1. garyhartaz's Avatar
    I am not getting the Band to stay connected to my 1520 running the latest Dev Preview. It goes between being connected and disconnected. Anyone else experiencing this whether you are on the Dev Preview or stock Cyan rom?

    EDIT: Additional Information
    Cycling BT on the 1520 and sending a new text broke the backlog of notifications to the band and the BT icon has remained on the 1520 since with regular notifications coming in.

    After 5 minutes or so, the BT icon goes off and we are back to the same problem. It appears that BT is disconnecting due to a timeout and then it cannot recover normally?
    Last edited by garyhartaz; 10-30-2014 at 05:59 PM. Reason: Updates
    10-30-2014 05:49 PM
  2. indieimprint's Avatar
    I am having several issues with cyan and the band
    10-30-2014 05:51 PM
  3. rjansen3's Avatar
    No issues here. Have you given the phone a restart?
    10-30-2014 05:58 PM
  4. Daniel_A's Avatar
    I restarted my phone and it seemed to correct the issue. I'm on a 1520 with Dev Preview.
    10-30-2014 06:44 PM
  5. Tichshew's Avatar
    1520 user here, tried restarting and still won't connect.
    10-30-2014 06:47 PM
  6. garyhartaz's Avatar
    1520 user here, tried restarting and still won't connect.
    Is your 1520 on the stock OS or a Dev preview? If it is on the preview, is your OS version: 8.10.14192.280? I have seen some people who have not updated to the latest who have had the same issues.
    10-30-2014 06:51 PM
  7. Tichshew's Avatar
    Yeah that's my OS version. Is that the newest update?
    10-30-2014 06:54 PM
  8. Tichshew's Avatar
    So I added a couple tiles, moved them around. It synced and updated and now appears to be staying connected.
    10-30-2014 07:01 PM
  9. indieimprint's Avatar
    it should stay connected? mine definitely isn't working then. I thought it was normal for it to only connect periodically and briefly for syncing. lol. anyway i am on stock cyan
    10-30-2014 07:27 PM
  10. cvflowe's Avatar
    No issues here on my Dev copy using 1520
    10-30-2014 08:00 PM
  11. garyhartaz's Avatar
    Yeah that's my OS version. Is that the newest update?
    Yup
    10-30-2014 08:03 PM
  12. EBynum's Avatar
    I have an AT&T Lumia 1520 running Cyan (no DP) and I can't get the Bluetooth to stay connected for more than a second. I had no issues pairing the band with the phone and it syncs just fine with the Health app when it's open. But Bluetooth between the phone and the band just won't stay connected. I've tried connecting via the phone's Bluetooth settings, but all I get is :Connecting - Connected - Paired, with about a second between each state. It connects for a second and then it drops. Bluetooth icon turns off on the phone and on the band. I've tried many times. Sometimes, I even get "Couldn't connect". This is so frustrating! One of the reasons I got the Band was for notifications (texts, etc.), but if the Bluetooth can't stay connected, this becomes nothing more than a fitness tracker. I have tried powering the phone and the band off and on, and I've tried resetting the band. Still not working. I'll try turning everything off and resetting the band a couple more times. I'll even try unpairing all the other devices in my Bluetooth settings, leaving the band as the only one. We'll see if that helps. If not, I'll be calling Microsoft support. Not sure what else to do. Anyone have any other ideas? It's pretty pathetic this isn't working with a Windows flagship phone. So far, my experience with the band has been disappointing.
    11-06-2014 05:45 AM
  13. BADM0USE's Avatar
    My MS Band synced with my 1520 on Dev Preview with out any issues.
    11-13-2014 11:11 PM
  14. smartass1379's Avatar
    Go to the Microsoft health app click on the band icon then go to My Microsoft Band. Let it sync and that should resolve syncing issues on stock OS
    11-17-2014 01:29 AM
  15. Brandon Keenan's Avatar
    Just bought my band and had this same issue. 1520.3 running dp with denim. I deleted the band as a bluetooth device and then repaired it and it seems to work fine now.
    04-02-2015 04:35 PM

Similar Threads

  1. Can you see your running pace while running on the band?
    By davcauf in forum Microsoft Band & Band 2
    Replies: 18
    Last Post: 10-31-2014, 07:36 PM
  2. Band & Myfitnesspal syncing
    By Likwidz in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-31-2014, 11:32 AM
  3. How can I go back to windows 8?
    By Roberto Luna1 in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 10-30-2014, 06:40 PM
  4. Why can't I get my Lumia 930 to find Bluetooth devices?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 10-30-2014, 05:17 PM
  5. Gold's Gym offers custom workout plans and free trial to Microsoft Band owners
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 10-30-2014, 05:11 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD