02-22-2018 06:24 AM
586 ... 21222324
tools
  1. joyeco's Avatar
    thanks abhijit pore but it does not help or i can not do it in proper way, plz can explain it in details.
    06-19-2016 12:27 AM
  2. pj1011's Avatar
    finally....done with all the downloading and upgrading and flashing and resetting..

    I was on 15013 with win 10 earlier before the news came out of the official release of win 10 for x150e....

    I flashed 15010 thru wdrt and then using upgrade advisor I upgraded to .218.....now this build was way too smoother than that I used on 15013 ....the very same build on 15013 used to lag I had to reset the device back then to make it work so that I can upgrade to next cumulative update....

    but on 15010 it was so snappy...that I never stopped using my phone until I was asked to restart so that .420 could be installed....
    after coming on .420 things were little different....it lagged a bit here and there....apart from that no issues as such....then I reset the device so that I can use it without hiccups like a brand new device...and to avoid any hiccups in future....
    now I am updating all those pending app updates....till now it looks gr8....what I was using earlier with 15013.....
    although the battery on .420 still sucks....

    I wish ms brings equaliser with anniversary update..
    abhijit pore likes this.
    06-19-2016 06:28 AM
  3. abhijit pore's Avatar
    thanks abhijit pore but it does not help or i can not do it in proper way, plz can explain it in details.
    I can understand your problem but the code which I have now I got it from xda forum and I am using it till now. However if I give you the same code don't know if it safe or not.

    Posted via the Windows Central App for Android
    06-19-2016 06:53 AM
  4. abhijit pore's Avatar
    I can understand your problem but the code which I have now I got it from xda forum and I am using it till now. However if I give you the same code don't know if it safe or not.

    Posted via the Windows Central App for Android
    Try this activation code:
    2yw96-797td-b2bm6-9rkyg-wj6d4.
    1)Go to email accounts in settings.
    2)Select Outlook account and then enter this activation code and tap on activate. Wait for 20 seconds and hit the back button.
    3)Again go to email account and select Outlook account. If the code works then email and password screen will be appeared and the phone will be activated.

    Posted via the Windows Central App for Android
    06-19-2016 07:05 AM
  5. AAKKds's Avatar
    TL;DR: upgraded my x150e yesterday via the Upgrade Advisor app.

    Been following this thread with interest since the beginning, I bought my phone from Amazon UK in November 2015 when they were selling them for GBP50. Wasn't that desperate to try W10 to jump through the hoops described in the thread and was happy to wait until the official route eventually became available. Another factor was that I quite like Here Drive as a sat nav app and after their recent announcements about dropping the app from W10 it was another reason to wait.

    When the Upgrade Advisor app first became available I was - no doubt like many others - checking it on a daily basis. That quickly became pretty boring and I hadn't check for two or three weeks when I was on the way home from work on Friday night when I checked again and it said it was available.

    Long story short - went through various downloads and updates, required a hard reset at one point to free up enough space for the update and I eventually ended up with a working phone. At this point I ended up with what I thought was a bug and did another hard reset to see if it fixed it.

    In Outlook Mail I had two accounts set up - one work and one personal. However there was no way to swap between them. The left hand vertical menu did not appear, nor the hamburger menu nor the three dots in the bottom right corner. I knew it was 'seeing' both accounts as sending a new email to my personal account made it appear on the live tile, I just couldn't access the account (or any other folder in my work account).

    On reflection I think the bug is to do with Outlook Mail and setting the 'size of text, apps and items on the display' to 200% - I think this caused the outer areas of Outlook Mail to be hidden from view. Anyway, it's all running OK now on std text size.

    Hope that helps.

    Mod Note: Removed pic with partial IMEI and MAC Address.


    Version: 1511
    OS Build: 10.0.10586.420
    Last edited by AAKKds; 06-19-2016 at 12:45 PM. Reason: Fair enough, not sure what the problem is with a heavily obfuscated IMEI and MAC.
    06-19-2016 10:40 AM
  6. joyeco's Avatar
    Many many thanks abhijit pore the code works great, again thanks for giving that much needed code.
    abhijit pore likes this.
    06-19-2016 12:45 PM
  7. Alexunder93's Avatar
    finally....done with all the downloading and upgrading and flashing and resetting..

    I was on 15013 with win 10 earlier before the news came out of the official release of win 10 for x150e....

    I flashed 15010 thru wdrt and then using upgrade advisor I upgraded to .218.....now this build was way too smoother than that I used on 15013 ....the very same build on 15013 used to lag I had to reset the device back then to make it work so that I can upgrade to next cumulative update....

    but on 15010 it was so snappy...that I never stopped using my phone until I was asked to restart so that .420 could be installed....
    after coming on .420 things were little different....it lagged a bit here and there....apart from that no issues as such....then I reset the device so that I can use it without hiccups like a brand new device...and to avoid any hiccups in future....
    now I am updating all those pending app updates....till now it looks gr8....what I was using earlier with 15013.....
    although the battery on .420 still sucks....

    I wish ms brings equaliser with anniversary update..
    I am using .420 too and the battery for me is supperb. Much better that previous builds and redstone...
    Just to mention: I didn't reset the phone after update. I just used WDRT + updates through insider.
    abhijit pore and Easwaran N like this.
    06-19-2016 05:57 PM
  8. pj1011's Avatar
    ok I used that battery reset trick from another thread....and now the battery is working fine....actually its great.....

    another issue I faced after the upgrade is...the camera app....its way too blurry.....on 15013 it was not that blurry.....
    the focus is not working the way it should be...

    what might be the reason?
    I am on f-15010 with win 10 build .420
    06-20-2016 12:32 AM
  9. Easwaran N's Avatar
    My phone is offering an update - Settings -> Phone Update (am not part of Insider nor am I using WDRT). The upgrade advisor app also shows update available. So I think, I should do the phone update first and then update through Upgrade Advisor App. right?
    06-20-2016 01:25 AM
  10. pj1011's Avatar
    My phone is offering an update - Settings -> Phone Update (am not part of Insider nor am I using WDRT). The upgrade advisor app also shows update available. So I think, I should do the phone update first and then update through Upgrade Advisor App. right?
    run the upgrade advisor.......then it will show you that upgrade is ready for your phone....then enable the upgrade by ticking the checkbox....then go to phone updates in settings and you will find an update to be downloaded.....let it download install it....after installation you get win10 with build .218....again go to settings phone updates...and you will find another cumulative update ready to download....download it...let it install.....later do a hard reset.....to avoid any bugs further ...after hard reset....you get a nice snappy version of win10 mobile...
    Easwaran N likes this.
    06-20-2016 03:00 AM
  11. Easwaran N's Avatar
    run the upgrade advisor.......then it will show you that upgrade is ready for your phone....then enable the upgrade by ticking the checkbox....then go to phone updates in settings and you will find an update to be downloaded.....let it download install it....after installation you get win10 with build .218....again go to settings phone updates...and you will find another cumulative update ready to download....download it...let it install.....later do a hard reset.....to avoid any bugs further ...after hard reset....you get a nice snappy version of win10 mobile...
    Thanks, I will try that tonight
    06-20-2016 03:33 AM
  12. Alex Sawczuk's Avatar
    Hi,

    I upgraded to w10 420 yesterday, the device seems to be running very warm - battery might be questionable too but I'm not sure yet. I didn't hard reset and I'm on 15009 firmware, I guess these are recommended right?
    06-21-2016 05:00 AM
  13. Easwaran N's Avatar
    Hi,

    I upgraded to w10 420 yesterday, the device seems to be running very warm - battery might be questionable too but I'm not sure yet. I didn't hard reset and I'm on 15009 firmware, I guess these are recommended right?
    Empirical evidences suggest that it is better to do a hard reset after upgrading.
    06-21-2016 06:23 AM
  14. dorelse's Avatar
    Yep, I resisted & argued and fought it...did a Hard Reset and all was right with the world.
    06-21-2016 02:29 PM
  15. JohnLBergqvist's Avatar
    I decided to upgrade through WDRT today, and unlike previous times, while it knew I had the HD LTE, it asked me to pick between the Q or E versions. I picked E, and it then said it couldn't tell me what version of firmware I currently had on the phone, but it said it was going to upgrade me to version 00150.04717.20001.15010

    Is this Windows 10 or Still 8.1?
    06-22-2016 12:38 PM
  16. pj1011's Avatar
    bLu's twitter handle says that the upgrade to windows 10 mobile is now available for win hd
    win hd lte and win jr lte 130

    why are they tweeting it now......after releasing the upgrade almost 5 days back
    06-23-2016 11:46 AM
  17. Alexunder93's Avatar
    06-23-2016 03:27 PM
  18. Easwaran N's Avatar
    bLu's twitter handle says that the upgrade to windows 10 mobile is now available for win hd
    win hd lte and win jr lte 130

    why are they tweeting it now......after releasing the upgrade almost 5 days back
    that's the official release
    06-24-2016 03:44 AM
  19. pj1011's Avatar
    can anyone confirm those who are on insider builds.....that the use of notification led lights are made to indicate arrival of messages missed calls etc.??
    06-25-2016 12:39 AM
  20. abhijit pore's Avatar
    Hello,
    Glad to know that BLU has officially made available w10m upgrade. So I was on 15013 with RS build 14371.0. Re flashed stock 15009 firmware via microsoftffutool. After running the upgrade advisor app it said the upgrade is available. Installation of W10M has got 10586.218 quickly after that via windows insider downloaded 14372.0 Insider fast RS update. Currently the build is very smooth and so far no major issues but some battery drain is there but it will be fixed in a few days. The major problem with RS previous builds was the dual sim issue which is completely solved.
    Groove music is much better specially anyone who is familiar with song reorder/rearrangement option when in playlist is finally back and groove music is complete app for me now. New store UI is refreshing and the app download speed is very fast compared to production build. Overall I am completely satisfied with this build and the performance is just improving as we are getting closer to the anniversary update.
    06-26-2016 11:31 AM
  21. jmy006's Avatar
    Same for me the 420 is EXCELENT , the battery life Very good and build is faster
    06-27-2016 07:07 AM
  22. Easwaran N's Avatar
    Updated to 420 over the weekend. Its great.
    As expected, outlook back button is not working. But other than that the "accompli" - renamed outlook - app is great.
    Battery problem is also there. Not sure the about the cause - but wifi and second sim seems to be the culprit. I have both sims enabled and 1st sim is the data sim. its like this - when i go to office in the morning, battery is > 95%. and in the evening, by 8-8.30pm, its around 60%. But by 9-9.30 it comes down to 30-35% and when I plug it in, even then it comes down. I have to switch off second sim/some times data connection, sometimes wifi, only then it starts gaining charge. Anyone facing similar issue? its ok, i can live with it. I'll wait till red stone release. while plugged in, if it restarts after draining the battery, then the charge is shown as more than 50%. Its confusing.

    About the update - the update from 8.1 to WP10-build 218 was not that smooth. but from 218 to 420 was smooth. The only issue i faced was that i did not get all the SMSes back. I had the sms back up on in 8.1 and the last back up was on Jun18th or so. I have set the SMS for a year to sync now, but many SMSes are are missing. many of them are IRCTC ticket sms, now I have to get them again 3 days before the journey date.

    Oh! I miss the tasks view in 8.1 calendar but I have installed wunderlist - i assume MS wants all of us to do that, thats why they removed the task view from calendar in WP10.
    Last edited by Easwaran N; 06-28-2016 at 12:31 AM.
    06-27-2016 09:33 AM
  23. sharanshankar's Avatar
    Hi,

    I updated my phone to 420 a while ago and it had been running smooth. I have some battery draining issues. Other than that and a few minor bugs it was quite a good experience.
    Today my phone went completely blank. There is nothing on the screen. A black screen comes up and the navigation button lights are lit. But nothing on the screen. I called my phone from another phone and I was able to pick up by sliding up and pressing the bottom of the screen and it worked. I could hear the voice over the call. So that means the screen touch is working and the process is happening on the screen. I sent a message and the phone vibrated and gave out the message tone. So practically the phone is working all good except for the black screen. I tried to switch it off and on a few times, but it keeps coming blank.
    This happened after I connected my phone to the laptop and then I tried to unlock the phone to accept file transfer. But after I pressed the unlock button it gave a blank screen.
    Anyone here has faced this issue before? Is there any way to fix it without doing a reset in WDRT? And if I do reset with WDRT will it go back to win 8 again?
    Any help is appreciated.

    Thanks

    Update: I did a reset through WDRT. But the screen remains blank. Phone still working except for the black screen.
    Last edited by sharanshankar; 06-28-2016 at 01:39 PM. Reason: Update
    06-28-2016 10:55 AM
  24. Vincenzo Venuto's Avatar
    After about 1 month after update to w10m, have you got a problems during use of your blu?
    What are your opinions?
    Greetings and enjoy with our Blu 😉
    07-20-2016 06:01 PM
  25. Easwaran N's Avatar
    After about 1 month after update to w10m, have you got a problems during use of your blu?
    What are your opinions?
    Greetings and enjoy with our Blu
    Apart from the strange battery issue [battery drains when I plugin the charger ], and the outlook back button, no other issues. Oh, one more thing. when I open the messages (sms) app, it asks for re authentication. there are OK and Cancel buttons. If I click Cancel, no problem (did not try what will happen with OK button)
    07-21-2016 12:34 AM
586 ... 21222324

Similar Threads

  1. BUGS: Running Window 10 Mobile on the BLU WIN HD LTE (x150q)
    By Codster314 in forum BLU Win HD LTE
    Replies: 64
    Last Post: 03-07-2017, 01:33 AM
  2. Best dpi percentage on w10m blu win lte?
    By JMX777 in forum BLU Win HD LTE
    Replies: 15
    Last Post: 07-01-2016, 10:58 PM
  3. Blu win HD Lte x150e - European version
    By Huzefa Khojaim Ragib in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 1
    Last Post: 04-16-2016, 07:54 AM
  4. How do I know if my Lumia 640 supports LTE or no?
    By Windows Central Question in forum Microsoft Lumia 640
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2016, 12:00 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 03-18-2016, 10:59 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD