02-15-2012 01:35 PM
217 ... 23456 ...
tools
  1. gpsi's Avatar
    Umm, that says Wifi...?
    ...#@##$%. I should've thought of that. Let me re-attempt, woopsie.
    12-03-2011 07:08 PM
  2. jd914's Avatar
    Sorry to butt in guys, but I'm not sure what kinds of speeds I'm supposed to be getting on my Focus S.

    I live in Los Angeles. I ran the Bandwidth app and got:

    9.05
    6.57
    those are excellent speeds I wouldn't worry if I were you.
    12-03-2011 07:12 PM
  3. gpsi's Avatar
    Well, my speeds in NYC are being severely throttled. : / I hope its just a temporary thing and can be fixed with an OTA update or something similar...I'm all sad now.
    12-03-2011 07:16 PM
  4. Blacklac's Avatar
    I saw a video on Youtube of a GSM Galaxy Nexus on ATT, in NY, getting 3-6Mbps on average. Just for comparison.
    12-03-2011 07:41 PM
  5. btbam91's Avatar
    those are excellent speeds I wouldn't worry if I were you.
    Actually, that was WiFi.... haha, let me try again....

    2.28
    0.23

    Latency: 163 ms


    JESUS that looks bad.
    12-03-2011 07:43 PM
  6. retropenguin's Avatar
    No wonder my songs barely stream from zune pass..connection speed in New York is horrible..hope they have some kind of update for this

    Sent from my PI39100 using Board Express
    12-04-2011 04:29 AM
  7. aptmx45's Avatar
    Anybody hear back from AT&T/HTC about this issue yet? We all need to keep on them (Mostly AT&T). This is unacceptable.
    12-04-2011 07:05 PM
  8. Cartman's Avatar
    Got the Bandwidth app since that seems to be what most people are using. Using that app I am able to get 4.52 Mbps with 2 bars on 4G with the Samsung Focus S.

    One interesting note....if I use the default file size of 4MBs I can only get about 2 Mbps. When I switched it to the Extra Large 17MB file I got 4.52 Mbps but noticed the download jump all over the place. At one time I saw it go to over 40 Mbps.

    Wish speedtest.net would come out with their app for WP.

    Uninstalling the bandwidth app and going back to using i.dslr.net/iphone_speedtest.html
    As I posted earlier we have AT&T towers right next to my work so I will test from there tomorrow.
    12-04-2011 10:24 PM
  9. spokanedj's Avatar
    I have a Focus S and HTC Titan. I just ran Bandwidth on both of them. I'm getting 3.5-4Mbps download consistently on both of them. The Old Focus prior was getting about 1.5-2Mpbs.

    The wierd thing is that when I put the HTC Titan on Wi-Fi (I have a 20MBps Comcast connection), the Titan gets 2Mbs, the Focus S gets 8-9, and my Laptop gets 15-17Mbps.

    Why am I getting such lousy wifi performance on the Titan?
    12-05-2011 01:43 AM
  10. Daniel Ratcliffe's Avatar
    Test 1 - default settings when app just installed (on BandWidth) - 4mb file
    Down - 2.77
    Up - 0.98

    Test 2 - 8mb file
    Down - 4.48
    Up - 1.50

    Test 3 - 17mb file
    Down - 4.45
    Up - 1.53

    Device - HTC TITAN
    Carrier - Hutchinson Whampoa (3-UK)
    Signal - 4 bars 'H' (we don't have 4g in the UK yet)

    Just some extra comparison material for you.
    12-05-2011 04:54 AM
  11. Billone's Avatar
    I have a Focus S and HTC Titan. I just ran Bandwidth on both of them. I'm getting 3.5-4Mbps download consistently on both of them. The Old Focus prior was getting about 1.5-2Mpbs.

    The wierd thing is that when I put the HTC Titan on Wi-Fi (I have a 20MBps Comcast connection), the Titan gets 2Mbs, the Focus S gets 8-9, and my Laptop gets 15-17Mbps.

    Why am I getting such lousy wifi performance on the Titan?
    Are you in Spokane?

    Anyone reporting data connection speeds: it would be very helpful if you also reported what city you're testing in, since different cities have different networks.
    12-05-2011 07:03 AM
  12. MannLou's Avatar
    I'm in Pittsburgh and I notice that when I increase the file size to test with the rates go up from 2-3 Mb up to 8-9Mb when I use the 8Mb test setting. All of this is on Comcast Wifi.

    Sent from my kick-*** Titan using Board Express
    12-05-2011 07:48 AM
  13. Brunothesheep's Avatar
    What bothers me the most is that on my GSG2 on WiFi I would get 11 down, 2.5 up. On the Focus S I get about 9 down, 1.9 up. On the Titan? If im lucky I get 3.5 down, 1 up. Mind you, this is WiFi. My laptop clocks in at 12 down, almost 3 up.

    If even WiFi shows such slow speeds, it has to have something to do with settings on the phone.. Or am I wrong?

    Sent from my HTC Titan using Board Express
    12-05-2011 08:40 AM
  14. Kahuna Cowboy's Avatar
    For what it's worth, in north Austin with my iPhone 4S I just tested it and I am seeing between 2.8 and 3.3 down.
    12-05-2011 09:40 AM
  15. Rocket_Girl's Avatar
    I have a Focus S and HTC Titan. I just ran Bandwidth on both of them. I'm getting 3.5-4Mbps download consistently on both of them. The Old Focus prior was getting about 1.5-2Mpbs.

    The wierd thing is that when I put the HTC Titan on Wi-Fi (I have a 20MBps Comcast connection), the Titan gets 2Mbs, the Focus S gets 8-9, and my Laptop gets 15-17Mbps.

    Why am I getting such lousy wifi performance on the Titan?
    My experience is the opposite: blazing fast speeds on wi-fi (connected at work), and crazy slow speeds on cellular data connection (ranging from 6.8 to over 18.0 mbps down...). I have intermittent inability to load pages on cellular, outside work. If you are having wi-fi slowness, could be the router or server rather than the Titan. The phone can do it -- I have the bandwidth history to show it.
    12-05-2011 09:55 AM
  16. jawesome's Avatar
    Alright here are my speed results. I live in an 4G covered area and this is with 5 bars of service. I tested each one 5 times.

    HTC Titan - Bandwidth app
    1.27 Mbps / 0.83 Mbps
    2.91 Mbps / 0.63 Mbps
    4.47 Mbps / 0.58 Mbps
    3.55 Mbps / 0.70 Mbps
    4.13 Mbps / 0.56 Mbps

    HTC Titan - ispgeeks.com
    5.07 Mbps
    3.42 Mbps
    2.42 Mbps
    2.38 Mbps
    2.06 Mbps

    Using Wifi on the Titan my speeds are:
    4.66 Mbps / 0.87 Mbps
    5.73 Mbps / 1.51 Mbps
    4.16 Mbps / 0.99 Mbps
    4.18 Mbps / 1.60 Mbps
    6.71 Mbps / 1.18 Mbps

    Compared to these Wifi speeds on my laptop:
    7.92 Mbps / 1.93 Mbps
    8.96 Mbps / 1.94 Mbps
    8.26 Mbps / 1.94 Mbps
    7.83 Mbps / 1.91 Mbps
    7.84 Mbps / 1.91 Mbps

    So yeah, results are disappointing. I plan on calling AT&T tonight but I'm sure they won't have any solution to offer. This needs to be fixed!
    12-05-2011 10:22 AM
  17. Reflexx's Avatar
    This does sound like something that AT&T would have done intentionally to limit speeds. Though, if they would do that, why not do it to all phones?

    I'm getting under 2 Mbps in a 4G area. (Los Angeles)
    12-05-2011 12:41 PM
  18. Rocket_Girl's Avatar
    Rochester, NY
    12-05-2011 01:46 PM
  19. mocsharp's Avatar
    I'm getting <2mbps here in the SF south bay area.:mad:
    12-05-2011 01:50 PM
  20. Billone's Avatar
    This does sound like something that AT&T would have done intentionally to limit speeds. Though, if they would do that, why not do it to all phones?

    I'm getting under 2 Mbps in a 4G area. (Los Angeles)
    How many of the AT&T phones are hspa+?

    Aren't the Titan and the Focus S the first hspa+ WP7's? From what I've seen on this forum, at least some of the Focus Ss are also experiencing poor speeds.

    What Android phones does AT&T have with hspa+? It would be interesting to do side by side by side tests (i.e. in the same physical location) of these with the Titan and Focus S.
    12-05-2011 02:08 PM
  21. krayziehustler's Avatar
    in NYC, my wife's iPhone 4s gets 8-9mbps while I barely get 1.3.... definitely not a happy camper and am considering switching to iOS until Nokia comes with heat via Appollo
    12-05-2011 02:09 PM
  22. Blacklac's Avatar
    in NYC, my wife's iPhone 4s gets 8-9mbps while I barely get 1.3.... definitely not a happy camper and am considering switching to iOS until Nokia comes with heat via Appollo
    Wow! That is insane. You should make a video of that speedtest to help the cause. :P
    12-05-2011 02:14 PM
  23. ZombieBacchus's Avatar
    I am in Boston today and only have 1 bar of reception and cannot even complete one test on the Bandwitch test app. Almost every web page I go to wont even open up. This is nuts. I rebooted the phone, popped the battery and still nothing. My iphone 4 works great in the same locations but I am giving that to my wife at the end of the month which means I wont have a phone that works. I hope something can be done about this rec
    12-05-2011 02:53 PM
  24. leonbelize's Avatar
    I'm getting <2mbps here in the SF south bay area.:mad:
    I get the same thing in the same area!!!:mad: And i would be so *bleeping* mad if ATT didnt call me and force me to change my plan to 4G. More like 4 Garbage!
    12-05-2011 03:25 PM
  25. kevm14's Avatar
    I am in Boston today and only have 1 bar of reception and cannot even complete one test on the Bandwitch test app. Almost every web page I go to wont even open up. This is nuts. I rebooted the phone, popped the battery and still nothing. My iphone 4 works great in the same locations but I am giving that to my wife at the end of the month which means I wont have a phone that works. I hope something can be done about this rec
    Next time that happens try cycling airplane mode. It's no solution, but it may help gather data for the people who eventually fix the problem.
    12-05-2011 04:06 PM
217 ... 23456 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD