Get ready for beta!

Prepare for Halo Wars 2 Blitz Mode beta: Everything you need to know!

One Windows

Microsoft is building a new Windows 10 Shell for PC, Mobile and Xbox

On the Inside

Everything you need to know about the Xbox Insider Program

Beautiful compromises

Surface Studio review: you'll want one, even if you don't need one

3-in-1

Is this the Surface Phone? Microsoft awarded patents for foldable devices

Windows Central Offers

MCSE Certification bundle is just $39

Even more improvements

All the changes found in Windows 10 build 15007!

Games as a Service

What does the cancellation of Scalebound mean for future Xbox exclusives?

Windows Central Offers

Save $90 on these FRESHeBUDS Pro Magnetic Bluetooth Earbuds

Returning for 2017

We're back with an new episode of #AskDanWindows

Lifetime Subscription

VPNSecure is currently 91% off

Our favorite things

The Best of CES 2017 Awards

Infinity Edge in your hand

The XPS 13 2-in-1 is the Dell convertible we've always wanted

Project Valerie

Razer just made a laptop with three — THREE! — 17-inch 4K displays. 😱

Great design from Palo Alto

HP's CES 2017 releases are truly gorgeous PCs

Intel and Google's big day

CES 2017 Day Two: New laptops, new phones, and old ideas made new

Take five is better than ever

The updated Lenovo ThinkPad X1 packs Kaby Lake chips and zero bloatware

Everything we know about the next Xbox: Project Scorpio

UWPowered

'Game Mode' for Windows 10 will power Xbox One and Scorpio games too

Buyer's guide

Best accessories for Microsoft Surface Book

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 14 of 14
  1.    #1  
    Hi All,

    I'm using the deskop "Windows App" connector to sync my iTunes playlist with my Lumia 920.

    I have a playlist containing the songs I want to sync though experiencing some odd behaviour. I select only that playlist, and all the songs get transferred, but it then says "syncing playlist" and the application crashes!!! everytime.

    On my phone, all the songs are there but the playlist of course isn't which is quite frustrating as I have multiple playlists I do want to sync.

    Can't find any error logs to suggest why it's crashing at this point everytime. I'm assuming there may be a corrupt file/song or some DRM or something but there's 3000 songs in the playlist. Will take a while to go through each one individually...

    Does anyone have any quick way to debug this or find the error logs?

    Thanks!
  2. Tyler Huynh's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    #2  
    I'm having a similar problem. I can synch several of my playlists but there is one it's choking on and crashes each time. My guess is the same, some song is giving it problems but it's going to be a pain to figure out which and why.

    iTunes doesn't have any problems with the playlist or songs.
  3.    #3  
    Its to do with certain files. Windows Media Player sync tells you which song errors and you can then remove it.

    So export your playlist as .m3u, import to windows media player, use that to sync the playlist, see which songs error, remove them from itunes. Fixed.

    What a hassle
  4. cmixon's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #4  
    The MS app for synching songs to the Nokia 920 crashes frequently but I have also found that any song with a bit rate higher than 256K will not play at all on the device.

    When I do a direct copy to the phone directory with a 256 or lower file, it asks if I want to convert and copy, if I select a 900 k or lossless (most of my library) it simply says will not play.

    Anybody have a workaround?
  5. vedichymn's Avatar
    Member

    Posts
    348 Posts
    Global Posts
    350 Global Posts
    #5  
    Quote Originally Posted by cmixon View Post
    The MS app for synching songs to the Nokia 920 crashes frequently but I have also found that any song with a bit rate higher than 256K will not play at all on the device.

    When I do a direct copy to the phone directory with a 256 or lower file, it asks if I want to convert and copy, if I select a 900 k or lossless (most of my library) it simply says will not play.

    Anybody have a workaround?
    Which format are you using?
  6. cmixon's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #6  
    In my Itunes Library they are m4a files. The 256K m4a move over fine as do any rare mp3 files I have.

    Most of my library however is Apple loss less and are 700 to 900Kbps and those bomb out every time, either with the app moving them over but they don't play or direct copy to the phone where it simply says won't work.

    Chris
  7. cmixon's Avatar
    Member

    Posts
    3 Posts
    #7  
    Found a solution. Downloaded Doubletwist and it recognized the 920 immediately and moved my playlist over without any issues. I don't know if the MS app is in house or licensed, but the interface for the actual music sunch in the buggy MS app looks exactly like the Doubletwist app screen.

    So if the MS app is crashing while moving playlists, try Doubletwist. It's free and seems to work great.

    Chris
  8. teo155's Avatar
    Member

    Posts
    52 Posts
    Global Posts
    53 Global Posts
    #8  
    My Windows Phone app (on mac) is always crashing at the startup. I tried to use doubletwist, but it seems to not recognize the phone (lumia 920) (it doesn't even appear on the sidebar); i read it's for android, so i don't understand how could it works..
    please i need help, because i can't sync songs but with skydrive (which takes longer)

    P.s. when i plug-in the phone to my mac, it makes the sound, so the cable is working with no problem!
  9. vedichymn's Avatar
    Member

    Posts
    348 Posts
    Global Posts
    350 Global Posts
    #9  
    Quote Originally Posted by teo155 View Post
    My Windows Phone app (on mac) is always crashing at the startup. I tried to use doubletwist, but it seems to not recognize the phone (lumia 920) (it doesn't even appear on the sidebar); i read it's for android, so i don't understand how could it works..
    please i need help, because i can't sync songs but with skydrive (which takes longer)

    P.s. when i plug-in the phone to my mac, it makes the sound, so the cable is working with no problem!
    I suspect on a Mac you're probably out of luck with doubletwist.
  10. teo155's Avatar
    Member

    Posts
    52 Posts
    Global Posts
    53 Global Posts
    #10  
    Quote Originally Posted by vedichymn View Post
    I suspect on a Mac you're probably out of luck with doubletwist.
    and i'm out of luck with Windows Phone app as well! :P damn it..
  11. SnailUK's Avatar
    Member

    Posts
    1,006 Posts
    Global Posts
    1,007 Global Posts
    #11  
    I found a simple solution. The WP app always crashes on the song it has issues with. So just look at the progress bar, close the app & remove phone, delete/hide the track, and start again. Mine had an issue with one particular album, once removed, its worked perfectly since.

    Whats worse, is once its sync'd, if you delete a tune from your collection, it crashes trying to delete the track from the phone. I found i had to delete all music from the phone, then do the full sync again.
  12. teo155's Avatar
    Member

    Posts
    52 Posts
    Global Posts
    53 Global Posts
    #12  
    The problem (for me) is that the WP app crashes right when i open it, so i have no time to do anything. It's so wierd...
  13. teo155's Avatar
    Member

    Posts
    52 Posts
    Global Posts
    53 Global Posts
    #13  
    I finally solved my problem in this way:
    - removing the WP app with AppCleaner (for Mac)
    - removing manually the folder com.microsoft.Windows-Phone-7-Connector (which was in ~/Library/Containers/)
    - reinstalling WP app from the app store

    I think this should work for everyone; thanks for the help!
  14. kevinxb's Avatar
    Member

    Posts
    35 Posts
    #14  
    I was having this problem and found that when trying to sync a playlist that had multiple songs by the same artist, the ID3 tag of one of the songs had an extra space at the end of the artist's name. After removing the space in the tag, I sync'd with no crash. More detail in this thread: Windows Phone app crashes when syncing

Posting Permissions