View Poll Results: Hows your WIFI signal on your Titan

Voters
78. You may not vote on this poll
  • Not as good as it should be

    41 52.56%
  • As good as it should be

    37 47.44%
05-07-2012 11:58 AM
41 12
tools
  1. invertme's Avatar
    I get a lot of page not found issues too and my Titan will drop off my Microcell then reconnect shortly after ALL THE DAMN TIME.

    I'm in the process of trying to cancel my order without paying the restocking fee. AT&T is giving me a lot of grief over this..
    12-22-2011 09:22 AM
  2. deezus's Avatar
    My issue is not with speed or range but with it disconnecting and reconnecting on its own. Ill be at home and i will look at my wifi signal meter and it will be disconnected and sometimes i will have to go into my wifi settings to manually reconnect!! almost like it goes into sleep mode...wifi should stay connected and be the preferred connection at all times and never disconnect unless i do it. It should only use 3g/4g if there is no wifi and if there is wifi stay connected and use it .
    12-22-2011 07:55 PM
  3. SloRideBob's Avatar
    So far (2days) I have had pretty good success with my Titan. It will connect to my router around 100 feet away and stay rock solid. I'm interested in trying out a microcell as my AT&T coverage out here in the sticks sucks bad. It also is bad for an iPhone 4, 4S, and 3Gs (on AT&T). Verizon phones get about the same coverage at my home, but are quicker to pick up a signal heading towards town.
    12-26-2011 10:28 AM
  4. mberdych's Avatar
    I live in europe and I have a problem with wifi. It is working ok, including signal quality, but after a while, data suddenly stop. I am connected, but can't get anywhere. Reconnection to AP solve the problem. I have found a workaround, I have switch my AP (Apple time capsule) to G only, so disabling N speed. Since then, everything rock solid. I guess not really a solution, but it can help to someone as well ( for me G only currently no problem) and I guess it is only software problem with N network standard. Funny thing is, that I have similar problem with N networks on Linux laptop in the past :-)
    12-26-2011 12:48 PM
  5. pecuevasb's Avatar
    The WiFi signal I'm getting seems to be the same to what I was getting on the Pre3.
    12-27-2011 10:43 AM
  6. mberdych's Avatar
    Just a small update. G only doesn't solve the problem completely. It seems slightly better, but not solved.
    01-04-2012 02:03 AM
  7. Budroid's Avatar
    I've done quite a bit of testing on my Titan with WiFi and "4g" and noticed that if I have my Bluetooth turned on the speeds are much lower and very erratic (fast for a second and then no data for a long time). Some of my tests with Bandwidth took over 300 seconds. But with the Bluetooth off, the speeds were higher and pretty smooth. I've also found that setting my router to N only made a big difference in speed tests.

    However, even with "4g" connectivity and the Bluetooth off, my phone cannot stream Netflix for more than 30 seconds without freezing and never continuing. My friends iPhone 4s works fine with Netflix and so does my old iPhone 3g. Netflix on the Titan only works over WiFi for me.

    Sent from my PI39100 using Board Express
    01-04-2012 06:11 AM
  8. Daniel Ratcliffe's Avatar
    The TITAN is fine for me. Does a better job connecting to WiFi than my MacBook.
    01-12-2012 12:19 AM
  9. dbgman's Avatar
    The Wifi sometimes will either take a long time to connect or I have to go into the wireless settings and tap on the wireless network to connect. Other than that it seems to be okay on the signal.

    The cell reception sucks. My wife has an LG Quantum and she gets reception in the house where mine is dead. My old Samsumg Focus was also better. I think it has something to do with the metal back cover.

    The antennas are mounted in the back cover. Maybe someone could make an aftermarket cover that gets better reception!
    01-12-2012 02:44 PM
  10. ryansstuff's Avatar
    Well the wifi on mine all over the place, at home it connects but then acts like there no internet and wont do anythign not even searches. Then when i get to a BT homehub, it never connects to it. I have given up on the wifi tbh.
    01-18-2012 11:33 AM
  11. lfjj's Avatar
    My wifi loses connection all the time even if the screen is on. I gotta go into wifi settings and it just finds the network again and connects to it, a very annoying issue. No cellular data is on so that isn't the problem.
    02-29-2012 03:30 AM
  12. eserrano250's Avatar
    so are there any solutions to the WiFi constantly losing signal and reconnecting? This is a very annoying bug, especially when I'm an area with no signal and WiFi is required
    02-29-2012 11:03 AM
  13. FuriousGeorge984's Avatar
    I've been having the same issues as everyone else here - frequently weak signal, frequently dropped WiFi connections, frequent "the phone cannot connect to the network [____]".

    Also, like someone else, I have only been having this problem on campus at my school - never at home. Very annoying, very weird.
    04-04-2012 03:54 PM
  14. jonsmith89's Avatar
    I've only recently experienced this bug, after force updating to 8107. I don't know it they're connected, but I never noticed problems before. I only notice it when i go out onto my balcony or in the back of my apartment. My router is in the center of my apt and its less than 30ft either way. Very annoying. The phone sees my network just doesn't connect.
    04-05-2012 12:25 AM
  15. CESantos's Avatar
    My problems are like most people's. I may often (not all the time) have trouple connecting to my home router from 20' away. If I go into setting and tap on the connection, it usually connects.
    04-06-2012 01:13 PM
  16. Pocket PC's Avatar
    I'm on my second HTC TItan II (First one overheated trying to render a very busy web page and bricked permanently) However that first one did not seem to have any Wifi issues.

    This second Titan II was working fine for a couple weeks, but has recently been plagued with Wifi connectivity issues. I see these same issues at home and at work so it's not just one Wifi device and at home I'm usually 10-30 feet from my Wifi modem.

    - I get a lot of 'unable to connect to page' in IE and it becomes very slow to load data over Wifi. The m.wpcentral page will take 30 seconds+, it it loads at all. Weather data doesn't load. social data does not load. If I toggle Wifi off and on, then everything loads instantly

    - I understand that wifi goes to sleep when the phone is off, but sometimes it won't come back on at all until I toggle wifi off and on.

    - sometimes the data connection just drops alogether while in use and I have to toggle Wifi off/on.

    - Upload speeds over Wifi are painfully slow when it is working. We are talking .38 to .46 Mbps. Welcome to crappy DSL speeds! Upload speed is very slow even when download speeds are 10-15 Mbps.

    - I get a lot of 'message failed' when trying to send a photo via messaging over Wifi. They work instantly over GSM if I toggle Wifi off.

    This really sours the Windows Phone experience. I'll try to exchange it for another unit, but what a pain! This sounds very similar to the Nokia Wifi problems. I hope HTC steps up and provides a fix.

    I should also point out that my Original Samsung Focus never had any of these issues - EVER. the old samsung is faster than this new TItan II. HOw can that be? I still have the old Focus and it stil works on Wifi when the htcx TItan drops the connection so I know it's not a problem with my Wifi.

    Really disappointed with HTC in this respect.
    05-07-2012 11:58 AM
41 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD