This again?

Windows Central Podcast 37: Windows 10 Mobile is still dead

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

Quite a deal

Grab the complete C# coding bootcamp for $41!

Your go-to laptop guide

Introducing our ultimate laptop buyer's guide

Listen here

Attn Android and iPhone users: What you need to know about Windows phone

Old is new?

The original Surface Pro still holds its own in the 2-in-1 world

Xbox Greenlight?

No, internet, Microsoft isn't opening Xbox to all UWP games

Falling in love

HP Envy 34 review: An ultrawide curved all-in-one after my heart

2015 machine in 2017?

Surface 3 still holds its own in 2017

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 14 of 14
Like Tree3Likes
  • 1 Post By bglf83
  • 1 Post By AndreasKj
  • 1 Post By waqqas31
  1. Andreas Kjernald's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    Hi,
    After the Amber update my lockscreen and my live tiles stopped updating, ecept mail and SMS. FB never updated properly but now I don't get updates from Chronos Calendar, Battery Meter, Drudge reader, Bing News to mention a few.

    Anyone else experience this?

    Possible fix? (I have uninstalled several apps that I just got (Amazon mobile, checked the background apps, soft-reset, etc.)

    /Thanks

    Nokia 920 in Norway
  2. BIGPADDY's Avatar
    Member

    Posts
    10,281 Posts
    Global Posts
    10,657 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    So have you already done the usual then tried a soft reset, uninstall then reinstall etc?

    If not try the soft reset then reinstall.
  3. bglf83's Avatar
    Member

    Posts
    15 Posts
    Global Posts
    16 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    I had an app to update Nokia apps that I swear broke my tiles. I removed it and the problem went away.

    Sent from my RM-820_nam_canada_246 using Tapatalk
    BIGPADDY likes this.
  4. BIGPADDY's Avatar
    Member

    Posts
    10,281 Posts
    Global Posts
    10,657 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    Quote Originally Posted by bglf83 View Post
    I had an app to update Nokia apps that I swear broke my tiles. I removed it and the problem went away.

    Sent from my RM-820_nam_canada_246 using Tapatalk
    That great news!

    I also know the app your on about it the Nokia pusher or something on those lines.
  5. AndreasKj's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #5  
    Thanks for the answers! These forums are great.

    Yes, I have tried the usual suspects (soft-reboot, reinstall, etc) although I haven't tried to uninstall the Nokia updater app. I will try it and let you know if it works. On another interesting note, my Chronos calendar is suddenly reverting back to March 2013 when I open the app. Weird!
    BIGPADDY likes this.
  6. waqqas31's Avatar
    Member

    Posts
    104 Posts
    Global Posts
    163 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  
    Quote Originally Posted by BIGPADDY View Post
    That great news!

    I also know the app your on about it the Nokia pusher or something on those lines.
    Do you mean "LUMIA Pusher"?
    BIGPADDY likes this.
  7. BIGPADDY's Avatar
    Member

    Posts
    10,281 Posts
    Global Posts
    10,657 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    Quote Originally Posted by waqqas31 View Post
    Do you mean "LUMIA Pusher"?
    Yes that it, I uninstalled it ages ago.
  8. sph0308's Avatar
    Member

    Posts
    234 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #8  
    I have had this problem too. Have tried deleting suspect apps, turned off background update for most, soft reset all to no avail.
  9. R0bR's Avatar
    Member

    Posts
    70 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9  
    This is ridiculous, Tiles are what WP is all about but the things stop functioning and we have to mess around with them to get them working. Is MS ever going to fix this problem? It existed on WP7 and it still exists with GDR2, so frustrating. At least on my HD7 I used my phone over a year and a half before I had the issue, on my 920 that I've had since February I'm on my 3rd annoying iteration.
  10. Moaske's Avatar
    Member

    Posts
    7 Posts
    Global Posts
    8 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10  
    I've got the exact same problem here: everything that's 'Live' stopped working after the Amber update. Execpt for the system tiles like the ME tile which keeps woring, just like a Contacts group tile which still updates. I suspect that MSFT has changed a little something in the update routine which effectivley broke ALL third party apps?
    If this is not the case then MSFT/Nokia broke something alright...
    Did all the stuff mentioned above, all to no avail. There's definitely something wrong with this update. It's already on the Nokia discussions forums too. We're not the only ones... :(

    EDIT: yesterday night I also had another strange bug: the flash of the camera wouldn't go of even though it was set to do so. This morning after charging it worked again (no reboot or whatsoever) ... weird huh?
    Last edited by Moaske; 09-01-2013 at 08:21 AM.
  11. lipper2000's Avatar
    Member

    Posts
    185 Posts
    Global Posts
    273 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #11  
    Same issue here...
    I emailed the developers of Weatherflow and they took a look at my logs and said that my background agent is not working much...
    What's strange is that before the update, if the weather changed but it hadn't polled the server for an update (I think it checks every 1/2 hour or so), if I opened the app and then went back out, the temperature would update....now this doesn't even happen...

    Battery apps are also affected...twitter seems fine as does WhatsApp...

    This really stinks
  12. KRayn3r's Avatar
    Member

    Posts
    18 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #12  
    This happened to me as well a few weeks back. After trying to remove random apps with no success (and more than a week later with live tiles not updating) I found a post that suggested I delete my Internet Explorer history. After doing that and a reboot my live tiles started working properly again. So damn strange, give it a go...
  13. jhoff80's Avatar
    Member

    Posts
    1,416 Posts
    Global Posts
    8,395 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #13  
    How many of you with Live Tile issues are running the AT&T / Rogers Developer ROM? I see at least one forum signature about it.

    I had the same issue, and when I switched to the official Rogers-branded ROM, everything worked again. Of course, if you do that, you have to manually set your APN (or connect to Wifi to download Nokia Access Point).

    Still haven't had more than temporary success (with either ROM) getting Internet Sharing (which I pay for) to work though. And yes, I've tried the Spanish keyboard trick.
  14. R0bR's Avatar
    Member

    Posts
    70 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #14  
    After 3 weeks of no tiles working (Except MS of course), I got fed up and uninstalled a majority of my apps then rebooted. I then installed all the apps that I had on my start screen only and put my phone down. When I came back to my phone, approx 20-30 mins, all my tiles were updating. From my experience with this issue it is often not just a single app, sometimes uninstalling the last app you installed before they stopped works, other times uninstalling 5 apps works. I was removing apps a few at a time with no results then got fed up and removed most.

Similar Threads

  1. Amber update "available" but nowhere to be found?
    By anon5351951 in forum Windows Phone 8
    Replies: 15
    Last Post: 07-23-2014, 01:15 PM
  2. touch screen acting funny after Amber
    By ptptpt4 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 12
    Last Post: 04-01-2014, 09:31 AM
  3. Amber/gdr2 update video recording issue
    By guillams in forum Windows Phone 8
    Replies: 2
    Last Post: 08-28-2013, 03:49 PM
  4. Amber update rolling out on o2 UK..
    By Mannymiller in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 4
    Last Post: 08-28-2013, 01:09 PM
  5. Bing update: no more local
    By rdubmu in forum Windows Phone 8
    Replies: 14
    Last Post: 08-27-2013, 09:29 AM

Posting Permissions