1. TechFreak1's Avatar
    Hello All,

    Since yesterday I have been issues with Edge, where this happens every 5 minutes where it hangs then auto refreshes than shows the error below (on the left) either that or the page fails to load completely after appearing to load.

    edge-load-error.png

    On the left Edge, on the right Firefox (which is still a memory hog ).

    Any one else having the same issues?

    The only thing that changed was I had to reinstall HP's AMD W8 drivers under compatibility mode; furthermore installing the latest WU updates did not resolve this issue.
    Vyenkatesh likes this.
    08-19-2015 07:00 AM
  2. Vyenkatesh's Avatar
    Exactly !! I also have same issues for Edge and really irritated due to these issues.
    08-19-2015 12:08 PM
  3. TechFreak1's Avatar
    Exactly !! I also have same issues for Edge and really irritated due to these issues.
    Good to know, I'm not the only one with this issue. It's persistent for me, happens on WiFi and ethernet. Since posting I have tried several cat5e + cat 6 cables, different routers + switches and even 3 WiFi cards (tested this morning at repair shop).

    Are you using a PC or Laptop, if the latter what model + brand?

    Also to add, I have uninstalled the AMD graphics drivers from HP (device manager now only shows the generic basic adapter as opposed to AMD 7470M) - still the problem persists.
    08-20-2015 04:11 AM
  4. Vyenkatesh's Avatar
    Good to know, I'm not the only one with this issue. It's persistent for me, happens on WiFi and ethernet. Since posting I have tried several cat5e + cat 6 cables, different routers + switches and even 3 WiFi cards (tested this morning at repair shop).

    Are you using a PC or Laptop, if the latter what model + brand?

    Also to add, I have uninstalled the AMD graphics drivers from HP (device manager now only shows the generic basic adapter as opposed to AMD 7470M) - still the problem persists.
    I have my own assembled computer. Intel 946 GZIS Board, 4 GB Ram, On board Graphics, Core 2 DUO Processor.
    08-21-2015 10:06 AM
  5. TechFreak1's Avatar
    I have my own assembled computer. Intel 946 GZIS Board, 4 GB Ram, On board Graphics, Core 2 DUO Processor.
    I see, well I'm getting a new ssd in a couple of days as the Toshiba (mechanical) hdd has been sounding rather of key since yesterday - high pitched whine similar to "coil whine" you get from a power plug {usually a phone charger}. So going to do a clean install, not cloning the hdd should be interesting to see if the problem persists or not.
    Vyenkatesh likes this.
    08-21-2015 08:37 PM
  6. Vyenkatesh's Avatar
    I see, well I'm getting a new ssd in a couple of days as the Toshiba (mechanical) hdd has been sounding rather of key since yesterday - high pitched whine similar to "coil whine" you get from a power plug {usually a phone charger}. So going to do a clean install, not cloning the hdd should be interesting to see if the problem persists or not.
    Keep me updated !!
    08-22-2015 10:28 AM
  7. TechFreak1's Avatar
    Keep me updated !!
    Of course :).
    08-23-2015 08:47 AM
  8. TechFreak1's Avatar
    So I've been using the ssd since yesterday and haven't had any issues yet. Installed all the updates and no issues in regards to edge. However having issues with a black screen at boot (which lasts for 30 seconds), but that is another matter for another thread.

    I'll keep monitoring and update if any issues in regards to edge crop up.
    08-25-2015 07:57 AM
  9. TechFreak1's Avatar
    Update: no issues to date, may be try changing the hdd see if that helps?

    Starting look like the most probable cause here.
    09-04-2015 09:03 AM
  10. TechFreak1's Avatar
    Since this issue has been resolved on my side, closing down the thread.
    11-11-2015 09:14 PM

Similar Threads

  1. Why have web Edge and start menu stopped working?
    By Windows Central Question in forum Edge
    Replies: 0
    Last Post: 08-19-2015, 05:59 AM
  2. Portable Compaq 910, win10 - wi-fi issue.
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 08-19-2015, 05:44 AM
  3. Build 10525 Edge little bug
    By pepelepieux in forum Windows 10 Insider Preview
    Replies: 0
    Last Post: 08-18-2015, 05:44 PM
  4. Microsoft issues IE security update for Windows 10 and all other versions of the OS
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-18-2015, 05:30 PM
  5. Why can't I access WordPress pdf files in Edge browser of Windows 10?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 08-18-2015, 03:26 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD