We made some changes

Our new forums are here!

Saving money on data

Mint SIM is the perfect way to get cheap data in the U.S.

Don't count Windows Phone out just yet

Dead? Psh. Here are 5 reasons to stick with Windows 10 Mobile

VPN vs. Proxy

The difference between a proxy and a VPN

Latitude attitude

Dell Latitude 7280 is a business laptop with tons of consumer attitude

4K all the way

You probably don't NEED a 4K webcam, but we love Logitech's BRIO 4K anyway

Long live Windows phone

Contrary to popular belief, Windows phone won't die anytime soon

XP-YESSSSSSS

Dell's already awesome XPS 15 gets even better in 2017

Surface Pwn 5

Surface Pro 5, Project NEON details leaked on LinkedIn?

Redefining the PC

Why Microsoft's Surface phone could be MUCH more than a mere 'phone'

Surface table meets Windows 10

Yes, we did put Windows 10 on the original Surface table ... and it rocks

Cream o' the crop

Before buying a Microsoft laptop, check out our pick for the absolute best

Simple and secure, just the way I like it

We think Windows 10 Cloud is a great idea, here's why

uber micro

Halo Wars 2 has something for everyone. Here's our full review.

Oldie but goldie

We reviewed Microsoft's decade-old Surface table

Creators Update comin' at ya

These are the coolest new features in the next big Xbox One update (video)

Buyer's guide

The Razer Blade 14 is the best laptop Razer has to offer

Windows 10 app gems

10 terrific Windows 10 apps you should be using

Tower of power

Here's what we think of Dell's XPS Tower Special Edition

Quite a deal

Grab the complete C# coding bootcamp for $41!

< >
Welcome to the Windows Central Forums Create Your Account or Ask a Question Answers in 5 minutes - no registration required!
Results 1 to 5 of 5
  1. gsquared's Avatar
    Member

    Posts
    1,368 Posts
    Global Posts
    1,374 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #1  
    Noticed this when I upgraded to the 4.8 software version. Zune will start up when I connect the phone but shows no device connected. The PC recognizes the phone just fine as well. It does show as two devices now instead of one (Samsung SHG-i917 and Windows Phone USB).

    I've tried everything I can think of including reloading both my phone and PC (from OS up). I did a Google search for "windows phone 7 pc driver" and first thing that comes up is others describing the same situation. There is also a cat in the Samsung Focus board here with same issue. The MS solutions provided are useless.

    Any advise would be appreciated....
  2. Jazmac's Avatar
    Member

    Posts
    4,978 Posts
    Global Posts
    4,984 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #2  
    There is an update to Zune that simply will not install on either my desktop or my laptop. I have the latest NT framework installed so that's probably not it. I may need to reboot and try again. Windows 7, I hardly ever need to reboot anymore.
  3. wolf1891's Avatar
    Member

    Posts
    354 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #3  
    I just figured it was because I have an OLD pc... (almost 10 yrs old Dell with an P4, 2.0ghz CPU). It seems to depend on which USB port I plug the phone into (one port never seems to auto-detect the phone, the other one usually does manage to see the phone and launch Zune).
  4. TheWeeBear's Avatar
    Retired Moderator

    Posts
    5,293 Posts
    Global Posts
    5,295 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #4  
    Quote Originally Posted by wolf1891 View Post
    I just figured it was because I have an OLD pc... (almost 10 yrs old Dell with an P4, 2.0ghz CPU). It seems to depend on which USB port I plug the phone into (one port never seems to auto-detect the phone, the other one usually does manage to see the phone and launch Zune).
    I get that on my PC too and it's a relatively new one. Have to move the Skype phone into another USB now and again to get windows to see it. Doh! :)

    Not had any Zune & WP7 problems so far. Long may that continue. :)
  5. gsquared's Avatar
    Member

    Posts
    1,368 Posts
    Global Posts
    1,374 Global Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
       #5  
    Update:

    It turned out to be the phone. Specifically the mini-USB port. Got a replacement and the issue is resolved. My phone was a refurbished model so I suspect whatever happened was likely the original issue with that device.

Posting Permissions

";