1. unuzerounu's Avatar
    As of build 14371 (I think) there are random times when I can't adjust the volume while playing music with Groove. Neither volume+ or volume- work and as soon as I unlock the screen it works. However, sometimes it will work just fine, but 7/10 times it will not allow me to change the playback volume.

    By no means a deal breaker, as I'm very happy with the last few RS builds (well yeah, maybe save for battery performance, which kind of sucks a little) but I'm sure I should be able to adjust the volume with the screen off.

    Any ideas, tips, similar experiences?

    [lumia 640ds, running latest Redstone build)
    06-24-2016 05:44 AM
  2. Chintan Gohel's Avatar
    As of build 14371 (I think) there are random times when I can't adjust the volume while playing music with Groove. Neither volume+ or volume- work and as soon as I unlock the screen it works. However, sometimes it will work just fine, but 7/10 times it will not allow me to change the playback volume.

    By no means a deal breaker, as I'm very happy with the last few RS builds (well yeah, maybe save for battery performance, which kind of sucks a little) but I'm sure I should be able to adjust the volume with the screen off.

    Any ideas, tips, similar experiences?

    [lumia 640ds, running latest Redstone build)
    check in this thread for all redstone issues: http://forums.windowscentral.com/win...tm#post3507050
  3. Chintan Gohel's Avatar
    As of build 14371 (I think) there are random times when I can't adjust the volume while playing music with Groove. Neither volume+ or volume- work and as soon as I unlock the screen it works. However, sometimes it will work just fine, but 7/10 times it will not allow me to change the playback volume.

    By no means a deal breaker, as I'm very happy with the last few RS builds (well yeah, maybe save for battery performance, which kind of sucks a little) but I'm sure I should be able to adjust the volume with the screen off.

    Any ideas, tips, similar experiences?

    [lumia 640ds, running latest Redstone build)
    check in this thread for all redstone issues: http://forums.windowscentral.com/win...tm#post3507050
    06-24-2016 06:40 AM
  4. anon(6078578)'s Avatar
    I've noticed this issue too, though on a much earlier build. I'm currently on 10586.420 but as I updated fairly recently from 318 I can't remember if I noticed it in that build first. At the moment it is working fine though, just as you yourself have experienced.

    Windows Phone has had a volume bug before though in 8.1 as I remember times when the actual volume didn't change even though the displayed volume would change. Again it would seemingly happen at random.
    unuzerounu likes this.
    06-26-2016 02:19 AM

Similar Threads

  1. I forgot my Windows 10 password, how can I reset it?
    By PillowT42 in forum Windows Phone 8.1
    Replies: 3
    Last Post: 06-27-2016, 04:09 AM
  2. Can you install the Windows 10 upgrade on a different HD?
    By Windows Central Question in forum Windows 10
    Replies: 3
    Last Post: 06-25-2016, 08:49 PM
  3. which is the best VPN for my windows lumia denim 535,.
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-24-2016, 06:36 AM
  4. Windows 10 update issue with Lumia 640
    By vadivel selvaraji in forum Microsoft Lumia 640
    Replies: 1
    Last Post: 06-24-2016, 01:24 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD