Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

Quite a deal

Grab the complete C# coding bootcamp for $41!

Your go-to laptop guide

Introducing our ultimate laptop buyer's guide

Listen here

Attn Android and iPhone users: What you need to know about Windows phone

Old is new?

The original Surface Pro still holds its own in the 2-in-1 world

Xbox Greenlight?

No, internet, Microsoft isn't opening Xbox to all UWP games

Falling in love

HP Envy 34 review: An ultrawide curved all-in-one after my heart

2015 machine in 2017?

Surface 3 still holds its own in 2017

Let Kodi cut your cord

You should be using Kodi for Windows 10

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 8 of 8
  1. fmylife4real's Avatar
    Member

    Posts
    11 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    After connecting to my Exchange mailbox (through my company on Exchange 2010), I randomly get prompted that the password is incorrect and to re-enter it. Entering my domain password works and it continues syncing for a little while. Oddly enough, backing out of the prompt without entering my password will allow it to sync.


    I've tried creating a new EAS policy that requires a password, encryption etc...but no change. Androids and iPhone don't have this issue. We've even got a couple Surface RT tablets that don't do this. I am the only one with a WP8 device.

    Something I noticed while looking through our threat management gateway logs is that my Lumia 920 doesn't display device info like the Androids and iPhones. Not sure if this has any effect on this issue.

    My device
    Click image for larger version. 

Name:	1.JPG 
Views:	75 
Size:	12.4 KB 
ID:	23452

    Working Android
    Click image for larger version. 

Name:	2.JPG 
Views:	71 
Size:	15.2 KB 
ID:	23453
  2. tboggs13's Avatar
    Member

    Posts
    48 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    We are experiencing a similar problem with windows phone, but this affects all versions of Windows Phone in my office. It started around the same time that we changed our ip address on the TMG, so I have written it off as a misconfiguration on my part. I haven't had a chance to troubleshoot it yet. Seems to happen more on my 920 though, I get two in a row.
  3. DB_SWE's Avatar
    Member

    Posts
    14 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    I am experiencing the same problem. This came when I switched to an HTC 8x, had a lumia 900 before
  4. rednax_de's Avatar
    Member

    Posts
    15 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    I have the same problem!

    Switched from Samsung GS3 to Lumia 920.
    Phone keeps asking me after the password from time to time (1-2h).

    I use an exchange service from the provide...any ideas how to solve that???

    thanks in advance

    P.S. I also use my companys exchange without any problems...
  5. fmylife4real's Avatar
    Member

    Posts
    11 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #5  
    Quote Originally Posted by tboggs13 View Post
    We are experiencing a similar problem with windows phone, but this affects all versions of Windows Phone in my office. It started around the same time that we changed our ip address on the TMG, so I have written it off as a misconfiguration on my part. I haven't had a chance to troubleshoot it yet. Seems to happen more on my 920 though, I get two in a row.
    It turned out to be a very small configuration change on our TMG. I posted on the TechNet forum for TMG and got it resolved quickly.

    WP8 device in TMG log

    From Nick GU - MSFT
    The forms auth timeout may affect ActiveSync. Please open the web listener of your ActiveSync rule, go to properties>Forms tab>Advanced> and make sure “apply session timeout to non-browser clients” is unchecked.
  6. tom_koop's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    Global Posts
    3 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #6  
    Hi,

    is this still an issue with new versions of WP8? Had a similar issue with my BB Q10, and want to switch now to 1020. Was not able to get my BB Q10 running as my company IT Department is not willing to change configuration of TMG. Thanks for a hint if this still pesists.

    Thanks !
  7. Cory Zaner's Avatar
    Member

    Posts
    1 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #7  
    Anyone else seeing this issue not using a TMG? I am seeing this issue on my W8 phones
  8. Nik Bartlett's Avatar
    Member

    Posts
    2 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #8  
    I'm also experiencing this issue. I'm in the process of deploying Windows Phone 8 Nokia Lumia devices for use with Exchange ActiveSync. We're using an F5 Big-IP device as a reverse proxy, but with no pre authentication.

    Phones are being rolled out but within the last few days some users have started getting the user details/password prompt issue. These are new devices, new SIMs, as the user are migrating from Blackberry.

    The problem seems to be quite random in respect of what and when users are affected. I have seen some devices that return an actual error code but the majority just present the user with the user details/password box.

    I've come across this article which implies that WP8 devices are susceptible to synchronisation with EAS:

    https://expertcentre.nokia.com/en/ar...s-Phone-8.aspx

    It might be being caused by something entirely different but based on the similar experiences that I've come across on the web to date, it does seem that it's more of a bug with WP8 rather than the particular MDM solution that I've deployed?

    Any advice, feedback, suggestions, etc, would be most appreciated!

    Cheers

    Nik.

Similar Threads

  1. Phone keeps asking for visual voicemail password
    By saintforlife in forum Nokia Lumia 900
    Replies: 19
    Last Post: 01-08-2016, 06:31 PM
  2. Got unlock code, no SIM will prompt for code.
    By niovhe in forum Dell Venue Pro
    Replies: 6
    Last Post: 07-16-2012, 02:18 PM
  3. Phone keeps changing my passwords!
    By dmmbutts in forum Windows Phone 7
    Replies: 4
    Last Post: 07-19-2011, 06:48 PM
  4. Password for Marketplace purchases
    By jruprecht in forum Windows Phone 7
    Replies: 3
    Last Post: 06-17-2011, 02:15 PM

Posting Permissions