1. cmfooballcoach's Avatar
    Hoping someone has some insight. I purchased 3 Lumia 640s and got them unlocked from ATT. I purchased and activated sims from Walmart Family Mobile. It uses T-Mobile as a carrier. I can receive calls and texts but I have been unable to get the mobile data to work. I've tried all the listed APN info, to no effect. I've contacted C/S at Walmart Family Mobile and they have no answer. I am at my wits end. I've attempted every APN setting possible in both 8.1 and now 10. Does anyone have any clue what I have going on? I've seen several people on here that have the same phone and carrier....hopefully someone has some insight. Thanks in advance.
    03-04-2016 10:08 PM
  2. Guytronic's Avatar
    Windows 10 could cause more difficulty.

    I know you've probably checked this.
    Under "Cellular+SIM (8.1) was Data connection set to on?

    I'd have to check this setting for WM10 however I think it's the same.
    03-04-2016 10:30 PM
  3. cmfooballcoach's Avatar
    Yes. On was selected. In 8.1 I have a 4g icon showing. Still no data. 10 no icon.
    03-04-2016 10:45 PM
  4. Guytronic's Avatar
    Moving to 10 will change the APN settings.
    Under WM10 at the SIM settings is the active network showing as "T-Mobile"
    Under internet APN do you have "fast.t-mobile.com" set?
    RumoredNow likes this.
    03-04-2016 11:05 PM
  5. cmfooballcoach's Avatar
    The Active Network is showing Family Mobile
    Current APN I have in is fast.t-mobile.com
    RumoredNow likes this.
    03-04-2016 11:13 PM
  6. Guytronic's Avatar
    What happens if you switch the APN to:
    web.omwtoday.com
    RumoredNow likes this.
    03-04-2016 11:34 PM
  7. Bob Hanson's Avatar
    My phone data stopped working with W10 after I flashed my phone from at&t to tmo. I had to do a hard reset and then data started work again.
    Guytronic and RumoredNow like this.
    03-05-2016 09:53 AM
  8. cmfooballcoach's Avatar
    My data hasn't worked from day one. I've done 2 hard resets, every possible combo of APN settings. Bob, what are your settings? I still have 2 of the phones running 8.1. I haven't flashed mine over to Tmo yet, but I wonder if that would help me to get the setup I need to make the data work.
    03-05-2016 03:52 PM
  9. cmfooballcoach's Avatar
    No change with this APN
    03-06-2016 08:27 PM
  10. cmfooballcoach's Avatar
    To the point where I am going to turn off the data. If someone has an APN answer, or something that might be preventing my data from working, PLEASE PM me.
    papasurf likes this.
    03-07-2016 09:43 AM
  11. papasurf's Avatar
    I did some reading and looking around and came up with an idea. Go to a T-Mobile retail store. Let them pop in a T-Mobile SIM and try it out there in store. I am on the same phone, unlocked L640 on T-Mobile and I get screaming full data speeds. It might be some hangup with the way Family Mobile is configured or provisioned for your account. Worth a shot and peace of mind. I didn't have to change anything for mine to work, no APN or other setting changes whatsoever. Then I went and bought 3 more of these phones and sent my iPhone back :)
    libra89, RumoredNow and Guytronic like this.
    03-08-2016 12:34 PM
  12. barber76's Avatar
    I use ATT unlocked 640 on Wfm with data plan. Works fine, and I don't remember doing anything special for it. Couple of screenshots below.
    wp_ss_20160307_0001.jpgwp_ss_20160307_0002.jpg
    03-08-2016 05:16 PM
  13. Bob Hanson's Avatar
    My data hasn't worked from day one. I've done 2 hard resets, every possible combo of APN settings. Bob, what are your settings? I still have 2 of the phones running 8.1. I haven't flashed mine over to Tmo yet, but I wonder if that would help me to get the setup I need to make the data work.
    My phone is using "Default APN Activated" which does not allow me to view any settings. So whatever the defaults are for TMobile are working.
    RumoredNow likes this.
    03-10-2016 03:35 PM

Similar Threads

  1. Bluetooth files on 640xl ...
    By Olumayowa Odebiyi in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2016, 11:54 PM
  2. No more "Choose Best Lighting" option on 950 XL
    By Lumious in forum Microsoft Lumia 950 XL
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2016, 11:25 PM
  3. Groove Music for Windows 10 Mobile rolls out a minor update
    By WindowsCentral.com in forum Windows Central News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 03-04-2016, 09:11 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 03-04-2016, 08:41 PM
  5. HD LTE for Lumia 640XL
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-04-2016, 08:40 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD