1. leandrodp2016's Avatar
    Hi everyone, I've had this phone since last january. All of a sudden, I began getting that legend when plugging the phone to its official charger (the one included in the box). It even suggests that I 'use and official charger'. How odd is that?, I'm running W10, production build, non insider, fresh start. Is there anything I can do about it?. Thank you in advance, good night!.
    11-01-2016 10:49 PM
  2. abhishek singh21's Avatar
    same happening on my lumia 730 as well. upcoming cumulative update on 8th November should fix this. I tried hard reset and soft reset too but nothing helped.
    Guytronic likes this.
    11-02-2016 12:04 AM
  3. decider's Avatar
    Whenever I get the message which is not often, a restart of the phone has resolved the issue for me
    11-02-2016 07:14 AM
  4. leandrodp2016's Avatar
    Restarting the phone solved the issue so far, I'll keep an eye on it
    libra89 likes this.
    11-04-2016 12:18 PM
  5. Daniel Gilbert M's Avatar
    Loose cable/port is the problem. Not a software issue.
    I've been through the same. Bought a new cable. Problem solved.
    libra89 likes this.
    11-05-2016 12:43 PM
  6. Greywolf1967's Avatar
    Quality of the cable plays a roll in this as well. When I had forgotten to pack my original charger on a visit, I tried to use the cable that came with my China made Bluetooth Headphones. This message would pop up, until U restarted the phone and went back to the original charger from Microsoft.

    I now have a good quality travel cable that charges my 640 XL, headphones and is awesome for file transfer. I got it at the Microsoft store.
    11-07-2016 08:24 AM
  7. terra's Avatar
    i'm having the same issues
    sometimes a restart fixes it, sometimes not.

    i'll pick up a higher end cable and hopefully, it won't happen again,

    it's annoying and fustrating
    11-30-2016 03:58 PM
  8. ads13's Avatar
    I had solved it by doing rollback to w8.1, then hard reset on w8.1.. And didn't hard reset after upgrading to w10 mobile.

    Reason behind it was:
    - w10(upgraded from 8.1/8.2).
    - voltage fluctuation in charger socket..
    11-30-2016 04:04 PM
  9. Dusan Randj's Avatar
    Soft reset always fixes it for me.
    12-05-2016 09:14 PM
  10. The Lumia God's Avatar
    Well the Phone is using usb 2.0 and its an large 3,000 mah battery
    12-07-2016 11:14 AM
  11. slimchap's Avatar
    Same thing that happened to my L640XL after upgrading it to Windows 10 Mobile before it damaged my charging port cos I kept on looking for a charger that won't cos the device to charge slow.
    12-07-2016 02:36 PM
  12. ads13's Avatar
    Same thing that happened to my L640XL after upgrading it to Windows 10 Mobile before it damaged my charging port cos I kept on looking for a charger that won't cos the device to charge slow.
    You need to adjust your shaky charger pin to one place to get rid from this error.
    12-07-2016 02:49 PM

Similar Threads

  1. Lumia 950 AT&T or Unlocked?
    By jxshbxxth in forum Microsoft Lumia 950
    Replies: 17
    Last Post: 02-21-2017, 09:02 AM
  2. How's the battery life on your lumia 950 xl?
    By aespix in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2016, 01:02 AM
  3. Replies: 36
    Last Post: 11-12-2016, 01:07 PM
  4. nokia lumia 1520 get totally stuck and do what it wants
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 11-01-2016, 04:43 PM
  5. why my windows phone can't be turn on or vibrate like usually when it chargeing ?
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-01-2016, 04:07 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD