Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 60
  1. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #1  
    So my WiFi recently went out for a few hours, then I got it back on after talking with ATT. anyways everyone else can connect. I can connect on my L900 but my brothers 920 can see the network and enters the exact same password I did (100% sure) yet it says incorrect password. Any solutions besides toggling WiFi on and off? Thanks for any help
  2. Laura Knotek's Avatar

    Posts
    16,880 Posts
    Global Posts
    32,261 Global Posts
    PIN
    Email
    #2  
    Has he tried deleting the network name from the list and adding it again?
  3. James8561's Avatar
    Member

    Posts
    1,056 Posts
    #3  
    check to see if your router has MAC Address filtering on
  4. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #4  
    The network was already gone from the known list. Not sure how, neither of us deleted it.
    And could I check the physical router to see if it has MAC address filtering on or would I have to log onto it's thing online?
  5. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #5  
    I checked and MAC address filtering is off. The password is correct and every other device can connect fine. So I'm thinking it's on the phones side and not the router. Any ideas?
  6. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #6  
    A soft reset did not work. Anything short of a hard reset ya'll can think of?
  7. WP8fan's Avatar
    Member

    Posts
    93 Posts
    #7  
    Is it the only WI-FI within range? Double-check that you are connecting to the right network and not a different one in the list.
  8. SahilShah's Avatar
    Member

    Posts
    115 Posts
    #8  
    Try to do a simple restart. It sounds stupid, but I went through the same thing, with the WiFi not connecting, and trying a soft reset, which did not work. In pure frustration, I restarted the phone, and it WORKED! Hopefully it will work for you.
  9. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #9  
    Unfortunately that did not work! I'm getting so frustrated with this! Nothing has worked! I even created another SSID with a new password and it still said password incorrect even though I just created that and made sure it was right! I still haven't done a hard reset because I'm scared it'll brick so I'm trying to save that for last.
  10. JTDraper's Avatar
    Member

    Posts
    31 Posts
    #10  
    Try rebooting the cable modem (or DSL gateway modem) and router. Unplug each for 3 seconds. If you have digital phone service through your cable company, be sure to remove the battery from the cable modem as well.
  11. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #11  
    I rebooted the router and did a hard reset. Neither worked. The phone still says password incorrect when I'm 100% sure that it is. Should I just exchange it?
  12. ttsoldier's Avatar
    Member

    Posts
    2,233 Posts
    Global Posts
    2,906 Global Posts
    #12  
    Here is the million dollar question.

    Was the 920 able to connect to the wifi before it went out?
  13. Sakeeboy's Avatar
    Member

    Posts
    46 Posts
    Global Posts
    47 Global Posts
    #13  
    Have you tried connecting your phone to another Wi-Fi router just to isolate whether its really your phone who is at the fault?
  14. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #14  
    Quote Originally Posted by ttsoldier View Post
    Here is the million dollar question.

    Was the 920 able to connect to the wifi before it went out?
    Yes. All the other devices can still connect fine to the WiFi. Even my L900. I don't understand what could have changed that only affects his 920.
  15. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #15  
    Quote Originally Posted by Sakeeboy View Post
    Have you tried connecting your phone to another Wi-Fi router just to isolate whether its really your phone who is at the fault?
    Yes it connects fine to other routers.
  16. ttsoldier's Avatar
    Member

    Posts
    2,233 Posts
    Global Posts
    2,906 Global Posts
    #16  
    Quote Originally Posted by raccoon210 View Post
    Yes. All the other devices can still connect fine to the WiFi. Even my L900. I don't understand what could have changed that only affects his 920.
    That's not what I asked. I asked if his 920 was connecting before the wifi went out

    You know, he was connected. wifi went out. atnt got it back up,he can't connect anymore?
  17. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #17  
    Quote Originally Posted by ttsoldier View Post
    That's not what I asked. I asked if his 920 was connecting before the wifi went out

    You know, he was connected. wifi went out. atnt got it back up,he can't connect anymore?
    yes he was connected before. I think I'm gonna factory reset the router and go from there.
  18. ttsoldier's Avatar
    Member

    Posts
    2,233 Posts
    Global Posts
    2,906 Global Posts
    #18  
    Quote Originally Posted by raccoon210 View Post
    yes he was connected before. I think I'm gonna factory reset the router and go from there.
    Is it an atnt device or do you have a third party router that is plugged into an atnt device. If the latter, then yes, factory reset your router.
  19. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #19  
    Third party. I'm on ATT tech support right now because my parents didn't want me to factory reset it. (I'm 16) but they ain't helping much.. We'll see how this goes
  20. Nabkawe5's Avatar
    Member

    Posts
    406 Posts
    Global Posts
    415 Global Posts
    #20  
    This is happened to me before some Wifi networks which has custom IPs/DNS servers just don't let my phone connect. frustrating as hell.
  21. miodrage's Avatar
    Member

    Posts
    187 Posts
    #21  
    Some routers don't allow connecting to them with passwords from L920 (sounds impossible but it is true). A friend of mine has a TP Link 740N I think, and he gave me the pass and everything and I couldn't connect. Then I asked him to remove the password and voila - the phone was connected. Then we set another pass, and the connection was refused again. On the other hand, I have TP Link WR340G, with MAC filtering enabled, and a password, and the phone didn't have any trouble from day 1. U should reset ur router and start everything from scrap.
    ex iPhone3G and iPhone4 user
    Now a proud Nokia Lumia920 user

    Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
  22. ttsoldier's Avatar
    Member

    Posts
    2,233 Posts
    Global Posts
    2,906 Global Posts
    #22  
    Quote Originally Posted by raccoon210 View Post
    Third party. I'm on ATT tech support right now because my parents didn't want me to factory reset it. (I'm 16) but they ain't helping much.. We'll see how this goes
    If you know how to set it up, just reset it.

    if you don't, do it anyway..we'll help you.

    But don't tell your parents I said so :P
  23. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #23  
    ATT said we should exchange it, so we're gonna try that today. And if that doesn't work then I have permission to reset the router! And yeah I know how to set it up but if I have a problem I'll be sure to ask for help!
  24. ttsoldier's Avatar
    Member

    Posts
    2,233 Posts
    Global Posts
    2,906 Global Posts
    #24  
    Great to hear. Keep us updated:)
  25. raccoon210's Avatar
    Member

    Posts
    246 Posts
    Global Posts
    253 Global Posts
       #25  
    Ha we went to exchange it and then they said that it was fine and wouldn't exchange it so I'm gonna reset the router soon and go from there! Thanks for the help so far guys!
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. How to see detailed overview of app sizes?
    By bens777 in forum Huawei Ascend W1
    Replies: 7
    Last Post: 09-12-2013, 12:57 PM
  2. can't edit wifi
    By Jeff Noisette in forum Nokia Lumia 820
    Replies: 17
    Last Post: 08-04-2013, 08:19 AM
  3. WiFi on unlimited data
    By boxa72 in forum Windows Phone 8
    Replies: 6
    Last Post: 08-02-2013, 08:18 PM
  4. lumia 920 was wet now screen does not turn on but the phone yes
    By Jose Palmar in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 4
    Last Post: 08-01-2013, 02:33 PM
  5. How to force phone to use only 2G connection
    By rmichael75 in forum Nokia Lumia 521
    Replies: 7
    Last Post: 08-01-2013, 07:36 AM

Posting Permissions