We made some changes

Our new forums are here!

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

Quite a deal

Grab the complete C# coding bootcamp for $41!

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 25 of 25
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Decan
  1. Decan's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    I have the ATIV S and i am unable to get internet sharing working on it. I checked with my carrier and tethering is enabled. Every time I try it is says Connection not shared, Ther's no mobile data connection to share at the moment.

    I used the same sim i had in my Samsung Galaxy 1 and tethering worked, the sim is only 3 months old.

    Australia
    TPG is the company i use.
    Tethering is enabled on the account.
    Does anyone have any ideas?
  2. vinscg's Avatar
    Member

    Posts
    333 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    Id try a phone reset ( not reboot )
    It worked on my lumia
  3. Decan's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #3  
    Dam I so didnt want to do that :(

    I'll back up everything and then give it a try.
  4. Decan's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #4  
    Well i reset my phone and it deleted everything, even tho i had backed up my apps it did not re-install them again.

    It didnt not fix the problem.... most annoying... now i have to setup my phone again.... this is really ******* me off now...
  5. unstoppablekem's Avatar
    Member

    Posts
    8,140 Posts
    Global Posts
    8,649 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #5  
    A soft reset is a little different, so i suggest trying that. Just the power button and volume down for 10 seconds. If that doesn't work, try a hard reset, power, volume down, and camera button for 10 seconds.
  6. Decan's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #6  
    Well i just did the hard reset and its still not working.

    I was able to restore my apps from the website so thats ok but it only backed up my text messages from 2 weeks ago, anything i had over the last 2 weeks is lost :(
  7. unstoppablekem's Avatar
    Member

    Posts
    8,140 Posts
    Global Posts
    8,649 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    Quote Originally Posted by Decan View Post
    Well i just did the hard reset and its still not working.

    I was able to restore my apps from the website so thats ok but it only backed up my text messages from 2 weeks ago, anything i had over the last 2 weeks is lost :(
    You had to go to email and accounts and sync it before you did that.

    Sorry it didn't work though.
  8. JackMerson's Avatar
    Member

    Posts
    198 Posts
    Global Posts
    251 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #8  
    Quote Originally Posted by Decan View Post
    Well i just did the hard reset and its still not working.

    I was able to restore my apps from the website so thats ok but it only backed up my text messages from 2 weeks ago, anything i had over the last 2 weeks is lost :(
    I actually have to RESET my Lumia twice before it finally ask if I want to restore all of my back up. Probably doing another hard reset and directly log in the Microsoft account might actually helps.
  9. Decan's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #9  
    Alright I'll give it another go now, one that it did fix was find my phone now works, but it seems wifi is a little funny now.

    I'll try another soft reset then a hard reset.

    I do love the phone and i do love the os i guess every phone has bugs.
  10. Decan's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #10  
    Oh this time when i did a hard reset I logged in and then it asked me to do a restore... I see... i rushed it before because i didnt have reception. its at 6% download now so i will see how it goes. It would be pretty good if it restored how I had my tiles setup.

    Its been sitting at 97% for about 5 minutes now :(

    Restore failed.... I'll try resetting it again

    I just did a soft reset and now all the apps are installing and my lock screen is back :) wow thats impressive.

    Update: Internet sharing is still not working. A few apps didnt reinstall, i guess that was the 3% that failed, all settings seem to be back. Ive checked with the phone company a few times and its set correctly, so it must be a windows buy or samsung idk.... will have to wait and see now.
    Last edited by Decan; 03-21-2013 at 08:49 PM.
    unnatixlr8 likes this.
  11. Coolknight1968's Avatar
    Member

    Posts
    797 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #11  
    Might be a firmware issue... I believe the 8X had similar problems in Oct/Nov 2012.
  12. CptnMagic's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #12  
    I just did a test with my SGH-T899M-it works with the 2212..12.12.2 firmware on T-Mobile US
  13. braunfelt's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #13  
    I have the solution :)
    Turns out the issue we are having on all unlocked wp8 is our sim. you need to get a new LTE sim for your phone. using an old sim even with the correct APN it will not work. I have confirmed this on both my ATIVs and my Lumia 920. I am posting this everywhere tonight took me 2 freaking months to figure it out. Enjoy.
  14. jimwboyd's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #14  
    HTC 8X TMOBILE

    SAME PROBLEM, NOW FIXED

    Today I went out and bought a Tmobile htc 8x brand new, got home and come to find out the interenet sharing is blocked by carrier.
    after a lot of research, i decided that instead of borking my phone trying to install a rom, i could try something that worked on my Titan
    I went to the connection setup, instead of tmobile, i chose the walmart mobile.

    now it works.

    That was on the original rom.
    I just updated, time to check.
    yup it all works still

    update killed it, but i was able to get it back.

    so, after the update, my little workaround would no longer work, no matter the configuration. so
    RESET PHONE FROM ABOUT MENU
    REBOOT DO ALL THE STANDARD SETTINGS
    GO INTO CONNECTION SETTINGS App
    Select Walmart Mobile
    power down, (through power button slid window)
    power up, click share and its working.
    Last edited by jimwboyd; 03-27-2013 at 10:07 PM.
  15. Decan's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #15  
    Great thank you for the feed back, I will give that a try.
  16. Decan's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #16  
    I rang my phone company and they said there is nothing wrong on their end, they dont support the phone so i have to contact samsung..... awesome...
  17. noelito's Avatar
    Member

    Posts
    87 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #17  
    I tried my friends iphone microsim but check this out her microsim was smaller than my sim and her sim did not fit in my ativ s sim slot, so I still couldn't try out that theory of an lte sim in my ativ s and I cannot get my internet sharing to work either, there must be a solution out there!
  18. fruehling's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #18  
    Quote Originally Posted by jimwboyd View Post
    HTC 8X TMOBILE

    SAME PROBLEM, NOW FIXED

    Today I went out and bought a Tmobile htc 8x brand new, got home and come to find out the interenet sharing is blocked by carrier.
    after a lot of research, i decided that instead of borking my phone trying to install a rom, i could try something that worked on my Titan
    I went to the connection setup, instead of tmobile, i chose the walmart mobile.

    now it works.

    That was on the original rom.
    I just updated, time to check.
    yup it all works still

    update killed it, but i was able to get it back.

    so, after the update, my little workaround would no longer work, no matter the configuration. so
    RESET PHONE FROM ABOUT MENU
    REBOOT DO ALL THE STANDARD SETTINGS
    GO INTO CONNECTION SETTINGS App
    Select Walmart Mobile
    power down, (through power button slid window)
    power up, click share and its working.
    what in the world is "CONNECTION SETTINGS App"??

    I've reset the phone, but I don't know where is this app in my HTC 8x. I am using the Walmart Mobile plan. Help please!
  19. Mohammed Abu Jaffal's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #19  
    Go to Settings -> access point and make sure your operator in the list is activated and then restart the phone.
  20. harky111's Avatar
    Member

    Posts
    9 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #20  
    A smart bloke here in Australia on the whirlpool forums has found a fix to this problem that worked for me (I'm on the 3/vodafail network). Here is his solution:

    To solve this problem, just go to "Setting"->"APN" and untick "Automatic APN", wait a few seconds, then tick "Automatic APN" again. The phone'll ask you to confirm this as it will remove all previous setting and apply the new setting, just click "Yes". After that you can enjoy the network sharing with your Samsung ativ s phone. By the way, I'm using TPG's sim card which is on OPTUS's network.

    Full credit to PppQpp on the Whirlpool forum.
  21. Matthew Becker1's Avatar
    Member

    Posts
    372 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #21  
    I think it's unreasonable to suggest any type of device reset without first exhausting all other possibilities. A reset should never be the "be all and end all" of troubleshooting options. Please, please be aware of this before you start suggesting resets to anyone as a possible solution.
  22. harky111's Avatar
    Member

    Posts
    9 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #22  
    Quote Originally Posted by Matthew Becker1 View Post
    I think it's unreasonable to suggest any type of device reset without first exhausting all other possibilities. A reset should never be the "be all and end all" of troubleshooting options. Please, please be aware of this before you start suggesting resets to anyone as a possible solution.
    If you are refering to selecting the auto APN option off and on again, this is not a reset of the phone - it is just re-applying the APN.

    I did not reset the phone, I did not turn the phone off and on again.

    Aand after 5 months of not having tethering I am very happy about it.
  23. Matthew Becker1's Avatar
    Member

    Posts
    372 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #23  
    Quote Originally Posted by harky111 View Post
    If you are refering to selecting the auto APN option off and on again, this is not a reset of the phone - it is just re-applying the APN.

    I did not reset the phone, I did not turn the phone off and on again.

    Aand after 5 months of not having tethering I am very happy about it.
    I'm referring to the initial piece of "advice" in this thread.
  24. harky111's Avatar
    Member

    Posts
    9 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #24  
    Quote Originally Posted by Matthew Becker1 View Post
    I'm referring to the initial piece of "advice" in this thread.
    Ok No probs
  25. neo158's Avatar

    Posts
    2,595 Posts
    Global Posts
    2,700 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #25  
    Quote Originally Posted by noelito View Post
    I tried my friends iphone microsim but check this out her microsim was smaller than my sim and her sim did not fit in my ativ s sim slot, so I still couldn't try out that theory of an lte sim in my ativ s and I cannot get my internet sharing to work either, there must be a solution out there!
    If she has an iPhone 5 then that's a nanoSIM not a microSIM, that's why it's smaller.

Similar Threads

  1. Internet Explorer Not Working
    By kawadatoshiaki in forum Windows Phone 7
    Replies: 12
    Last Post: 09-26-2015, 07:17 PM
  2. NFC Sharing Not Working with Android
    By baileystein in forum Windows Phone 8
    Replies: 16
    Last Post: 01-24-2014, 05:33 PM
  3. Secret to Get Internet Sharing to Work
    By djncanada1 in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 2
    Last Post: 12-19-2012, 10:24 PM
  4. internet sharing not connecting to anything
    By Mike Dominski in forum Windows Phone 8
    Replies: 11
    Last Post: 11-14-2012, 06:30 AM
  5. Replies: 5
    Last Post: 08-30-2012, 05:50 PM

Posting Permissions

";