1. Unregistered's Avatar
    I updated my 1520 to 8.1 and Cyan today (never had the developer's preview installed) and ever since, my group messages have been messing up.

    Now, I'm included as a separate recipient on every group message, so when I send a text, it shows up again in the thread as an incoming message from "David's Phone" (that's me).

    I found other people online who had the same issue with other Lumia phones, but no one had a definitive fix. Some people suggested that adding myself as a contact would do the trick, but that didn't work.

    Does anyone else have advice on how to fix this? It never happened before I updated my phone today.
    Scienceguy Labs likes this.
    07-25-2014 01:36 AM
  2. ninjamikec's Avatar
    i have the same problem....needs fixed asap!
    07-25-2014 12:53 PM
  3. DM17's Avatar
    I did a soft reset (hold power + volume down) this morning and it fixed the problem for me. Hopefully that will work for you too!
    07-25-2014 03:45 PM
  4. nitrocs's Avatar
    I came to post about this exact issue. Trying soft reset to see if it helps...
    07-25-2014 04:23 PM
  5. GrayW0lf's Avatar
    Had the same problem with my own 1520. I have also performed a soft reset to see if that fixes it (simply performing a normal Shutdown / Restart doesn't do anything).

    Also - make sure to not reply back to the affect TXT threads - I suspect that you'll still receive your own TXTs on those due to the recipient list.
    07-26-2014 11:43 AM
  6. nitrocs's Avatar
    just an update...no resolution yet

    soft reset - no dice
    hard reset - fixed another bug i was experiencing, but all new group texts still have me as a recipient. so every time i reply to a group text i send myself a message too....
    not the end of the world, but quite annoying since i get dinged with a sound alert immediately after sending a group text...as well as starting completely new threads for pre-upgrade group chats
    07-26-2014 11:43 AM
  7. Scienceguy Labs's Avatar
    Just posted this problem somewhere else. I'm experiencing the same thing. My number is included though, not my name or phone's name.

    AT&T 1520
    07-26-2014 11:57 AM
  8. Scienceguy Labs's Avatar
    Just sent a group text to five family members. On their replies, I was not added to the group. Last night, however, I texted my two brothers-in-law, and in their replies, I was added. So, in between last night and earlier today, the only thing that I did to my phone was go through a power on/off cycle. Not saying that the issue is fixed, but I'm hoping it is. I plan on sending another text to my brothers-in-law from my 1520 WP8.1, my 1320 WP8.1 Dev Prev, and my Xperia Z Ultra. I'll post my results soon.
    07-26-2014 03:32 PM
  9. GrayW0lf's Avatar
    Another quick update from me: After my soft-reset, I sent a couple of group TXTs of my own without further issue. This makes me wonder if the issue is more of a tower reporting the TXT to the phone issue rather than a problem with the phones, themselves.
    Scienceguy Labs likes this.
    07-26-2014 08:23 PM
  10. Scienceguy Labs's Avatar
    After going through each of my phones and sending group texts from each to the same people, I did not run into the issue again. Strange...
    07-26-2014 11:26 PM
  11. HDH22's Avatar
    I'm having the same problem as well, tried the soft reset and it still didn't work. Did you find a solution???
    07-26-2014 11:49 PM
  12. Scienceguy Labs's Avatar
    I really don't have a reasonable solution to offer. After I cycled through the power off/on routine, the issue went away...for now at least. I didn't perform a soft reset though. I just long-pressed the power button and powered off my phone like normal. I waited around 10 seconds and powered it back on.
    07-27-2014 12:59 AM
  13. nitrocs's Avatar
    My issue seems to be resolved...

    I called AT&T last night and had them re-provision my phone...also did a soft reset afterwards.

    This morning, group texts seem to have to proper number of recipients.

    /crossesfingers
    Scienceguy Labs likes this.
    07-27-2014 02:35 PM
  14. Scienceguy Labs's Avatar
    Thanks for the update.
    07-27-2014 04:58 PM
  15. benners76's Avatar
    What do you mean by re-provision? Can you be more specific?
    My issue seems to be resolved...

    I called AT&T last night and had them re-provision my phone...also did a soft reset afterwards.

    This morning, group texts seem to have to proper number of recipients.

    /crossesfingers
    07-29-2014 06:20 PM
  16. Loiselle's Avatar
    I called AT&T to have them re-provision my account, did the soft reset, and I still have the issue. Getting to be a bothersome problem...
    08-05-2014 01:26 PM
  17. AdamUCF's Avatar
    I've been having this same issue. It went away briefly but has come back. Any fixes?
    10-07-2014 11:24 AM
  18. hughmcc's Avatar
    Several commented that "...re-provision ..." "my account" or "my phone". A request was made to explain the meaning of "re-provision". Would some courteous person step up and explain?
    Thanks in advance
    01-23-2015 05:41 PM

Similar Threads

  1. how to remove purple tint
    By petesmc in forum Nokia Lumia 930
    Replies: 21
    Last Post: 08-29-2014, 02:59 AM
  2. Full credit to Microsoft.
    By switch side method in forum Microsoft News & Rumors
    Replies: 6
    Last Post: 07-26-2014, 09:19 AM
  3. Can't we just turn off BitLocker before upgrading to Cyan?
    By toddpart in forum Windows Phone 8.1 Preview for Developers
    Replies: 13
    Last Post: 07-26-2014, 12:56 AM
  4. full credit to microsoft
    By switch side method in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 07-24-2014, 10:45 PM
  5. Order & Chaos Online : Mendels Rising - connectivity issues
    By Steve Brackenrich in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 07-24-2014, 10:33 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD