1. Ben_Dunning's Avatar
    First of all hello to everyone. I have just received my new unlocked 950XL and I'm on the Three network with 4gb of hotspot data. I had to enter the internet apn myself. Whenever I try and use edge I get an error saying that I am trying to use my phone as a personal hotspot.

    wp_ss_20151208_0001-310915-.jpg

    Is this due to a setting on my phone or a problem at their end?

    Randomly I can tether my old iphone to my 950 xl and that can access the internet fine.

    Any help would be great
    Thanks Ben
    12-08-2015 04:52 PM
  2. mathewhayward's Avatar
    I'm on Three and I didn't have to configure anything, it just worked
    12-09-2015 04:03 AM
  3. EDDS's Avatar
    I'm on Three and I didn't have to configure anything, it just worked
    +1

    I'd give three a call.
    12-09-2015 05:15 AM
  4. shinji81's Avatar
    I am on the same situation. I am abroad and three claims that I am tethering when I try to use my mobile data. Of course all the settings for the WiFi Hotspot are off on my 950XL! It is so annoying. Have you fixed it somehow?
    Thanks.
    12-19-2015 03:10 PM
  5. SpinkyMinky's Avatar
    I've just got a 950xl on three, an have exactly the same problem. Did you find a way to fix it?
    12-21-2015 03:56 AM
  6. original.woodster's Avatar
    I used to have the same problem sporadically on my Lumia 925. I could never get round as to what was causing it, but it seemed to be that if I was on WiFi then went on mobile data, the phone would display the same issue. normally restarting the phone helped, for a while.

    This doesn't sound promising as I have just signed up with Three at the weekend for their high data, low minutes deals. 16 a month for 4gb data and 600 mins.

    perhaps a phone call to Three will allow them to fix this?
    12-21-2015 05:25 AM
  7. mathewhayward's Avatar
    I went to Finland last weekend and had this exact problem. I phoned Three when I was over there and they didn't have a clue what I was on about. I just put up with it until I got back to the UK.
    12-21-2015 05:30 AM
  8. bells0's Avatar
    No worries with internet on mine. Only reason i'm sticking with 3 is their data abroad benefit, so hope this doesn't get affected when i go away - was very useful on my jollies this year with my Lumia930.

    3 inside buildings is pretty useless which is making me want to change - but i have an old monthly rolling sim for 12.90 a month that gives me unlimited data + 200 hours talk and 5k texts.
    12-21-2015 06:04 AM
  9. shinji81's Avatar
    I contacted 3 uk, three times and after a phone reset that they asked me to do (I told them that it was pointless doing it and I was right), they finally escalated the issue to their IT department. I told them that they have to update their db in order to not co sider the 950xl as a tablet or a pc but as a phone! They will contact me in 72 hours.
    12-21-2015 06:23 AM
  10. 1st_Raven's Avatar
    I'm on three but not had any alerts through. I do have 1gb of tethering on my account but unlimited data otherwise so I hope they dont confuse the two.
    12-21-2015 06:28 AM
  11. atrsh's Avatar
    When I first got my 950 XL, I just visited Three store, requested for a nano sim replacement, popped it in the phone and within minutes I was able to use it straight away. I didn't even bother to take out the micro sim in my 925 which I also had that time, or even tinker with any settings in the phone. Tethering the phone with my macbook was also not a problem. I hope your problem has been fixed by now.
    12-21-2015 12:31 PM
  12. shinji81's Avatar
    I didn't have those problems using my mobile data in the uk either. I am having problems in using it abroad where 3 claims that I am tethering while of course I am not.
    12-22-2015 07:52 AM
  13. tweedie's Avatar
    I just got my phone yesterday and inserted my three sim, booted up and have no problems with mobile data and can access internet. However I did get a text from three saying...
    From 3: Sorry, we cannot automatically set your phone for internet and picture messaging use. To do this, go online on a PC http://forums.windowscentral.com/e?l...token=nze_rgyD
    Maybe that url may help you though I didn't have too as it worked out of box.
    12-24-2015 04:56 AM
  14. Steve Jepson's Avatar
    I had the same issue - phone 3 tech support and say you have a Lumia 950XL and they need to pass it up to technical support to get it registered. Its a known issue basically to do with non std phones being used on the network.

    Took 3 days then started and been ok since
    12-24-2015 05:34 AM
  15. shinji81's Avatar
    After 3 calls to the support, 3 has finally fixed the issue.
    12-25-2015 01:44 AM

Similar Threads

  1. Hi, I'm Developing the Windows Central App!
    By danielgary in forum New to the Forums? Introduce Yourself Here!
    Replies: 111
    Last Post: 09-28-2016, 03:27 PM
  2. where can I get an extra charger for the Surface Pro 4?
    By alank73 in forum Microsoft Surface Pro 4
    Replies: 39
    Last Post: 01-30-2016, 02:40 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 12-10-2015, 08:21 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 12-08-2015, 04:37 PM
  5. Email on Windows 10 not updating
    By pedmar007 in forum Windows 10
    Replies: 0
    Last Post: 12-08-2015, 04:09 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD