Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 5 of 5
  1. akhilc's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
       #1  
    Hi all,
    I've an internet connection on my laptop so I was trying to share it over wifi so that I can use it in my lumia 720. Creating ad hoc network didn't work since phone was not detecting it. Then I used Virtual Router software and phone was connected to the wifi. I opened the browser(IE) and at first I didn't get the internet. Then I set the same proxy (which I have to use in my laptop) in wifi. Again opened the browser and net started responding, it asked for the authentication which is also part of the proxy and network security. Once I entered that I was able to browse smoothly. Then I thought I'll download some games or apps and opened the store. And I am not getting connected there. Also I tried to login to Nokia account which is at the very bottom of settings. There also it's giving some error with connection. What am I doing wrong? Any suggestion would be great. Thank you for reading.
  2. Saydulloxon's Avatar
    Member

    Posts
    17 Posts
    #2  
    Maybe you need to change DNS settings on computer, try 8.8.8.8 8.8.4.4
  3. akhilc's Avatar
    Member

    Posts
    5 Posts
       #3  
    Quote Originally Posted by Saydulloxon View Post
    Maybe you need to change DNS settings on computer, try 8.8.8.8 8.8.4.4
    DNS settings?? hm, i don't know net is working perfectly fine in computer without DNS. It's also working in mobile browser. Outside the browser it's just not working. I think I have to type that authentication detail somewhere. Browser is asking for the authentication hence it's working and other applications like store are not asking for anything. Inside wifi there's only space for proxy not for username and password. Are you saying I should change my DNS to that^ value? I'll give it a try. And thanks for replying
  4. Saydulloxon's Avatar
    Member

    Posts
    17 Posts
    #4  
    Quote Originally Posted by akhilc View Post
    DNS settings?? hm, i don't know net is working perfectly fine in computer without DNS. It's also working in mobile browser. Outside the browser it's just not working. I think I have to type that authentication detail somewhere. Browser is asking for the authentication hence it's working and other applications like store are not asking for anything. Inside wifi there's only space for proxy not for username and password. Are you saying I should change my DNS to that^ value? I'll give it a try. And thanks for replying
    I had same situation, but on me worked only ie and market, other applications just think that i had no internet. then i change the DNS and all it worked.
    by the way 8.8.8.8 8.8.4.4 is Google's DNS and cant work correctly.
  5. rob45's Avatar
    Member

    Posts
    55 Posts
    Global Posts
    56 Global Posts
    #5  
    If you want to find the fastest DNS server check this article out. Google came in third on my scan.

    7 Reasons to Use a Third-Party DNS Service

Similar Threads

  1. Why my headphone pause button pause the music with lag?
    By Ahmadali Shafiee in forum Nokia Lumia 820
    Replies: 5
    Last Post: 08-22-2013, 04:11 PM
  2. Craigslist "how to post a pic with phone"
    By tbonenga in forum Windows Phone 8
    Replies: 4
    Last Post: 07-19-2013, 10:51 AM
  3. Help needed to translate HD Photo Viewer UI
    By brucexli in forum Developers Corner
    Replies: 12
    Last Post: 07-13-2013, 02:34 AM
  4. Flashing Lumia 928 with Lumia 920 Image
    By AR2186 in forum Windows Phone 8
    Replies: 2
    Last Post: 07-08-2013, 11:17 PM
  5. Need Sirius XM account
    By Philippe Maes in forum Windows Phone Apps
    Replies: 4
    Last Post: 07-08-2013, 08:27 AM

Posting Permissions