1. Windows Central Question's Avatar
    Talked to ATT three times, they say not att phone, won;t work
    05-27-2015 09:11 AM
  2. RumoredNow's Avatar
    Talked to ATT three times, they say not att phone, won;t work
    That, quite frankly, is bull snot.

    On the phone go to Settings > cellular + SIM > SIM settings > Toggle "Manual internet APN" to on > edit internet APN (then save changes) > edit MMS APN (and save changes)

    Use these values:
    capture.jpg

    I got these values from AT&T's own help page: Programming non-AT&T devices with the correct APN and MMS data settings- AT&T Wireless Support
    xandros9 and Philip Hamm like this.
    05-27-2015 12:26 PM
  3. GemstoneLover's Avatar
    Hi, I also have a question about this, but I have Straight Talk. When I first put my Straight Talk SIM card into my BluWin HD LTE, my MMS worked. But then I had issues with my data working, so I did a soft and then a hard reset on my BluWin HD LTE to try to clear that up. I had to call Straight Talk to help me in the end, and now my data is working (albeit slowly), but now my MMS is not working.

    I've called Straight Talk multiple times, and they gave me the MMS APN settings I need, but every time I try to put the MMS settings in the phone it doesn't save them. I have set the APN settings to manual, I have manually entered the Internet and MMS settings, but every time I hit the save button the settings page says "Add MMS APN," and not "Edit MMS APN." The Internet APN settings save just fine, it's the MMS APN settings that don't seem to save. Does anyone else have this problem, and if so has anyone figured out a way to fix it?
    06-21-2015 09:12 AM
  4. DaHardhouse's Avatar
    I live in Montreal and have Videotron as a service provider. My 2-day-old BLU Win HD LTE can't receive MMS messages. It sends it fine though. Videotron tech support tried to help but to no avail. Any ideas, anyone?
    07-10-2015 09:22 PM
  5. RumoredNow's Avatar
    I live in Montreal and have Videotron as a service provider. My 2-day-old BLU Win HD LTE can't receive MMS messages. It sends it fine though. Videotron tech support tried to help but to no avail. Any ideas, anyone?

    If you can send MMS your settings are accurate. Not receiving them must therefore be on the carrier side. We had a similar issue state-side with Straight Talk a couple months ago. ST changed something in their policy, which meant a change in their servers controlling the network and it knocked out reception of MMS on Windows Phones. They fixed it at their end.

    I'm sorry that is the best advice I have for you. Maybe you can get a tech to look at this thread: http://forums.windowscentral.com/car...mms-issue.html and get someone from Videotron aware the have a problem with their servers interacting with Windows Phone.

    Double check this by putting your SIM in another Windows Phone or asking other Windows Phone users on Videotron to verify the issue and report in. The more voices, the better a chance of a fix.
    07-11-2015 09:57 AM
  6. miguel11691's Avatar
    I just got mine and put the AT&T sim card in slot 1... When I booted my phone to start from scratch and set it up... It asked me what carrier im using the phone with and I selected AT&T and it set up everything.... All my settings and everything works perfect... I suggest doing a hard reset... And setting it from scratch
    07-13-2015 02:31 PM
  7. DaHardhouse's Avatar
    I will give it a try. Thanks! One thing the Videotron tech support guy (who was on the phone with me for an hour) said that was strange was "The MMS toggles between Enabled/Disabled on their network for my phone."
    RumoredNow likes this.
    07-14-2015 10:28 AM
  8. beman39's Avatar
    great I'm having the same trouble as you guys, also was having the same troubles on my L1520 and I thought this new phone would fix that problem...seems like it's on videotrons side and NONE of their tech is really knowledgeable or any help! grrrrrrr
    09-04-2015 07:28 PM
  9. RumoredNow's Avatar
    I still blame Videotron for being weird...

    http://forums.windowscentral.com/nok...ml#post3194259
    09-05-2015 10:43 AM
  10. Thomas Wolford's Avatar
    Fought with my Blu to get mms working with Net10 service for months, finally got it working in the last 10 mins but the forum wont let me post the settings i used because it contains a URL and i havent made 10 posts in the forums yet...
    RumoredNow likes this.
    09-05-2015 12:13 PM
  11. RumoredNow's Avatar
    Fought with my Blu to get mms working with Net10 service for months, finally got it working in the last 10 mins but the forum wont let me post the settings i used because it contains a URL and i havent made 10 posts in the forums yet...
    Did you by any chance find what you needed on unlockit.co.nz??? They are pretty comprehensive.
    09-06-2015 09:14 AM
  12. DaHardhouse's Avatar
    Is it possible for you to copy the salient portions of the URL's contents and paste it here? thanks
    09-15-2015 03:08 PM
  13. RumoredNow's Avatar
    Is it possible for you to copy the salient portions of the URL's contents and paste it here? thanks
    I'm sorry, is that for me?

    What URL?
    09-15-2015 04:54 PM
  14. DaHardhouse's Avatar
    It was meant for Thomas Wolford. Sorry for the confusion but hitting <Reply> under his comment led to a reply on the level of the main thread.
    09-15-2015 08:02 PM
  15. RumoredNow's Avatar
    It was meant for Thomas Wolford.

    Erm... Mr. Wolford's MMS settings on Net 10 that he found won't help you on Videotron. Two different animals.

    Read my post here: http://forums.windowscentral.com/nok...ml#post3194259

    Ask your Videotron support line if they use UMTS (3G) Band 4 on 1700 & 2100 MHz of if their 3G is only on 1700... My theory is you can send but not receive because option 2 (only 1700) is what they are doing. Your phone uplinks (sends) on 1700 and downlinks (receives) on 2100. They are trying to get you to receive MMS over 1700 and your phone doesn't listen for incoming data there.
    09-15-2015 09:08 PM
  16. DaHardhouse's Avatar
    I'll check with Videotron tomorrow. But here's some extra info: I was using an HTC 8s for 27 months before its sudden death. I was able to send and receive MMS no problem with Videotron as my provider.
    RumoredNow likes this.
    09-15-2015 09:37 PM
  17. RumoredNow's Avatar
    HTC Windows Phone 8S - Full phone specifications
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vidotron
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vidotron_Mobile

    I really can't find that Videotron has any spectrum outside 1700 of their own. It seems that their network is based on one single purchase of spectrum from Industry Canada...

    HTC 8s has only a 2G and a 3G radio... Videotron has no 2G. Videotron 3G runs on 1700 only and the 8s only has 900/2100 on the 3G radio.

    I think that whole time on your HTC 8s with Videotron you must have been roaming on Rodgers who they have an agreement with.
    09-15-2015 11:56 PM
  18. DaHardhouse's Avatar
    2 days after I upgraded my BLU Win HD LTE to W10M, I have been able to receive MMS. As far as I know, Videotron did nothing new since their last response was that the phone is not officially supported by them.
    04-16-2016 07:26 AM
  19. SPD_G0's Avatar
    Could you PLS post what the MMS settings are on your phone (assuming you can still send and receive MMS)
    My 950 still does not work with any MMS scenario

    thx!

    -SPD
    07-08-2016 02:14 PM
  20. fsjon's Avatar
    I am having the problem now ever since I downgrade back to 8.1 from w10 fast ring. MMS works fine out of the box without me entering any apn, for both data and mms.

    Then I installed w10 TP, and it works perfect, but then I installed the fast ring just to see what's up. Majority of the apps I use daily just crash on launch, so I wanted to go back to w10 TP. Found out you have to use the Windows Device Recovery (WDR) tool and go all the way back to 8.1.

    Right away after flashing, mobile internet is not working...it was simple to add the apn and it works fine. But MMS, I could not get it to work with any of the different MMS apn settings for my carrier (Rogers). Like I said, it worked before I flashed back to 8.1.

    Anyone having this problem? I did the WDR twice from 10 to 8.1 and still apn settings would not work until I enter them manually for mobile internet. MMS wouldn't work no mater what apn I enter or leave it blank.
    07-15-2016 10:07 AM
  21. dameon5353's Avatar
    I have Cricket service. Finally got MMS working by changing IP type in MMS APN settings to IPv4 only. IPv4v6 setting would not work.
    08-11-2016 09:18 AM
  22. nerdysquared's Avatar
    I'm with Koodo in Canada and just got off the phone with them after like an hour and according to them everything is working fine on there end. put my SIM in an other Koodo phone and was able to get MMS no issue, but I notice this was after I did a WDR and updated the firmware. but the newest OS update came out around the same time so gonna contact BLU and see what they say. any Koodo people wanna check there APN just let me know.
    08-15-2016 03:06 PM
  23. lazybum131's Avatar
    I'm with Koodo in Canada and just got off the phone with them after like an hour and according to them everything is working fine on there end. put my SIM in an other Koodo phone and was able to get MMS no issue, but I notice this was after I did a WDR and updated the firmware. but the newest OS update came out around the same time so gonna contact BLU and see what they say. any Koodo people wanna check there APN just let me know.
    MMS working fine on mine with Koodo, build 14393.67, upgraded through WDRT and Insider before Anniversary Update was released to public. Had to manually add APN and MMS APN but no issues after that (used settings from here).
    08-22-2016 06:58 PM
  24. DaHardhouse's Avatar
    Having the same problem again: CANNOT receive but CAN send MMS.
    After W10M AU (14393.67), the 2 apps I use multiple times daily stopped working well or completely. I used WDRT (thinking it would revert back to W10M where I could send/receive MMS without modifying either APNs), but instead it threw me all the way back to WP8.1 where I'm back to square 1. Sigh!
    08-25-2016 12:13 PM
  25. nerdysquared's Avatar
    I think we're getting the short end of the straw eh, MMS broke Health app broke this new update just made almost everything sh#t the bed eh. I still can't receive any MMS I hope that some of the newer builds will fix this issue eh
    09-06-2016 08:39 PM

Similar Threads

  1. Pin To Start Not Working in Build 10122
    By garak0410 in forum Windows 10 Insider Preview
    Replies: 2
    Last Post: 05-27-2015, 02:22 PM
  2. Can I use a gmail/yahoo email account to install APPS on my 520?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 05-27-2015, 09:50 AM
  3. Why are the apps installed on my sd card grayed out?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 05-27-2015, 06:48 AM
  4. How to reset apps or games?
    By Noman Shaam in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 05-27-2015, 04:30 AM
  5. Xbox Music picks up bug fixes and minor improvements in latest update
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-27-2015, 12:30 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD