Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

Quite a deal

Grab the complete C# coding bootcamp for $41!

Your go-to laptop guide

Introducing our ultimate laptop buyer's guide

Listen here

Attn Android and iPhone users: What you need to know about Windows phone

Old is new?

The original Surface Pro still holds its own in the 2-in-1 world

Xbox Greenlight?

No, internet, Microsoft isn't opening Xbox to all UWP games

Falling in love

HP Envy 34 review: An ultrawide curved all-in-one after my heart

2015 machine in 2017?

Surface 3 still holds its own in 2017

Let Kodi cut your cord

You should be using Kodi for Windows 10

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 49
Like Tree9Likes
  1. mutunekk's Avatar
    Member

    Posts
    10 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    I'm having an issue with my nokia 925. whenever I travel in a car my phone loses signal to 1 bar and it doesn't recover until the phone is restarted or put into airplane mode. This is happening every time I travel (every day I drive from my home to my office) and is getting more and more frustrating... ive tried different firmwares, resets and even replacing my simcard but nothing is working. I even tried the same simcard same route but with a HTC 8x but the phone worked perfectly no issues. Does anyone have a suggestion on how to fix this?

    Below is an example of the issue;

    Signal reduced to 1 bar;
    Click image for larger version. 

Name:	WIN_20130819_074514.JPG 
Views:	11 
Size:	143.2 KB 
ID:	40597

    When I try to call;
    Click image for larger version. 

Name:	WIN_20130819_074525.JPG 
Views:	11 
Size:	203.9 KB 
ID:	40596

    The call fails after a couple of seconds...
    Click image for larger version. 

Name:	WIN_20130819_074556 (2).JPG 
Views:	11 
Size:	91.9 KB 
ID:	40599

    After I switch airplane mode on and off...
    Click image for larger version. 

Name:	WIN_20130819_074728.JPG 
Views:	9 
Size:	133.7 KB 
ID:	40591
  2. Laura Knotek's Avatar

    Posts
    25,661 Posts
    Global Posts
    47,736 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    What has T-Mobile said about this other than replacing the SIM?

    Would you be able to replace your device with another one from T-Mobile?
  3. Darthmight's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    Yess same issue. My roommate who is on T-moblie with android consistently has better signal
  4. Nguyenner's Avatar
    Member

    Posts
    12 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    No signal until after reset.

    Mutunekk, you commented on my thread which had the same problem and last said that a new SIM card worked for you?
    I got a new SIM and it didn't change anything so I just got a new device. My replacement hasn't had the new problem ever since. I originally got the 925 shortly after the release date, so it was probably just a bad batch.
  5. mutunekk's Avatar
    Member

    Posts
    10 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #5  
    I tried that and it worked fine for the day... Now pretty much everywhere i go i need to restart the phone. I've been travelling for some time but i will return it as soon as i can and hopefully that will fix it.
  6. anthonykash's Avatar
    Member

    Posts
    8 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  
    I've had tons of connection problem with this phone. I flashed my first phone back to stock with the Nokia utility that the store uses floating around the next. when that didn't work I asked and received another one, same issues still. I'm coming from an iPhone and Android phones. Between the crappy signal and the limited apps on WP8, I feel like I'm using a beta mobile phone. If I could I'd got back and get an iPhone or Android phone. Windows phone needs 9 months to a year for their App ecosystem to catch up and apparently Nokia needs that time to figure out how to construct a solid phone. they should worry less about camera pixels and more about actual signal/voice quality. After all, It's a PHONE NOT a camera.
    RapidTurtle likes this.
  7. BeeCee1972's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    My wife and I have the same phone, Lumia 925, with the same problem on both phones. We can be at the same location and one of us will have no bar and the other one be just fine. I have kept my phone as a baseline and have been trying to troubleshoot her phone. We have replaced the SIM card and have replaced the phone, twice. Nothing has corrected the problem. From talking to tech support, I do not think T-Mobile realizes the extent of the problem. Perhaps someone need to Tweet Legere to get the ball moving.
  8. troylytle's Avatar
    Member

    Posts
    883 Posts
    Global Posts
    884 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #8  
    Unique situation. I live in a small Tennessee town and it is the same here. I brought it to Nokia's attention and sent them my old phone so they could see what was going on and fix it. I check in from time to time and last time they said gdr3 will fix it. I just pin my airplane mode to the start screen as to avoid an extra tap. Till they fix it at least.
  9. BeeCee1972's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9  
    Have you notice any difference when Wi-Fi calling is turned on vs. turned off? My latest troubleshooting efforts have been focused on disabling Wi-Fi calling. Do you have any input on whether Wi-Fi calling has an effect on this problem?
  10. SCXR's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Global Posts
    85 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10  
    I was having the same issue. I turned of LTE and it got better. Setting - system - cellular - change highest connection speed to 4G.
  11. BeeCee1972's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #11  
    After turning off my Wi-Fi calling over a month ago, I have not had the problem occur again.

    A few weeks ago, an update came through and my wife's phone has not had the same problem either. It may be coincidence, but maybe T-mobile figured out what the problem was and fixed it.
  12. Jalis_lokong's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #12  
    actually I have the same problem, I switched handsets and sim cards as well but nothing! The workaround I discovered which works for me is to have DATA connection off by default and only switch it on when I need it. Never leave it on while driving or walking essentially any movement that would involve your phone attaching to different cell towers. I think the phone software has issues dealing with an active data connection as you move between 2G and 3G coverage areas and handing over the active connection between cell towers.
  13. Pratham Sarwate's Avatar
    Member

    Posts
    53 Posts
    Global Posts
    59 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #13  
    happens with me at times too. specially when the data connection is on.
  14. David Horn's Avatar
    Member

    Posts
    64 Posts
    Global Posts
    65 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #14  
    Take the SIM out, clean the contacts, and make sure it's perfectly square in the tray before putting it back in. Solved the problem for me.
  15. Jalis_lokong's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #15  
    David, I do not think its the sim card, seems to me its more of the phone software dealing with the phone radio moving between cell towers and keeping the data and voice active at the same time. I have changed SIM cards and I still have the same issue. :-(
  16. AlexanderPD's Avatar
    Member

    Posts
    141 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #16  
    i had 3 windows phone:
    1) HTC Mazaa
    2) Lumia 720
    3) Lumia 925

    First two had this problem, but after some "try to call, fail, retry" spam (usually 5 or 6 times) the phone get it signal back and works well.
    I have Lumia 925 from just a couple of weeks and it still doesn't show this problem! I think too its totally software related, maybe a bug that in some condition appears more frequently. Since we don't have a clue about that those *conditions" are.. you can try to soft and hard reset, maybe you can reduce the problem!
  17. Patricio Mejia's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #17  
    The newest update to 3050.0000.1336.0005 was supposed to fix the issue with random signal/data loss.
  18. Jalis_lokong's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #18  
    I rally do hope the newest update fixes this! I have not yet received it, I keep checking for updates but till now I have not been lucky. Patricio, do you have the changelog that actually shows this?
  19. mutunekk's Avatar
    Member

    Posts
    10 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #19  
    Still no update to fix this issue yet... I really hope it comes through soon.
  20. Jalis_lokong's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #20  
    the Lumia Black update to firmware 3051.40000.1345.1011 seems to have sorted out the issue for me! :-) :-) Ever since I updated it earlier this year everything seems to be OK.
  21. Rodrigo Mendes's Avatar
    Member

    Posts
    676 Posts
    Global Posts
    678 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #21  
    I had this problem with Lumia 820. It's very annoying, but there's a solution for. Maybe software or hardware (bad motherboard, bad connections, broken anthena) problem, I suggest you send it to Nokia Care.

    Lumias (all them) have a very good signal capacity, so if you have problems with that (like I did with Lumia 820), there's a problem and need to be fixed.
  22. mutunekk's Avatar
    Member

    Posts
    10 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #22  
    Yes the Black updated fixed the issue!!! its amazing to finally have a working phone...

    But honestly im both surprised and disappointed with Nokia. Why release a phone with buggy software then take almost a year to fix it? its a joke and they are messing up their equity and with that gone, they will have nothing left!
  23. Swiss7599's Avatar
    Member

    Posts
    19 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #23  
    Got mine recently and I've noticed the same issue. Also the thing heats up like hell at the top part when I use Whatsapp and the battery drains quicker than expected. Must be the processor working over time to find a connection.
  24. carguy303's Avatar
    Member

    Posts
    89 Posts
    Global Posts
    151 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #24  
    The problem for the 925 can be fixed by changing WiFi calling to WiFi prefered and just turning WiFi calling on only when you need it. Cellular prefered caused all the problems for me
  25. Eren68's Avatar
    Member

    Posts
    75 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #25  
    I have one of these and it's a lovely phone, but unusable as the signal is really poor. It moves from 2 bars to no service and is just not usable. Did anyone ever find out the cause of this ? I'm tempted to replace the bottom antenna assembly as it's so cheap to purchase in the UK, but before I start, I'm just wondering if this problem was ever acknowledged and/or rectified.

    I'm happy to report I have my trusty 920 as a back up :)
    Last edited by srussell68; 08-03-2014 at 12:36 AM.
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Pictures taken before and after Amber :-)
    By Ove Engvik in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 3
    Last Post: 08-20-2013, 02:25 AM
  2. Lumia 925 on ATT
    By Asleeper2 in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 3
    Last Post: 08-20-2013, 12:28 AM
  3. A deep and insightful article about developer harassment
    By HeyCori in forum Windows Phone & Tablet Gaming
    Replies: 4
    Last Post: 08-19-2013, 10:43 PM
  4. 925 amber update confused...
    By newarcticman in forum Nokia Lumia 925
    Replies: 3
    Last Post: 08-19-2013, 06:23 PM

Posting Permissions