1. jssmarathon's Avatar
    When entering a name in the to field in a new email, auto complete will find names that have been previously sent completed emails on the phone. However if the contact you are trying to send an email to has never been utilized, and you press search directory, it does not find any entries. This happens even if you only use one letter and you know that there might be 50 to 100 contacts with that first letter being in their address or name.
    This is very frustrating.
    Also, the auto complete field apparently does not synchronize with the auto complete field in Outlook on the computers
    obviously Im using Windows phone 10 with new Outlook, and using office 365 with all the updates on computers. Also my contacts are in a hosted exchange account and that is the phone book that I am utilizing for contacts on the phone.
    I dont remember having this problem on Windows phone 8.1
    any suggestions or recommendations?
    12-12-2015 02:45 PM
  2. A_Pieman's Avatar
    I have a similar setup. It seems you need to use a minimum of four characters in a directory search.
    12-12-2015 03:03 PM
  3. jssmarathon's Avatar
    No difference how many characters I enter.
    I get a response “no match was found”
    12-12-2015 03:08 PM
  4. A_Pieman's Avatar
    Odd, that is how it works with my setup. The mail and contacts client is weak. With 8.1 a pinned contact would show a number to indicate they had sent you a message. This and history seems to have been lost in WM10
    12-12-2015 03:21 PM
  5. jssmarathon's Avatar
    Very frustrating!
    12-12-2015 03:26 PM
  6. jssmarathon's Avatar
    Does anybody have a clue about this or do you suggest? I move this to the Windows 10 forums?
    12-13-2015 06:45 PM
  7. martinfab's Avatar
    I have the same issue. The Microsoft store tech told me it would be fixed in an update. We'll see.
    12-14-2015 12:30 AM
  8. martinfab's Avatar
    Is everybody having the same issue with this?
    12-15-2015 02:13 PM
  9. jssmarathon's Avatar
    update last night still did not fix this
    12-16-2015 09:26 AM
  10. jssmarathon's Avatar
    Does anyone from Microsoft read this?
    12-16-2015 09:27 AM
  11. martinfab's Avatar
    Hey JS, my outlook seems to be slowly fixing itself. Sometimes it is finding the addresses. Just an FYI.
    12-18-2015 05:16 PM
  12. jssmarathon's Avatar
    Not for me.
    Only time is when it learns a new email I type in.

    Try even just one letter and press "Search"

    what comes up?
    12-18-2015 06:33 PM
  13. martinfab's Avatar
    Ya, agreed the search function does not work at all. Some names have been showing up in a drop down list and others do not. Definitely if I have emailed them with the phone. The techs at the Microsoft store were no help. Their 950xl worked fine with this function. They were shocked that mine didn't. Of course they said, hard reset and updates were the fix! Seems the be the general answer.
    12-18-2015 06:46 PM

Similar Threads

  1. W10M not being Detected by PC via USB - Solved
    By gpobernardo in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 3
    Last Post: 09-18-2016, 05:30 AM
  2. Device Hub gone on 925 with 8.1 Gadgets not working
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 10
    Last Post: 12-15-2015, 04:33 PM
  3. When will we get w10m officially?
    By rponting in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 6
    Last Post: 12-14-2015, 03:24 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 12-12-2015, 01:56 PM
  5. Lumia 730 does not load after windows 10 latest update
    By Windows Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-12-2015, 01:41 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD