04-07-2017 06:51 AM
418 ... 1112131415 ...
tools
  1. gahbmwm5's Avatar
    Thanks...could not find how to adjust email sounds..!
    02-02-2016 09:38 AM
  2. ashram's Avatar
    Thanks...could not find how to adjust email sounds..!
    don't think it matters right now... latest outlook update broke notifications on my 950. despite having a custom sound set, it uses the default.
    02-02-2016 12:07 PM
  3. gahbmwm5's Avatar
    don't think it matters right now... latest outlook update broke notifications on my 950. despite having a custom sound set, it uses the default.
    Yes indeed as I have the default Outlook sound, and it comes on-----only once or twice, banners same issue....so there definitely is a glitch in the latest Outlook app..:( My other email account, Google Gmail, I have set with no sound, notifications, or banners.
    02-02-2016 03:11 PM
  4. nan1857's Avatar
    There is a gap in between the metal camera bump and the polycarbonate removable back cover which is letting dust inside the back cover. Microsoft has just some small sponge arrangement for prevention of dust, but that's not enough. It has been 2-3 weeks for my Lumia 950. I miss the unibody design of my Lumia 1520.
    02-02-2016 03:40 PM
  5. Matthew Heinselman's Avatar
    These issues are also for the 550 as well guys. its a Windows 10 Mobile issue not just the phone in particular. I honestly think Microsoft should not have rushed the software and polished it up but its water under the bridge.
    02-02-2016 03:42 PM
  6. Matthew Heinselman's Avatar
    For anyone who can't get VVM to work on their dual SIM 950 or 950 XL well its not supposed to according to Microsoft. Set up and check visual voicemail - Windows Help

    Note

    Visual voicemail isn't available for all mobile operators, uses your cellular data plan, and might be named something else on your phone. If it's offered by your mobile operator, it must be enabled on your mobile phone plan, and your mobile operator might charge extra for it.

    Visual voicemail is not available on dual SIM phones that are running Windows 10 Mobile.
    02-02-2016 03:42 PM
  7. obakir's Avatar
    my unlocked 930 had visual voicemail. international version, with no LTE. working perfectly with 8.1.
    02-02-2016 05:47 PM
  8. gahbmwm5's Avatar
    Yes, same strange issue with unresponsive power button too....not all the time...Hard reset too...
    02-02-2016 05:50 PM
  9. mattdodwell's Avatar
    I am wondering if you can help, I am finding an issue with video recording with my 950.

    I find that when I am recording video that the recording can stick or freeze but the audio keeps recording. When I play back the video the stick/freeze is on the file but the audio can still be heard working fine.

    This didn't happen when I first had the phone, its just started happening in the past month.

    My General Settings are:
    1920x1080p/24 fps
    Stabilisation On
    Save to SD Card

    My 950 is fully update to date with its firmware and apps.

    Could it be saving the SD Card that is the issue?

    Cheers for any ideas you can give.

    Matt
    02-03-2016 11:58 AM
  10. Tiiger88's Avatar
    I am wondering if you can help, I am finding an issue with video recording with my 950.

    I find that when I am recording video that the recording can stick or freeze but the audio keeps recording. When I play back the video the stick/freeze is on the file but the audio can still be heard working fine.

    This didn't happen when I first had the phone, its just started happening in the past month.

    My General Settings are:
    1920x1080p/24 fps
    Stabilisation On
    Save to SD Card

    My 950 is fully update to date with its firmware and apps.

    Could it be saving the SD Card that is the issue?

    Cheers for any ideas you can give.

    Matt
    I had same issue, i think the problem is in SD card. Cheaper SD cards have worse writing speeds, so video can't write so fast to SD card. ??? I edited video setting a bit lower and now it records fine!!
    mattdodwell likes this.
    02-03-2016 12:16 PM
  11. mattdodwell's Avatar
    I had same issue, i think the problem is in SD card. Cheaper SD cards have worse writing speeds, so video can't write so fast to SD card. ??? I edited video setting a bit lower and now it records fine!!
    Awesome thanks, I thought that might be the case.
    02-03-2016 12:18 PM
  12. Otto S's Avatar
    Anyone else having high data use in the system apps? This is my second 950. The first device was replaced under warranty because neither Microsoft nor At&t tech support could explain the high data use. I have the 10.0.10586.36 OS build. The system app used 7gb of data in nine days over the cellular connection with all the apps turned off for background data. Now the new device is doing the same.wp_ss_20151230_0004-1-.jpg
    02-07-2016 12:15 PM
  13. cristixxxlog's Avatar
    Check if you have One drive set to auto backup. Under system you also count SO an FW updates. Also check if you submit feedback automatically. It is a very known bug this. However looks it is fixed in current .71 insider build (available on slow ring just like the .36).
    Try an update on .71 since you already are an Insider....
    02-08-2016 03:40 PM
  14. arielwp's Avatar
    disappearing keyboard. missing keyboards in settings (no keyboards are shown and none can be downloaded since "you have already downloaded them all". happens after trying to text on whatsapp . build .71
    have to reset to get my keyboards back
    02-09-2016 08:32 AM
  15. Otto S's Avatar
    Check if you have One drive set to auto backup. Under system you also count SO an FW updates. Also check if you submit feedback automatically. It is a very known bug this. However looks it is fixed in current .71 insider build (available on slow ring just like the .36).
    Try an update on .71 since you already are an Insider....
    All my feedback and crash logs are turned off. Software update and FW are set to wifi only. I even found a setting under SIM called "Enhanced 4G LTE Services" that uses more data for HD Voice but still made no difference. I did notice about forty files in my picture folder on my one drive with .rich extension that I couldn't open. They were 22mb each.
    02-09-2016 08:28 PM
  16. cristixxxlog's Avatar
    Yup, that is also a potential data eater.
    Those 22mb image files are the RAW pictures taken. It seems that the album app has auto backup option on on your phone. Disable that also (inside the app settings).


    Sent from mTalk
    02-10-2016 12:10 AM
  17. Nate W's Avatar
    Anyone else having high data use in the system apps? This is my second 950. The first device was replaced under warranty because neither Microsoft nor At&t tech support could explain the high data use. I have the 10.0.10586.36 OS build. The system app used 7gb of data in nine days over the cellular connection with all the apps turned off for background data. Now the new device is doing the same.Click image for larger version. 

Name:	wp_ss_20151230_0004[1].jpg 
Views:	18 
Size:	56.4 KB 
ID:	121925
    I have the dual sim 950, and have noticed now that the SIM2 under data usage has over 150 MB (84 MB system data) of usage while SIM 2 is not even populated. My AT&T SIM (SIM 1) has used about 400 MB with 118 MB of it being system data. Are you seeing this on a Dual SIM anyone, why is this?

    I disabled most of my apps from running background processes, not sure if this helped but I have not experienced anything that high, 7 GB is outrageous!
    02-11-2016 08:44 AM
  18. Sztiki's Avatar
    Hi All,

    Just joined the club, moving from a Lumia 925 to a beautiful, white 950. I used it with the prod. firmware (.29) for a whole weekend, installed my apps, config, etc. and worked like a charm. I felt pretty lucky, that I don't have to install insider.
    Until Monday. I'm usually on Skype during the whole day, and that crashed and made my phone restart 4 times in two hours. So I installed Insider and the newest build (.107) which helped with the restarts but still face a serious problem with the keyboard.
    So, regarding the config: I use English as phone language and region locale is United States. But the regional settings are set to Hungarian (where I live) and also the keyboard is set to Hungarian. Thats how I used my Omnia 7 and my Lumia 925 before too. Now the problem is, that if I use any IM application (Skype, Viber, Messaging. etc) every time I send a message, right after the keyboard becomes unresponsive, flickers a few times, than disappears. After a few seconds if I tap on the textbox it appears again. And it does this every single time I send a message. If I disable text suggestion, the issue is gone. After re-enabling it, it appears again. If I change from Hungarian keyboard to English, it's appearing too.
    Tried changing system language/region/regional format to the same (all Hungarian instead of English) the issue still happened. changed it back to all English, still no help. Tried to remove English keyboard so only Hungarian is installed, no help. The only other help, was to set everything to English and remove the Hungarian keyboard. Than English keyboard with text suggestion enabled worked fine.

    Sorry for the long description, but not easy to describe. I can make a video about the issue if requested.
    Anybody faced something similar? Any workarounds hopefully?
    02-15-2016 02:28 PM
  19. gahbmwm5's Avatar
    I had this pop-up issue initially on stock OS 10.0.10586.29...then it ceased, however within the last two days of using 10.0.10586.107, it has reared its ugly head again...no modifications added to OS...except importing pics from device into laptop....

    wp_ss_20160215_0009.jpg
    02-16-2016 01:28 AM
  20. Tiiger88's Avatar
    When i use my phone and screen light fades a bit before goes completely off and when i try to avoid it, i tap on a screen and it acts like a long press. It's not a big issue but it bothers a bit.
    02-16-2016 09:17 AM
  21. Zygimantas Rimkus1's Avatar
    i got big problems in slow motion videos, never make them good. when filming it its struggles, and the camera coming worse, i got sample on youtube, is very very bad. i cant post it for you.
    Got problems when turning camera when phone is locked, sometimes its turning on, sometimes not. many times something happening when taking pictures, just camera stop working, than i have to do a phone restart, so the phone is really really buggy mainly with camera.
    02-16-2016 03:38 PM
  22. gahbmwm5's Avatar
    Hmm, today I get these two app updates available in the store...keeps coming up with 0x80246016 error:

    wp_ss_20160216_0005.jpgwp_ss_20160216_0001.jpg

    Starting to get annoying ....come on Microsoft...lets tighten up!
    OS: 10.0.10586.107-->via Windows Insider Preview Release Ring
    Firmware: 01078.00017.15454.290xx

    Anyone else getting this...possibly more glitches in MS servers?

    ~~~~~~~~EDIT~~~~~~~~~~~

    Had to be the MS servers, as now 1 hour later success, and it added another Office mobile app...PowerPoint

    wp_ss_20160216_0007.jpg
    Last edited by gahbmwm5; 02-17-2016 at 02:10 AM. Reason: Added info/pic
    02-17-2016 12:24 AM
  23. 1IV54IV3's Avatar
    Is anyone else having issues with 3rd party USB cables? I can't get any to work except the one that came with the phone.
    I got the same problem
    02-17-2016 11:18 AM
  24. Alexbal's Avatar
    Hi,

    I don't know if this is related to 950 or W10M in general, but there is as hissing/whirring sound ( very low you need to be in a quite room to hear it) from the ear piece when I mark the box in order to start write e.g. in WhatsApp or in EDGE. In Whatsapp the sound sometimes remains on even after you have closed the app. I think it could be source of a battery draining or at least unnecessary waist of energy. The sound does not change if you adjust the volume and it remains on when you mute the phone. Does anyone else have this?

    Lumia 950
    Sw.107
    Fw. 15085
    02-23-2016 06:22 AM
  25. Limp15000's Avatar
    Hi,
    I also noticed this. It will hiss then stop and loop like this. It seems to be a known issue. I installed an app called "stop music" which I pinned on my start screen.
    When I hearing the hissing I press this app and it stops. I think it may be related to Whatsapp but not sure.

    I have a bug with driving mode. When I exit my car my phone will be stuck in silent mode which is a kind of annoying.

    I also suffer from random reeboots once or twice a day.

    Weirdest issue is when connect to a corporate network (which is a mess, antennas and channels are not setup right) the batterie will drain and the phone will reboot a couple times an hour. Seems some Android phones in the company also have batterie issues when connected to that network so I am not really blaming my Lumia 950 on this.
    02-25-2016 07:29 AM
418 ... 1112131415 ...

Similar Threads

  1. For Lumia users from Indonesia, Lumia 950 pre-order in Erafone!
    By Thomas Dewangga in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 1
    Last Post: 01-13-2016, 07:19 AM
  2. Lumia 640XL: Windows 10 mobile - [false] Count down
    By emjey in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 21
    Last Post: 12-16-2015, 11:51 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-18-2015, 02:33 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 11-18-2015, 08:15 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 11-18-2015, 07:34 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD