05-07-2016 10:32 AM
111 ... 2345
tools
  1. pankaj981's Avatar
    Make sure your region and time settings are in sync to your original OS, also turn off encryption if possible and then try activating. If it still doesn't work then since his recovery restores the recovery partition as well try resetting device to factory.
    08-18-2015 03:13 AM
  2. tpapictures's Avatar
    Make sure your region and time settings are in sync to your original OS, also turn off encryption if possible and then try activating. If it still doesn't work then since his recovery restores the recovery partition as well try resetting device to factory.
    This is absolutely shocking (well, to me, anyway), putting everything back to my original language and region settings (French keyboard, French language, French display, French etc etc etc) I reapplied the exact same product key and it activated in a few short moments.
    I had been starting to try this long method but for some reason I feel like activating with the xandros image that came from the same tablet, just a different country, is more "accurate".
    08-18-2015 06:47 PM
  3. pankaj981's Avatar
    Lol glad it worked. I had the same issue and it wasn't activating because the time zone and date were wrong :P
    08-18-2015 06:50 PM
  4. stocktiki's Avatar
    Success! Thanks to the advice and tips from this forum - did an in-place upgrade - and it went very well.

    The Microsoft engineers who build the upgrade routine for devices with small amounts of storage deserve kudos. It's amazing how well it works. It even gets rid of the recovery partition after the upgrade - and frees up tons of space! Brilliant! Do it! This is truly an upgrade!

    Here's what I did.

    1. Formatted a 16 GB micro SD card to NTFS
    2. inserted the micro SD
    3. Commenced the upgrade.
    4. When said - not enough space- used the 16 GB SD card
    5. The upgrade ran for quite some time.
    6. Venue Pro 8 booted up to Windows 10 for the first time
    7. This is important: Screen was sluggish (at first). System gradually automatically updated all its own drivers - most importantly - the Intel display driver. This made the screen work really smoothly.
    8 Also important: There were 2 or 3 Windows Updates that fixed problems with the store not working. Again, done automatically.

    The system took a few reboots to really start to work well. But now it's great.
    08-19-2015 12:46 AM
  5. ankit_5036's Avatar
    i tried to install windows 10 and after 70% process, it rolled back to windows 8.1. the error was 0x80070002.
    please help...
    from microsoft upgrade diagnostic tool it shows error "system registration is missing or corrupted".
    couldn't solve this problem.....
    08-19-2015 02:46 AM
  6. jainer123's Avatar
    The only problem I had was resetting my tablet; i got the bootloop and had to USB install.

    if you're having issues, also try reddit.com/r/venue8pro, its a great community.

    Edit: just as i thought mine was going well. :(
    Last edited by jainer123; 08-20-2015 at 02:51 PM.
    08-20-2015 10:07 AM
  7. jainer123's Avatar
    Pankaj - Where do i get the xandros9 recovery? or would you be able to post yours?

    also, i'm using the mediacreationtool.exe from the MS support site, but enterprise eval isn't on there. or is it the N?
    08-20-2015 02:51 PM
  8. tpapictures's Avatar
    Pankaj - Where do i get the xandros9 recovery? or would you be able to post yours?
    Here: http://forums.windowscentral.com/del...tm#post2899085
    08-20-2015 02:55 PM
  9. jainer123's Avatar
    thanks tpapictures! so did you follow pankaj's directions and install an 8.1 enterprise eval clean first? I had originally been trying to do it through booting, but it doesn't boot; just runs into the win10 advanced options.
    08-21-2015 01:55 PM
  10. pankaj981's Avatar
    thanks tpapictures! so did you follow pankaj's directions and install an 8.1 enterprise eval clean first? I had originally been trying to do it through booting, but it doesn't boot; just runs into the win10 advanced options.
    That's what it'll do, there is no way you can recover from an 8.1 recovery from within Windows 10. You'll need a bootable disk in order to start the installation.
    08-25-2015 04:55 AM
  11. ArthurB's Avatar
    ipacman1:
    "The only issue I am running into is not being able to kill the login password prompt. I set it to not require after sleep. I used netplwiz and also changed the prompt signin timeout to Never. My Dell 3147 is set to never ask for the password. It works, but not the DV8P. Maybe, there is a setting I overlooked."

    Same problem here, despite setting all the relevant options appropriately. And we don't seem to be the only ones. Thinking of contacting Dell.
    My Surface Pro 2 doesn't have the problem.
    09-05-2015 03:21 PM
  12. tpapictures's Avatar
    I have one big recurring issue and it happens non-stop since I installed Win10. If I boot the tablet everything is fine with WiFi. But the moment it goes back into sleep mode or I just let it go black and leave it for a while, when I log back into it, the WiFi has disappeared. Not even, not working. Just completely non-existent WiFi options.
    09-05-2015 05:06 PM
  13. colega55's Avatar
    Hi there.. I am having the am issue after upgrading to Windows10 and it is really causing me problems. I have to restart it every time this happens. Can you help me? How can I get the bios update??? Please. Thanks!
    09-12-2015 09:47 PM
  14. SammyD97's Avatar
    ipacman1:

    "The only issue I am running into is not being able to kill the login password prompt. I set it to not require after sleep. I used netplwiz and also changed the prompt signin timeout to Never. My Dell 3147 is set to never ask for the password. It works, but not the DV8P. Maybe, there is a setting I overlooked."



    Same problem here, despite setting all the relevant options appropriately. And we don't seem to be the only ones. Thinking of contacting Dell.

    My Surface Pro 2 doesn't have the problem.

    I have this problem on my Nextbook.
    09-13-2015 10:40 AM
  15. Rep1978's Avatar
    Anyone else missing the abillity to hibernate on the Venue 8 Pro after upgrading to Windows 10? I've done everything i can thing of, no hibernate.
    09-15-2015 06:34 PM
  16. TortugaOnline's Avatar
    I eventually bricked my Dell Venue 8 Pro. A month ago I managed to upgrade it to Windows 10. Now I wanted to reset the system without keeping any documents or apps (I didn't have the option to go back to W 8.1). It got stuck in the process and Windows wouldn't boot anymore. I tried to find solution on the web as I still could get into the Windows rescue mode but could not repair anything.
    Finally I formated the HD which was a pretty bad idea. Trying to contact Dell support now...

    So, if you managed to upgrade and want to reset the system or refresh it, it might not be such a good idea.
    09-16-2015 07:23 AM
  17. pankaj981's Avatar
    Anyone else missing the abillity to hibernate on the Venue 8 Pro after upgrading to Windows 10? I've done everything i can thing of, no hibernate.
    I never had the hibernate option on 8.1 but just incase you want to enable it on W10 here are the instructions:

    Hibernate - Enable or Disable in Windows 10 - Windows 10 Forums
    09-17-2015 05:09 PM
  18. tpapictures's Avatar
    Still having this WiFi button disappearing issue causing me to have to reboot. Also strange black screen problems that I'm unable to wake the tablet up from even though all I did was turn the screen off. I go back 30 minutes or more later and though it's fully charged, it just won't wake back up. End up having to hold power down for more than 10 seconds to get the tablet to reboot.
    09-18-2015 08:56 PM
  19. Fallouter's Avatar
    Still having this WiFi button disappearing issue causing me to have to reboot. Also strange black screen problems that I'm unable to wake the tablet up from even though all I did was turn the screen off. I go back 30 minutes or more later and though it's fully charged, it just won't wake back up. End up having to hold power down for more than 10 seconds to get the tablet to reboot.

    Yeah! I have exacly the same problem about waking up. I think that one of the windows update could start making this problem.
    Tell me, does this problem when you updated or after some time?
    09-24-2015 03:50 AM
  20. tpapictures's Avatar
    Yeah! I have exacly the same problem about waking up. I think that one of the windows update could start making this problem.
    Tell me, does this problem when you updated or after some time?
    To be honest, it's been happening ever since I upgraded to Windows 10 and the WiFi issue was happening on Windows 8. Had to get Dell to repair it once.
    09-24-2015 12:25 PM
  21. Velino_70's Avatar
    This is absolutely shocking (well, to me, anyway), putting everything back to my original language and region settings (French keyboard, French language, French display, French etc etc etc) I reapplied the exact same product key and it activated in a few short moments.
    I had been starting to try this long method but for some reason I feel like activating with the xandros image that came from the same tablet, just a different country, is more "accurate".
    Hello,
    I am having the very same problem.

    I upgraded to Windows 10 but subsequently to various compatibility problems I decided to revert to Windows 8.1. Unfortunately Windows 10 had deleted my recovery partition... so I restored to factory settings using the Xandros recovery partition.

    The problem is that now Windows 8 does not activate complaining about wrong product key. I have evidence that Window reads the product key from the BIOS since the last digit are printed in the message. I suspect a mismatch between device origin (Germany) and Xandros recovery image (US?).

    So the solution would be to configure Windows 8 according to original local settings (in this case Germany)? In this case it would be very useful for me if you could tell me exactly which settings to change and how to activate (Windows 8 should read the product key hardcode in the BIOS I suppose).

    Thank you very much in advance for your help

    Bye
    09-28-2015 02:12 PM
  22. tpapictures's Avatar
    So the solution would be to configure Windows 8 according to original local settings (in this case Germany)? In this case it would be very useful for me if you could tell me exactly which settings to change and how to activate (Windows 8 should read the product key hardcode in the BIOS I suppose).
    Just change EVERYTHING you can to German.
    10-14-2015 10:06 AM
  23. Velino_70's Avatar
    I tried all the possible options to activate Windows 8 with no success at all... in the end I reverted to fresh install of Windows 10 and by chance I solved the compatibility issue (mobile broadband 5570e not working - solved installing twice the DELL driver )

    Now I am very happy with Windows 10 working like a charm, but what a mess this upgrade!

    Bye
    10-14-2015 11:05 AM
  24. WINO0314's Avatar
    I have had the same problem but folks I have talked to said if you upgraded to win 10 the key you have is no good for 8.1. My bios key no longer worked and I required a fresh copy of 8.1 with a new key. All works as advertised now. Windows 10 on these tablets is not the best. My opinion and YMMV.
    10-14-2015 09:53 PM
  25. linux_shadow's Avatar
    i had the same problem of the system not coming back from sleep, was getting stuck at a blank screen. Installed the chipset drivers from Dell drivers download page and the problem was solved.
    10-31-2015 08:51 PM
111 ... 2345

Similar Threads

  1. Will VOIP ever run in the background?
    By markrb68 in forum Windows 10 Mobile Insider Preview
    Replies: 2
    Last Post: 11-28-2015, 03:24 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 07-29-2015, 02:52 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 07-28-2015, 05:59 PM
  4. Pinball League: The World of Dr. Pickaxe, this week's myAppFree Deal
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-28-2015, 05:00 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 07-28-2015, 04:45 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD