Drop it like it's hot

Panasonic's Toughbook CF-33 is a ridiculously rugged 2-in-1

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

Can you handle the truth?

What Apple's latest iPad ads say about Microsoft and Windows

Forecast is cloudy

Windows 10 Cloud will run Win32 apps, but only from the Windows Store

Excessive in a good way

GTX 1050 in a 15-inch convertible? Lenovo went there

Windows goes galactic

Revealed: Samsung's Surface Pro-like Galaxy Book, running Windows 10

We made some changes

Our new forums are here!

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 7 of 7
  1. christos michalopoulos's Avatar
    Member

    Posts
    44 Posts
    Global Posts
    52 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    I have a strange issue on my ativ s. I cant upgrade or download apps when i am in my work's wifi but i can surf in the web and in the apps. That means i can visit store, look at the apps but no dowload any of them or upgrade. On 3g i have no problem. Can anyone explain that?.
  2. stmav's Avatar
    Retired Moderator

    Posts
    3,685 Posts
    Global Posts
    3,767 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    Are you able to on your home wifi? It might just be the settings on your work wifi preventing it.
  3. christos michalopoulos's Avatar
    Member

    Posts
    44 Posts
    Global Posts
    52 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #3  
    Quote Originally Posted by stmav View Post
    Are you able to on your home wifi? It might just be the settings on your work wifi preventing it.
    No problem with any other wifi. In the beginning i thought that its the settings of my work wifi but android and ios devices have not the same issue. ???
  4. Matthew Becker1's Avatar
    Member

    Posts
    372 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    I had this problem when I first had my ATIV S. Said I was connected to Wi-Fi, yet the internet didn't work. I tried these steps, and they seemed to help:

    First, turn Wi-Fi off, then re-enable it. Once you've gotten a connection, try to see then if you can connect to the internet. If that doesn't work, power down your phone, then turn it back on. Please let me know if this works, or if you've already tried this approach.
  5. dw852's Avatar
    Member

    Posts
    90 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #5  
    Talk to your IT guys. Anything come to the firewall needs to specify a port number. Internet surfing commonly use port 80. So, any other port numbers might be blocked for security reason.
  6. christos michalopoulos's Avatar
    Member

    Posts
    44 Posts
    Global Posts
    52 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #6  
    Quote Originally Posted by Matthew Becker1 View Post
    I had this problem when I first had my ATIV S. Said I was connected to Wi-Fi, yet the internet didn't work. I tried these steps, and they seemed to help:

    First, turn Wi-Fi off, then re-enable it. Once you've gotten a connection, try to see then if you can connect to the internet. If that doesn't work, power down your phone, then turn it back on. Please let me know if this works, or if you've already tried this approach.
    I have no problem to surf the internet. The problem is only present when i try to download or upgrade apps.
  7. christos michalopoulos's Avatar
    Member

    Posts
    44 Posts
    Global Posts
    52 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #7  
    Quote Originally Posted by dw852 View Post
    Talk to your IT guys. Anything come to the firewall needs to specify a port number. Internet surfing commonly use port 80. So, any other port numbers might be blocked for security reason.
    Thanks. I ll talk to them.

Similar Threads

  1. Help! Should I buy Nokia Lumia 920?
    By tseazk in forum Nokia Lumia 920
    Replies: 7
    Last Post: 07-30-2013, 01:55 PM
  2. HTC 8X Crashes with some apps....HELP
    By Rob Dooks in forum HTC 8X
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2013, 09:45 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-29-2013, 01:57 AM
  4. Windows Phone 7 to 8 Help
    By ValkyrieM1x in forum Windows Phone 8
    Replies: 5
    Last Post: 07-27-2013, 11:43 AM
  5. Help with Nokia Pro Cam on 1020
    By Chip O in forum Nokia Lumia 1020
    Replies: 1
    Last Post: 07-26-2013, 04:49 PM

Posting Permissions

";