06-18-2016 01:38 AM
35 12
tools
  1. TechAbstract's Avatar
    Is mobile hotspot working for you guys? I have AT&T GoPlan. It says I don't have data package available.
    12-04-2015 12:50 AM
  2. Babs75's Avatar
    Mine is working fine. Tried it out today.
    12-04-2015 01:43 AM
  3. TechAbstract's Avatar
    Mine is working fine. Tried it out today.
    Which carrier?
    12-04-2015 01:55 AM
  4. Babs75's Avatar
    which carrier?
    at&t
    12-04-2015 08:20 PM
  5. Sunstorming's Avatar
    Mine on ATT also did not work. I had data and Lte... But it would not work and everything was fine on ATT end. So I returned the 950xl(for that and other reasons
    TechAbstract likes this.
    12-04-2015 08:22 PM
  6. rdubmu's Avatar
    Mine works,on tmobile USA
    12-04-2015 09:42 PM
  7. jjmorgan64's Avatar
    Att, mine had lte no hotspot when I used an old iPhone imei, when i replaced that with a lumia 635 imei in the hotspot and lte work perfect
    12-04-2015 10:29 PM
  8. Musicman247's Avatar
    Mine works,on tmobile USA
    Ditto. Also stays connected when the screen goes off.
    jmajid likes this.
    12-04-2015 10:42 PM
  9. TechAbstract's Avatar
    I called AT&T. They couldn't get mobile hotspot to work. They sent me address of AT&T specialized center for me to bring the phone there to have them look. Mobile hotspot worked fine on same SIM when I used on Lumia 640.
    12-04-2015 10:56 PM
  10. snakebitten's Avatar
    Hotspot works fine in the states with ATT SIM #1

    Hotspot worked in Panama last night with Claro SIM #2 (only got 4G). But it wouldn't allow the Surface Pro 4 to connect until I disabled SIM 1. Not sure why. But it saved my bacon because I had a server that needed to be bounced in Calgary.

    I'm just amazed at what we do with these new mobile "weapons" that we carry around with us. As critical as we are about these devices and their imperfections, I WAS sitting at a table outdoors eating a lobster, holding a wafer thin ultra high definition touch screen, working on a server several countries away, all using bandwidth being provided by a small handheld device with a tiny $30 sim I had acquired from a cute little girl outside of customs only moments before.

    how different that one little IT event was, compared to just a few years ago. My food didn't get cold and it didn't require a team of folks.

    Hotspots are like living in the Jetson's era. lol
    TexasLabRat and GSOgymrat like this.
    12-04-2015 11:09 PM
  11. jayk82's Avatar
    For the life of me I can't get my SP4 to connect. My hotspot will turn on, and my wife's iPhone can connect, but my surface keeps saying "Cannot activate mobile hotspot."
    12-05-2015 01:28 PM
  12. TexasLabRat's Avatar
    For the life of me I can't get my SP4 to connect. My hotspot will turn on, and my wife's iPhone can connect, but my surface keeps saying "Cannot activate mobile hotspot."
    turn off bluetooth on the surface (i'm assuming you have the phone paired with the surface) or unpair the phone from the surface. There's some special-sauce hotspot bluetooth communication that is probably interfering with the connection from being established. I noticed the same thing with my HP laptop (running 10) and my w10m phone.
    jayk82 likes this.
    12-05-2015 01:53 PM
  13. EMINENT 1's Avatar
    My hotspot works until I use my bt headphones at the the gym. When I get in the car to turn it on, it won't connect and gets stuck on the toggle saying connecting. I have to go to cellular and toggle off sim 1 and data and back on and then the connecting toggle in action center will work.
    12-05-2015 01:53 PM
  14. jayk82's Avatar
    turn off bluetooth on the surface (i'm assuming you have the phone paired with the surface) or unpair the phone from the surface. There's some special-sauce hotspot bluetooth communication that is probably interfering with the connection from being established. I noticed the same thing with my HP laptop (running 10) and my w10m phone.

    Turning off Bluetooth did the trick. Thank you so much!!
    TexasLabRat likes this.
    12-05-2015 02:04 PM
  15. UniZebra's Avatar
    My mobile hotspot doesn't work when I use wifi to share data but it works perfectly on bluetooth which is stupid
    12-06-2015 06:34 AM
  16. jayk82's Avatar
    This is strange. My hotspot has been working fine for a few days, now all of a sudden it has gone back to popping up telling me it can't be activated and to go to the att website or call 611. AT&T is telling me it is activated on their end. Any thoughts / ideas as to how to get it working again?
    12-08-2015 10:50 PM
  17. Mark Morales's Avatar
    I called AT&T. They couldn't get mobile hotspot to work. They sent me address of AT&T specialized center for me to bring the phone there to have them look. Mobile hotspot worked fine on same SIM when I used on Lumia 640.
    So did you ever figure out the problem?
    12-08-2015 11:47 PM
  18. peashooter14's Avatar
    I am convinced there are some bugs with the hotspot feature. It seems incoming calls or Blue tooth can throw it into a bad state. I have found that in this state it loses its DNS server, because I can still ping google's IP number but not name. Toggling the cellular data settings or a quick reboot fixes the hotspot.
    12-09-2015 12:59 PM
  19. queentut16's Avatar
    I only managed to get it working on my 950 to my SP3 when Bluetooth was turned off on both devices.
    12-09-2015 01:03 PM
  20. TechAbstract's Avatar
    So did you ever figure out the problem?
    Went to AT&T device support center. They said nothing is wrong with the mobile hotspot feature on the device and probably the device is not provision correctly. Called AT&T support again. The lady said not all features of unlocked phones may work. Unfortunately, the mobile hotspot feature on this phone is one of those. Going to try with a T-Mobile sim card.
    12-09-2015 10:24 PM
  21. peashooter14's Avatar
    December 10th, the day someone somewhere said they would have LTE provisioned and VVM. Online with Chat support now. Any side bets?
    12-10-2015 09:59 AM
  22. peashooter14's Avatar
    Chat told me to try this document to set the APN>

    https://www.att.com/esupport/article...ct&refer=mycsp
    12-10-2015 10:12 AM
  23. TechAbstract's Avatar
    Mine is working fine. Tried it out today.
    How is yours working and not for everyone else? Do you have the Lumia 950 XL Dual Sim? Which plan on AT&T?
    12-10-2015 09:25 PM
  24. GSOgymrat's Avatar
    I have the dual sim Lumia 950 XL with AT&T and I am typing this on a Nook tablet connected to my phone. Bluetooth is on on both the phone and the tablet but they are connected with WiFi. I've used the Hotspot about four times and have have not had any issues.
    12-10-2015 10:26 PM
  25. Babs75's Avatar
    How is yours working and not for everyone else? Do you have the Lumia 950 XL Dual Sim? Which plan on AT&T?
    Yep, Lumia 950XL Dual Sim. I am on unlimited talk, text, 10gb data with tethering from AT&T. Works just like it always did on my Android phone. My laptop is connected to it right now.
    12-10-2015 10:48 PM
35 12

Similar Threads

  1. Groove Music app on Windows 10 Mobile - Pretty Slick!
    By Anthony112409p in forum Groove Music
    Replies: 3
    Last Post: 12-28-2015, 07:53 PM
  2. Polishing Windows 10 Mobile's Interface
    By urthkey in forum General Phone Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 12-06-2015, 08:29 AM
  3. So No way to run Android apps on W10 Mobile right now?
    By bo_woods in forum General Phone Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-03-2015, 08:00 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 12-03-2015, 06:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD