1. madridista1666's Avatar
    I am on preview bulid .242.
    I think its system bug, every time I pull charger in my device I get notification for slowly charging and its really ******* slowly mybe 2% every 45mins. I using charger of Nokia phone, I tried to use an original charger and same thing coming up, tried to soft reset, battery pull up ... Tried other chargers..
    Then I turn of that notification beacuse its iritating every 5 sec coming up.. but slow charging is problem ..
    Anyone can help?
    05-08-2016 07:40 PM
  2. Timbre70's Avatar
    Same encounter too. Just upgraded my 1520, but not having this problem at all.
    05-08-2016 08:43 PM
  3. Mad Cabbie's Avatar
    I have this issue on my 640's as well. I have a couple of usb outlets on my wall sockets that run at 2 amp output. I plug a 640 into them and I get the same message about charging slowly, on 2 amp!!

    With the 640 it appears that you have to use the charger it came with. I have tried several chargers, with varying amp outputs, and still got the message. When I use the correct charger, all is well. I can't remember the output on the charger, but I'll have a look when I return to the office.
    05-09-2016 05:03 AM
  4. Mad Cabbie's Avatar
    My bad, I got 640 blind then. If you have the original charger for the 535, it may be worth giving it a go. Some devices appear to be fussy about charging. This isn't .242 problem, I used to get it on 8.1 as well.
    05-09-2016 05:06 AM
  5. dubor99's Avatar
    Same issue with my 535, its simply the OS updates turn off the alert and get a fast charging 2.0 charger, that's how I have been managing mine

    Posted from windows central for windows 10 mobile
    05-09-2016 09:24 AM
  6. Mad Cabbie's Avatar
    I have tried 2 amp chargers and a so called 'fast charger'. Both take longer to charge than the OEM charger. It stumped me.
    05-09-2016 09:56 AM

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 05-09-2016, 11:37 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 05-09-2016, 04:37 AM
  3. Lumia 435 mobile phone not booting past Microsoft screen
    By gbm97 in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 4
    Last Post: 05-09-2016, 12:45 AM
  4. GMAIL issues windows phone 10
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2016, 09:39 PM
  5. why am i unable to use home button on controller after installing smartglass app
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 05-08-2016, 05:59 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD