• 00Days
  • 00Hours
  • 00Mins
  • 00Secs
Prime Day 2018
  1. cochisey's Avatar
    Have had my 950 for a week or so now. Living images worked for the first few days but just noticed today it hasn't been working for 3-4 days or so. I've checked settings, capture is on, have tried resetting, still not working. Has anyone else experienced this?
    11-28-2015 01:08 AM
  2. Harrie-S's Avatar
    Not sure of this helps but living images only "work" if you take a picture where there is "movement". So for a "static" picture no living image is made in the 950 (XL) even if you switch it on.
    11-28-2015 03:53 AM
  3. MKarlssonSthlm's Avatar
    Does the camera recognize if there is movement and select to make it a living image?
    12-02-2015 03:54 AM
  4. Harrie-S's Avatar
    Does the camera recognize if there is movement and select to make it a living image?
    Not sure how it works. Got it from this review.
    http://m.windowscentral.com/lumia-950-review

    "Interestingly, Living Images are now only invoked when movement is detected in the photo instead of being applied across the board for every photo taken."

    But I guess it still "records" the live image and has a algorithm to "detect" movement and if there is "movement" it does not save and or stops recording.
    Last edited by Harrie-S; 12-02-2015 at 12:01 PM.
    12-02-2015 10:55 AM
  5. jeetu4444's Avatar
    same problem here..thou the pics show in file information as LI that means living images but the photo gallery is not showing any movement....
    can we see the pics any other way
    12-26-2015 12:32 AM
  6. jeetu4444's Avatar
    Guys anyone found solution for the living images.... Y it stopped working on Lumia 950
    12-26-2015 06:50 PM
  7. tabraoui's Avatar
    Living images stopped working on my 950 about a week ago.
    I tried every combination of settings... It just stopped working.
    12-31-2015 02:44 PM
  8. Majid Bastan's Avatar
    I have the same problem with my Lumia 950. Living images used to work smoothly, but now living images never show up even with extreme movements !!!!!
    01-04-2016 10:13 AM
  9. northernpipeman's Avatar
    Same here. I have a L950 with .39 update through the insider programme, but not the firmware update.

    The living images worked for a few days, but have not worked since. These few pictures an still be viewed, but I cant take any more.
    Majid Bastan likes this.
    01-07-2016 07:24 AM
  10. Majid Bastan's Avatar
    I just updated the OS to the 10586.63 version, so HOPEFULLY living images would come back. Unfortunately, nothing changed :( I'm really frustrated. I do not know what we can do to have this nice feature back.
    01-10-2016 12:59 PM
  11. Majid Bastan's Avatar
    Phone: Lumia 950
    OS build: 10586.63
    Firmware revision number: 01078.00027.15506.02024
    I did the hard reset one day after I updated the OS from 36 to 68. Honestly, I am not sure whether updating the OS matters or not as I did not try the hard reset when I had older OS versions, but what I can say is that it works NOW. So hopefully if you update your OS to 63 and do the hard reset, it will work.
    Hope that your images become alive very soon!
    01-17-2016 07:23 AM
  12. northernpipeman's Avatar
    Have had my 950 for a week or so now. Living images worked for the first few days but just noticed today it hasn't been working for 3-4 days or so. I've checked settings, capture is on, have tried resetting, still not working. Has anyone else experienced this?
    I think I have this sorted now - thanks to a post on MS Forums (I can't rmbr the link). Check that camera, Lumia Cinemagraph and Photos are running in the background, and it should magically work again! I don't know which is the important app to have running, so its worth playing around with different combinations. I hope this works for you.
    01-21-2016 01:22 AM
  13. Ryan Kwong's Avatar
    You are correct. I had "Windows Camera" disabled as a background app which caused it to not work. Thanks!
    01-22-2016 07:11 PM
  14. tabraoui's Avatar
    I think I have this sorted now - thanks to a post on MS Forums (I can't rmbr the link). Check that camera, Lumia Cinemagraph and Photos are running in the background, and it should magically work again! I don't know which is the important app to have running, so its worth playing around with different combinations. I hope this works for you.
    Thank you 😊... That was it. It was THAT simple and no one knew. I searched the forums... No one had the answer... Weird!?!
    01-23-2016 03:42 AM

Similar Threads

  1. My 1 week with the Lumia 950
    By mrshamoozoo in forum Microsoft Lumia 950
    Replies: 52
    Last Post: 12-01-2015, 08:43 PM
  2. How add other accounts like LinkedIn in 950 xl?
    By Marsiss Tian in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 5
    Last Post: 11-28-2015, 05:04 PM
  3. Moving SMS from Lumia 925 to Lumia 950
    By EMitchell in forum Microsoft Lumia 950
    Replies: 5
    Last Post: 11-28-2015, 02:59 PM
  4. Taking pictures with the 950 XL
    By johnnyrussoa3 in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 5
    Last Post: 11-28-2015, 09:03 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD