This again?

Windows Central Podcast 37: Windows 10 Mobile is still dead

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

Quite a deal

Grab the complete C# coding bootcamp for $41!

Your go-to laptop guide

Introducing our ultimate laptop buyer's guide

Listen here

Attn Android and iPhone users: What you need to know about Windows phone

Old is new?

The original Surface Pro still holds its own in the 2-in-1 world

Xbox Greenlight?

No, internet, Microsoft isn't opening Xbox to all UWP games

Falling in love

HP Envy 34 review: An ultrawide curved all-in-one after my heart

2015 machine in 2017?

Surface 3 still holds its own in 2017

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 26
  1. Stig's Avatar
    Member

    Posts
    103 Posts
    Global Posts
    437 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    So, I'm hearing that the official 7.8 (7.10.8858.136) update is available for the Omnia 7.

    I can't get the .cab method to work for me. My current OS version is 7.10.8773.98.

    Anyone else had success?
  2. kivancio's Avatar
    Member

    Posts
    91 Posts
    Global Posts
    92 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    Hey guys, did you hear anything about OMNIA 7 (T-Mobile Deutschland). I mean deutsche telekom. Of course for the 7.8 update ? They never skipped an update. If you hear anything please let me know.
  3. Sotal's Avatar
    Member

    Posts
    11 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    I got the update immediately here in the US (Without having to force update). My Omnia 7 is from Europe (as it was never officially sold in the US), unlocked and T-Mobile branded.

    As with others who were lucky enough to update to 7.8; there was a total of 3 updates.

    Edit: Just for background, the only update I had to force was Mango (7720), therefore I don't have the updated Firmware revision, mine is still 2424.11.1.11
    Last edited by Sotal; 01-31-2013 at 05:25 PM.
  4. Coreldan's Avatar
    Member

    Posts
    2,514 Posts
    Global Posts
    2,591 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    My fiancee has one, but she isnt home so cant confirm if her European unlocked Omnia 7 has it.
  5. monospaced's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #5  
    Got it on my Omnia 7 (European, unlocked, unbranded), by forcing it - and that took a while, since it first gave me the 8779 update, then 8783 and only then 8858 (edit: so you need to force another update, if you get 8779 or 8783 and then again the message "no update available")
  6. Stig's Avatar
    Member

    Posts
    103 Posts
    Global Posts
    437 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #6  
    Quote Originally Posted by monospaced View Post
    Got it on my Omnia 7 (European, unlocked, unbranded), by forcing it - and that took a while, since it first gave me the 8779 update, then 8783 and only then 8858 (edit: so you need to force another update, if you get 8779 or 8783 and then again the message "no update available")
    Can you clarify exactly what you did to 'force' it please?
  7. Stig's Avatar
    Member

    Posts
    103 Posts
    Global Posts
    437 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #7  
    OK, I managed to do a manual update using the files listed here: xda-developers - View Single Post - [CAB] Official WP7 Updates List up to WP 7.8 + ALL LANGUAGES complete + OEM updates

    I needed 5 language files for my German T-Mobile Omnia 7.

    The upgrade path is from 7.10.8773.98
    First 7.10.8779.8
    Then 7.10.8783.12
    Then 7.10.8858.136

    This leaves me on firmware 2424.11.9.4. Did anyone get a more recent firmware update via the 'official' update via Zune?
  8. BadassMads's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #8  
    Anyone else experiensing sluggish responsetimes after update to 7.8?
    My girlfriend and I both have an updated Omnia 7, and App launching now feel horribly slow, especially when opening the People, Markedplace or email tiles.
    Was looking so forward to 7.8, and now it just seems like an annoyance :(
    Web browsing is also not at all as smooth as it was on 7.5.
  9. Stig's Avatar
    Member

    Posts
    103 Posts
    Global Posts
    437 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #9  
    Quote Originally Posted by Stig View Post
    This leaves me on firmware 2424.11.9.4. Did anyone get a more recent firmware update via the 'official' update via Zune?
    Wow, nearly 1000 views of this thread, and nobody can tell me what firmware they're on after the official update?
  10. nicomesh's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #10  
    I have 2424.12.9.1 with a French Omnia 7 after all the official updates. I had to apply 4 or 5 updates before the 7.8 (I hadn't updated since Mango), and I had to force them with the cable pull trick every time.
    Stig likes this.
  11. kivancio's Avatar
    Member

    Posts
    91 Posts
    Global Posts
    92 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #11  
    maybe they haven't got the update yet ?
  12. xtremepharmacist's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #12  
    Quote Originally Posted by BadassMads View Post
    Anyone else experiensing sluggish responsetimes after update to 7.8?
    My girlfriend and I both have an updated Omnia 7, and App launching now feel horribly slow, especially when opening the People, Markedplace or email tiles.
    Was looking so forward to 7.8, and now it just seems like an annoyance :(
    Web browsing is also not at all as smooth as it was on 7.5.
    yes!
    i tried the " seven eighter " method and the phone was updated .. but it was very sluggish and slow ..
    i have t-mobile deutche telekom branded phone and i live in egypt .. the update is not available till now through zune and the force update method is not working for me :(
  13. Stig's Avatar
    Member

    Posts
    103 Posts
    Global Posts
    437 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #13  
    Quote Originally Posted by BadassMads View Post
    Anyone else experiensing sluggish responsetimes after update to 7.8?
    My girlfriend and I both have an updated Omnia 7, and App launching now feel horribly slow, especially when opening the People, Markedplace or email tiles.
    Was looking so forward to 7.8, and now it just seems like an annoyance :(
    Web browsing is also not at all as smooth as it was on 7.5.
    It doesn't appear slower to me.
  14. perbear's Avatar
    Member

    Posts
    85 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #14  
    Still not seen on my Omnia. I am checking at least twice a day.
  15. xtremepharmacist's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #15  
    Quote Originally Posted by Stig View Post
    It doesn't appear slower to me.
    what is your firmware, radio, bootloader numbers?
  16. Stig's Avatar
    Member

    Posts
    103 Posts
    Global Posts
    437 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #16  
    Quote Originally Posted by xtremepharmacist View Post
    what is your firmware, radio, bootloader numbers?
    OS 7.10.8858.136
    Firmware: 2424.11.9.4
    Hardware: 3.15.0.4
    Radio s/w: 2424.11.9.1
    Radio h/w: 0.0.0.800
    Bootloader: 5.9.3.0
    Chip SOC: 0.36.2.0
  17. xtremepharmacist's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #17  
    Quote Originally Posted by Stig View Post
    OS 7.10.8858.136
    Firmware: 2424.11.9.4
    Hardware: 3.15.0.4
    Radio s/w: 2424.11.9.1
    Radio h/w: 0.0.0.800
    Bootloader: 5.9.3.0
    Chip SOC: 0.36.2.0
    same as mine!
    didn't you notice any slowing when opening some tiles from the start screen? it's just a bit slower but you'll notice it easily?
  18. stewbra's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #18  
    Quote Originally Posted by xtremepharmacist View Post
    same as mine!
    didn't you notice any slowing when opening some tiles from the start screen? it's just a bit slower but you'll notice it easily?
    With mine, after doing forced update using the zune method only, I have:

    OS 7.10.8858.136
    Firmware: 2424.11.11.2
    Hardware: 3.15.0.4
    Radio s/w: 2424.11.9.1
    Radio h/w: 0.0.0.800
    Bootloader: 5.11.1.8
    Chip SOC: 0.36.2.0

    It seems a tad slower, but I didn't actually notice it until you pointed it out :)

    I hope this helps.
    Stig likes this.
  19. xtremepharmacist's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #19  
    Quote Originally Posted by stewbra View Post
    With mine, after doing forced update using the zune method only, I have:

    OS 7.10.8858.136
    Firmware: 2424.11.11.2
    Hardware: 3.15.0.4
    Radio s/w: 2424.11.9.1
    Radio h/w: 0.0.0.800
    Bootloader: 5.11.1.8
    Chip SOC: 0.36.2.0

    It seems a tad slower, but I didn't actually notice it until you pointed it out :)

    I hope this helps.
    thanx for the reply :)
    will we be gettin the firmware and bootloader update even we used the cab method?
    Stig likes this.
  20. Jay Patel19's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #20  
    hey friends , i'm using Samsung Omnia W. I'm from Gujarat,india.

    i just update my phone to 7.8 last month manually with the help of "seveneighter" tool, no issue with that just live tile update issue which was by Microsoft side.

    but today i got new update "OS Version :7.10.8860.142" on my phone...

    hope u'll get very soon....
  21. Coreldan's Avatar
    Member

    Posts
    2,514 Posts
    Global Posts
    2,591 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #21  
    My fiancees Omnia 7 just got a crapton of updates, including 7.8

    Through Zune and "normal means", so no cable pulling or anything else.
  22. Lucian Cibotaru's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #22  
    hi guys I can not update my omnia 7 via Zune but seveneighter doesn't work at my computer how i can update my wp?
  23. Derek De Souza's Avatar
    Member

    Posts
    44 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #23  
    I used Windows Phone Hackers tool to get my update and it work fine :) Not very exciting but atleast it is updated
    Windows Phone 7.8 - YouTube
  24. Stig's Avatar
    Member

    Posts
    103 Posts
    Global Posts
    437 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #24  
    As above, I've managed to get 7.8 on my Omnia 7 using the cab install method.

    however, I'd like to put this ROM on:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2010962

    I like to think I am pretty good technically, but I can't follow the instructions. When I reboot my phone (which now runs 7.8) I can't get it into the right mode to accept the image.

    Can anyone assist?
  25. forestred's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #25  
    been on 7.8 since the first roms were leaked, kind of like the one i put on as it tricks the phone into thinking its a lumia which obv is good for the nokia apps etc and marketplace
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Theme Accent Colours are Ugly on Samsung Omnia 7
    By drg in forum Windows Phone 7
    Replies: 3
    Last Post: 10-18-2011, 07:01 AM

Posting Permissions