Windows

Windows 10 Cloud will run Win32 apps, but only from the Windows Store

Excessive in a good way

GTX 1050 in a 15-inch convertible? Lenovo went there

Windows goes galactic

Revealed: Samsung's Surface Pro-like Galaxy Book, running Windows 10

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

We made some changes

Our new forums are here!

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 11 of 11
  1. 1boatnut's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    I apologize if other threads out there. I tried to search and found 1 but the links did not help me.

    Ok so here is my issue and how it happened.My Samsung Sgh i917 will only show the white Samsung logo. If I do a hard restart,I can get the "are you sure you want to format screen"
    I can also boot in to download mode.

    Ok,so now that I can boot into download mode,what do I need to download to get the phone to work again?
    It is a Windows 7,& under the battery it shows Rev 1.4.
    The phone was a AT&T,but it is unlocked and my service is Family Miobile (basically T-Mobil from Walmart)
    The phone was operating fine with the exception of not getting MMS pictures.I was told to put Zune on my computer,and if there were any up-dates ,Zune should pick them up. It did,and ever since I tried to perform the update the phone stopped working.
    Any help would be appreciated. I am not very technical,but I can understand the basics.
    Thanks in advance
  2. WPenvy's Avatar
    Member

    Posts
    365 Posts
    Global Posts
    372 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    Before it started having this boot issue, was your phone mistaking a short press of the lockscreen button as a long press and shutting itself off?
  3. gsquared's Avatar
    Member

    Posts
    1,368 Posts
    Global Posts
    1,374 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    So did the phone just start doing this or did you do something to cause this (ie: loading a ROM)?
  4. WPenvy's Avatar
    Member

    Posts
    365 Posts
    Global Posts
    372 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    Quote Originally Posted by gsquared View Post
    So did the phone just start doing this or did you do something to cause this (ie: loading a ROM)?
    If it's the same thing that happened to my old Focus then it happens by itself.
  5. 1boatnut's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #5  
    Quote Originally Posted by WPenvy View Post
    Before it started having this boot issue, was your phone mistaking a short press of the lockscreen button as a long press and shutting itself off?
    No
  6. 1boatnut's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #6  
    Quote Originally Posted by gsquared View Post
    So did the phone just start doing this or did you do something to cause this (ie: loading a ROM)?
    I installed Zune on my computer.
    When I connected the phone it stated there was a update.
    I followed the update instructions,and thats when it happened.
    The update stated do not turn off phone during update. I let the thing run all night long,and it still showed the same message that it was updating and do not turn off. After about 13 hours I decided to just remove the phone,resulting in the issue I have now
  7. WPenvy's Avatar
    Member

    Posts
    365 Posts
    Global Posts
    372 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    Quote Originally Posted by 1boatnut View Post
    I installed Zune on my computer.
    When I connected the phone it stated there was a update.
    I followed the update instructions,and thats when it happened.
    The update stated do not turn off phone during update. I let the thing run all night long,and it still showed the same message that it was updating and do not turn off. After about 13 hours I decided to just remove the phone,resulting in the issue I have now
    were you using the same cord and USB port that you've used before when updating your focus?
  8. 1boatnut's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #8  
    Quote Originally Posted by WPenvy View Post
    were you using the same cord and USB port that you've used before when updating your focus?
    Its the cord I use when I charge my phone. I had never used Zune or updated the phone before
  9. WPenvy's Avatar
    Member

    Posts
    365 Posts
    Global Posts
    372 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #9  
    Quote Originally Posted by 1boatnut View Post
    Its the cord I use when I charge my phone. I had never used Zune or updated the phone before
    Oh.... I'm at a loss then :/
  10. JSum's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10  
    Yes, this is exactly what happened to me. It began with problems with the short/long press of the lock screen button.

    Then the phone started just turning off when I short pressed the lock screen button.

    Now the phone only displays the white "Samsung" logo for a few seconds and will not power on even trying 2 different data/charge cables and 4 different batteries which have charge on them.
  11. shenyijing's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #11  
    i think so,If it's the same thing that happened to my old Focus then it happens by itself. thank you

Similar Threads

  1. How to get data on AT&T Unlimited Plan? (Samsung SGH-i917 [Focus])
    By xDante in forum Software Development and Hacking
    Replies: 6
    Last Post: 10-16-2012, 12:49 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 01-19-2012, 07:59 PM
  3. samsung sgh-i917 1.3 mango update issue
    By achievingit in forum Windows Phone 7
    Replies: 7
    Last Post: 10-07-2011, 09:41 AM
  4. New Focus phones from Samsung announced
    By Coffee in forum Samsung Focus
    Replies: 9
    Last Post: 09-13-2011, 12:56 AM
  5. Replies: 10
    Last Post: 04-12-2011, 11:46 AM

Posting Permissions

";