll.

    Yes?
    03-19-2013 08:07 AM
  9. hipporama's Avatar
    Hope you guys see my problem. Video was taken on a Nexus 4.

    In the video, I did not see the 1st pic when you went to the gallery. So what is the problem?

    Even if all the pics are stored, I still don't see what the big deal is. Like everyone has said here, the camera is doing exactly as it should i.e. store pics that you have taken.
    03-19-2013 09:20 AM
  10. unstoppablekem's Avatar
    In the video, I did not see the 1st pic when you went to the gallery. So what is the problem?

    Even if all the pics are stored, I still don't see what the big deal is. Like everyone has said here, the camera is doing exactly as it should i.e. store pics that you have taken.
    I meant just the second picture. It shouldn't be stored anyways, since I took it within the messaging app, NOT the camera app.
    03-19-2013 09:52 AM
  11. Huime's Avatar
    I meant just the second picture. It shouldn't be stored anyways, since I took it within the messaging app, NOT the camera app.
    Everything will be stored. They are all apps. Messaging app is no different than those lens app. Hence your phone is acting just fine.
    03-19-2013 10:30 AM
  12. unstoppablekem's Avatar
    Everything will be stored. They are all apps. Messaging app is no different than those lens app. Hence your phone is acting just fine.
    Does this happen on your lumia?

    And I don't think it should do this.
    03-19-2013 10:56 AM
  13. Huime's Avatar
    Yes it does.
    Once you understand how exactly WP8 works you will be understand this is perfectly normal.
    Think about it, WP8 is just a platform to run apps. Every function you see is driven by an app. Calling, messaging, taking pictures, browsing, clock, calendar... etc. Some are baked in some are portable. No matter what in the end they all works the same way.
    03-19-2013 11:31 AM
  14. zc1's Avatar
    Does this happen on your lumia?

    And I don't think it should do this.
    The same happens with my phone. I don't have a problem with it, either.
    03-19-2013 11:32 AM

Similar Threads

  1. WIFI problem on my new 920
    By Bartdog in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 6
    Last Post: 12-03-2014, 11:12 AM
  2. Speaker problem with my 920
    By gonzaka in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 9
    Last Post: 09-17-2013, 12:59 AM
  3. Just noticed a problem on my screen
    By hahabowen in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 10
    Last Post: 11-17-2012, 11:12 AM
  4. Got a text on my 920 sent to Google Voice number...
    By TenTwelve in forum Windows Phone 8
    Replies: 2
    Last Post: 11-11-2012, 10:11 AM
  5. Data problems on my Titan today
    By Naturewriter in forum HTC TITAN
    Replies: 7
    Last Post: 12-24-2011, 08:35 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD