1. jrdick25's Avatar
    I have a question about my new Lumia 640. Does anyone know if the RM 1113 variant gets LTE? I bought an unlocked international version and on the box it says LTE. I took the sim from my 635 (which did get LTE) and put it in my 640. But when on internet it only says 4G. And isn't near as fast as the LTE I had on my 635. How do I get the LTE on my new 640? My sim is. H20
    07-03-2015 03:16 PM
  2. xandros9's Avatar
    Hmm, the fact its international may mean it is indeed getting LTE despite saying 4G.

    Run a speedtest, see what you get.
    It may not have the LTE bands for H2O, but I really don't know.

    I say it might actually have LTE because I flashed my 920 to behave like an unbranded model from France. It displayed LTE as just 4G since LTE IS 4G technically. US carriers (and maybe others) just choose to market 3.5G/HSPA+ as 4G (aka fauxG)
    Laura Knotek likes this.
    07-05-2015 12:40 AM
  3. jrdick25's Avatar
    I did speed test frequently on my 635 and my download speed was usually between 10 to 15 mps. On my new 640 (when it say's 4g sometimes it just says H) it's only 2 to 5 mps. And when it says H its even lower
    xandros9 likes this.
    07-05-2015 05:54 AM

Similar Threads

  1. EE Cash on Tap - Haylp!
    By AndyCalling in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 5
    Last Post: 07-14-2015, 04:50 PM
  2. Should I see the Get Windows 10 registration app on my Surface 3?
    By Internaut in forum Microsoft Surface 3
    Replies: 2
    Last Post: 07-04-2015, 09:27 AM
  3. Random apps not compatible when on 10 build
    By Snooty in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 1
    Last Post: 07-03-2015, 06:15 PM
  4. No Internet/Data on My 822 using Micro Sim - Help Needed
    By Lumious in forum Nokia Lumia 820
    Replies: 0
    Last Post: 07-03-2015, 02:14 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 07-03-2015, 01:54 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD