Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 9 of 9
  1. IamDefiler's Avatar
    Member

    Posts
    107 Posts
    Global Posts
    164 Global Posts
       #1  
    I have an Arrive w/ Mango. It used to connect to my WiFi at home with no issues, but for the past week or so I've noticed it no longer connects and relies on the cellular network for data. It has no problem connecting to any other WiFi network.

    There have been no changes to my access point and all other WiFi devices can connect with no issues. I've tried rebooting the phone, pulling the battery, deleting and re-adding my network in the list of known networks. On my router side I've rebooted it, checked and double checked the password, cleared all expired ARP tables, etc.

    I'm at a loss. Does anyone have any ideas?
  2. protonhead's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    #2  
    I don't know about your router, but most will allow you to back up the settings to your PC. Do that first, then reset your router to factory defaults and see if you can connect. If you can, then there HAS been some change to the router. You would have to start putting in your settings one by one to find the culprit. If you can't connect - have a friend bring their phone over. If they can connect then it must be the Arrive.
  3. IamDefiler's Avatar
    Member

    Posts
    107 Posts
    Global Posts
    164 Global Posts
       #3  
    Well, I have three other phones in the house (Hero, Evo, Blackberry Tour) as well as two Touchpads, laptops, etc. and all connect with no problem. DHCP pool has plenty of IPs left to administer. I'll try a few other things and then give the router reset thing a try. It's a Netgear 3700 BTW.
  4. protonhead's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    #4  
    Is your SSID hidden?
  5. IamDefiler's Avatar
    Member

    Posts
    107 Posts
    Global Posts
    164 Global Posts
       #5  
    Nope.
  6. protonhead's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    #6  
    Does the Arrive see your network? Can it connect to WiFi in stores?
  7. IamDefiler's Avatar
    Member

    Posts
    107 Posts
    Global Posts
    164 Global Posts
       #7  
    Sees it with no problem. When I try to connect it prompts for a pass, which I enter correctly. It can connect to any other WiFi I encounter, both secured and unsecured.

    I'm going to try a soft reset and see if that helps.
  8. protonhead's Avatar
    Member

    Posts
    4 Posts
    #8  
    Something in the phone settings must be wrong. Delete your network from the phone and then try again.
    Thanked by:
  9. IamDefiler's Avatar
    Member

    Posts
    107 Posts
    Global Posts
    164 Global Posts
       #9  
    Well, looks like that did the trick. What a simple solution to such a PITA problem. RESOLVED!

    EDIT: Just read your comment above. Soft resetting the phone fixed it. I did attempt to delete the network and reconnect but that did not fix the issue. Thanks for your help though!

Posting Permissions