1. WPCentral Question's Avatar
    Hi,
    I've bought 2 samsung ativ s t899m (Bell Canada) and took them overseas.
    From the start I've encountered a similar problem in both phones: there's a network (carrier) connection problem. Every now and then I'm unable to make an outgoing call and and error message appears (unable to connect to network) but at the same time I have no problem receiving calls, sending and accepting messages (SMS & MMS) and using data.
    I've tried changing carriers but the problem consists.
    When I reboot the phone I can again make outgoing calls.
    Carriers technical divisions claim there's a problem with the phones (maybe API software issue) but can't be sure because it not there phone.
    Another Tech guy told me it's a roaming problem but had no idea on how to fix it.
    Any ideas?
    Thanks!
    10-19-2014 03:29 AM
  2. ronku's Avatar
    Devices are factory unlocked. Roaming is enabled.
    I'm now in Israel and the problem consists with both phones on 2 carriers - both are fully adequate with phone bands.
    I'm using a local carrier micro-sim.
    OS ver.: 8.0.10521.155
    Firmware ver.: 2212.13.11.2
    Bootloader ver.: 1308.14.16
    SOC ver.: 1.5.32

    Samsung Canada suggested a hard reset but said there's no way knowing if it'll solve the problem (seems like a s.o.p for them...)
  3. Laura Knotek's Avatar
    Are these devices unlocked?

    What carrier's SIMs are you using overseas, and in what country or countries?
    ronku likes this.
    10-19-2014 03:39 AM
  4. JamesPTao's Avatar
    Don't know if this will work or pertains but there an option I the phone settings to prevent roaming. By default it prevents it.
    10-19-2014 03:48 AM
  5. ronku's Avatar
    Devices are factory unlocked. Roaming is enabled.
    I'm now in Israel and the problem consists with both phones on 2 carriers - both are fully adequate with phone bands.
    I'm using a local carrier micro-sim.
    OS ver.: 8.0.10521.155
    Firmware ver.: 2212.13.11.2
    Bootloader ver.: 1308.14.16
    SOC ver.: 1.5.32

    Samsung Canada suggested a hard reset but said there's no way knowing if it'll solve the problem (seems like a s.o.p for them...)
    Last edited by ronku; 10-20-2014 at 02:25 AM.
    10-19-2014 05:17 AM
  6. ronku's Avatar
    Hi,
    I'd really appreciate the help....
    Thanks
    10-21-2014 02:25 PM

Similar Threads

  1. How is battery calibration done?
    By Niranjan007 in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-2014, 01:19 PM
  2. How do I delete maps from phone memory on my Lumia 630?
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-19-2014, 07:57 AM
  3. Problems after cyan update: how do I fix apps not working?
    By roshan_pinto in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-2014, 03:12 AM
  4. How do I unlock my Nokia 1520 phone in India?
    By ananthareddy pisati in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-19-2014, 01:39 AM
  5. How do I set up Office 365 account on Lumia 520?
    By WPCentral Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-19-2014, 12:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD