The Windows 10 April 2018 update has arrived! Get the new Dell XPS 15, starting at $999.99
  1. Windows Central Question's Avatar
    Try it out. Turn off your adblocker, and wait for the 27 video ads to kill your browser and start your machine on fire. My machine literally locks up, and it's a box stock Surface Pro 4 i7 w 16GB of RAM. Same thing happens on a server box that I have that's running nothing but base windows. Happens in both IE and Edge.

    So I do the obvious thing, and install an ad blocker. Now I can actually use your website (good!) - things load in a timely manner, and I have control over my computers resources. I no longer have 4 video ads trying to start up when I hit the website, wow, things are good. Now I click to find out if you guys knew that the OnStar app has been discontinued for WP. I click on the search button, and nothing happens. I then move to IE and try the same thing, same results...

    I start reading down the page, I get to the end of the articles, and click on "More Content", again, nothing happens....

    Now it appears that I can't use your website with an adblocker, or without one. To be honest, the only reason that I even installed an adblocker was because your website was killing my machine, so I went searching. I found that it was the ads, and your website single-handedly brought me to the realization that I needed an adblocker. Isn't that a catch 22?

    Seriously, turn off the 5 video ads that start as the page is loading, and tone down the page a little. I get that things are probably a little tough right now, but the way that your site works right now, if it doesn't change fast, I'll just give it up. I've been reading your website since WM5.
    TgeekB likes this.
    05-02-2017 03:10 PM
  2. AV2RY's Avatar
    Opera browser with built-in adblock + adblock extension work very well together.

    With Opera you can compare page load time with built-in adblock on/off. You'll be amazed :)

    Update. This is what I was talking about
    wc.png
    Last edited by AV2RY; 05-03-2017 at 08:29 AM.
    05-02-2017 03:17 PM
  3. ads13's Avatar
    I'm always keeping ad blocker turned on even after opening wc site.
    05-02-2017 03:26 PM
  4. tgp's Avatar
    Happens in both IE and Edge. <snip> Now it appears that I can't use your website with an adblocker, or without one.
    Your problem isn't the adblocker. The problem is your choice of browsers. Use Chrome or Firefox or Opera.
    Timbre70, Guytronic and garisa like this.
    05-02-2017 08:22 PM
  5. tole011's Avatar
    No, you are wrong... This is site about MS and therefor should be optimized for MS products...
    05-07-2017 03:43 PM
  6. Josiah23's Avatar
    No, you are wrong... This is site about MS and therefor should be optimized for MS products...
    Welcome back to Windows Central @tole011

    Are you saying that Windows Central should be optimized for Microsoft products because this site is about Microsoft devices?

    Well Microsoft Edge has been known to have trouble (for some people) with Windows Central, and internet explorer is never a good option for any website, lol. IE is out dated and isn't the best option out there... Sorry if anyone out there uses it.

    I have no problem with MS Edge here, without ad blocker too

    Have you tried Chrome, Firefox, Opera, etc... with and without an Ad blocker?

    I rarely use the browser version of WC (as I'm always on the app) but I have little to no problem, it takes an extra second to load everything but after that it's fine for me.
    Guytronic likes this.
    05-10-2017 08:59 PM
  7. skydiverian's Avatar
    Welcome back to Windows Central @tole011 Have you tried Chrome, Firefox, Opera, etc... with and without an Ad blocker?
    That is poor advice - if the site does not load properly, why should I stay if it can't be updated to correct the issue? It's also not any better than the classic answer people used to give when problems with IE occurred by linking to the Firefox download page as the solution.

    I have the same problem with both IE and Edge - IE started playing up last week, Edge did so tonight. Disabling adblockers doesn't resolve the problem. Not something I should have to switch browser to resolve (and have already done so by moving to Edge as I'm still happy with IE).

    Any suggestion as to how to report this as an issue would be appreciated.
    05-11-2017 11:32 PM
  8. matt john2's Avatar
    If the site works with other browsers then Edge is the culprit
    Josiah23 likes this.
    05-12-2017 12:10 AM
  9. cnjvh's Avatar
    I use Chrome with AdBlock and have the same problem (show more button doesn't work when AdBlock is on). It's not unique to Edge.
    05-12-2017 08:43 AM

Similar Threads

  1. Replies: 34
    Last Post: 06-30-2017, 10:53 AM
  2. Has AT&amp;T pushed CU to the Lumia 950 yet?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 05-11-2017, 12:28 PM
  3. Killing things one at a time
    By bardo77n in forum Microsoft News & Rumors
    Replies: 1
    Last Post: 05-10-2017, 04:43 PM
  4. Top 5 announcements from the first day of Build 2017
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-10-2017, 02:00 PM
  5. Microsoft: There are nearly 1,000 converted UWP desktop apps in the Store
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-10-2017, 02:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD