04-07-2017 06:51 AM
418 ... 7891011 ...
tools
  1. YKinase's Avatar
    I keep having wifi drop and have to reboot to get it to work again. My wife has 950 also with same problem.
    I have this problem on 5GHz WiFi. It was a nightmare this weekend. I cannot predict when/why it will simply drop any network on 5GHz WiFi and then not detect it. It could be 5 minutes, it could be 3 hours. I did notice that once it does "forget" about the 5GHz band, battery drain is much worse, though that's subjective TBH.
    12-07-2015 09:23 AM
  2. mkenyon2's Avatar
    I have this problem on 5GHz WiFi. It was a nightmare this weekend. I cannot predict when/why it will simply drop any network on 5GHz WiFi and then not detect it. It could be 5 minutes, it could be 3 hours. I did notice that once it does "forget" about the 5GHz band, battery drain is much worse, though that's subjective TBH.
    What is your Firmware build?
    12-07-2015 11:10 AM
  3. uselessrobot's Avatar
    I have this problem on 5GHz WiFi. It was a nightmare this weekend. I cannot predict when/why it will simply drop any network on 5GHz WiFi and then not detect it.
    It's my understanding that 5GHz WiFi is more prone to connectivity issues. I haven't had issues with my 950, but I have had trouble with my iPad. I had it forget the 5GHz band and only connect with 2.5GHz.
    12-07-2015 12:17 PM
  4. YKinase's Avatar
    What is your Firmware build?
    Firmware: 01078.00017.15454.29004
    Purchased from MS Store in US. Lumia 950 Unlocked (Dual SIM) running on AT&T network.
    12-07-2015 01:49 PM
  5. Bri D's Avatar
    Can you guys help me determine if my alarm issue is a bug? I can get the snooze and dismiss buttons to show if my lock screen or glance screen is active. Here's the thread for more info and a screenshot: http://forums.windowscentral.com/mic...ml#post3329481
    12-07-2015 02:19 PM
  6. gentry33's Avatar
    • Automatic screen brightness toggle does not stay on
    • Random rebooting (spent the day in the truck yesterday noticed a reboot, did it again 4hrs later/ it's done this before)
    • Inability to connect to car audio via supplied USB cable (truck displays "media not available")

    This one really bothers me as I would like to play my music using the USB port and not kill all the batteries by piping it to my radio by way of my Motorola Roadster.
    sahib lopez likes this.
    12-08-2015 07:15 PM
  7. MattLFC's Avatar
    Firstly, did you restore a backup?

    - Battery, I'm seeing no issues at all! It''s pretty incredible for me. Make sure Hey Cortana is off! I had a similar issue on my 920 with W10M, that was restored from a backup though!
    - No issues with camera, though the applying finishing touches is pretty pathetic (just the option to turn it off would be nice!)
    - No issues listening to music yet, and I do a LOT!
    - No issues with camera, FWIW I uninstalled Skype lol.
    - I've had that SIM card issue once, after I restarted and the tiles didn't come on screen after a few mins of waiting. Otherwise, it's been fine.
    - Screen brightness isn't always 100% but I have noticed it on occasion. I've not restarted a great deal though. Screen brightness seems to have a few bugs.
    - No hangs or freezes on mine yet (touch wood).

    I got some problems:
    - Battery drain, sometimes it's get warm with screen off(idle) and battery goes down with 60% in 4 hours.
    - Camera after 7 rapid shots it says SAVING... and i cant do anything for around 20 sec. (no sd card inserted)
    - When I listen some music it stucks on the volumebar
    - Sometimes camera doesn't start its says it's in use (I dont use skype or any other apps)
    - Sometimes after start up it says Your SIM card changed restart now
    - At restart screen brightness always 100%
    - Sometimes it hangs for a minute and screen freeze
    AM I the only one with this problems? I really feel like a betatester. I think this change was a bad idea :(
    12-08-2015 07:20 PM
  8. gentry33's Avatar
    Inability to connect to car audio via supplied USB cable (truck displays "media not available")
    I may have figured this one out, apparently my collection didn't automatically download to my device and what I had downloaded stored to SD card. (Groove seems to be quite the mess Zune>Xbox Music>Groove migration a bit rough). Moved a few things around. I'll give a go tomorrow and let you know how it goes.
    12-08-2015 09:04 PM
  9. A_Knauss's Avatar
    My phone has several times decided to restart in the middle of phone calls
    Has seen another post on this, in a different thread, so is obviously not just my phone.
    Is this a common issue? Will there be an upgrade fix, or should i start the refund process??
    Phone: Microsoft Lumia 950
    OS Build: 10.0.10586.0
    Version: 1511
    12-09-2015 01:02 PM
  10. Gary Berns's Avatar
    Any harm in applying yesterday's update before making decision?
    12-09-2015 01:11 PM
  11. gentry33's Avatar
    I may have figured this one out, apparently my collection didn't automatically download to my device and what I had downloaded stored to SD card. (Groove seems to be quite the mess Zune>Xbox Music>Groove migration a bit rough). Moved a few things around. I'll give a go tomorrow and let you know how it goes.
    Still didn't work. I made sure the songs on the playlist were available offline. When I connect the 950 with the cable that came with it to the USB port on the truck (the vehicle does not have built in Bluetooth) when I select Media it displays "media not available". The music is purchased not streamed. Digging in File Explorer I could determine that they are MP3 files and not DRM protected. they are encoded with Azure, does that have an effect? I know the port works, my daughter had her iPhone4 hooked up to it and Spotify downloads played fine. Groove just got an update but I doubt it will solve the issue. I'll check Groove related threads.
    12-09-2015 05:01 PM
  12. Radek Jahoda's Avatar
    L950 unlocked here, my phone reboots in call everytime when i have bluetooth turned on. Dont even need to be connected to anything.
    12-10-2015 05:54 AM
  13. Wes Halton's Avatar
    950 will not pair with Treasure tags. Comes up with message saying Bluetooth can not pair, same with both tags I have. Pairs ok with in car phone and PC
    12-10-2015 04:51 PM
  14. zrob7's Avatar
    Cannot get MMS to work on unlocked dual sim with ATT
    12-10-2015 06:03 PM
  15. mariusmuntean's Avatar
    I haven't seen so many issues on any previous windows phone devices...big FAIL from MS on the operating system.
    CraigCole likes this.
    12-11-2015 03:11 AM
  16. Maik_b's Avatar
    When my Lumia 950 is locked, the speakers begin to rustle softly and I can periodically hear a "click" sound , anyone else got this?
    CraigCole likes this.
    12-11-2015 10:46 AM
  17. cristixxxlog's Avatar
    yes. I noticed that too...
    12-11-2015 10:52 AM
  18. dmagic17's Avatar
    How do you add a Gmail account with its own live tile like in 8.1?
    12-11-2015 11:01 AM
  19. dmagic17's Avatar
    How do you add a Gmail account with its own live tile like in 8.1?
    Figured this out (add Gmail within Outlook, press/hold/pin), but still uses an Outlook icon? Kind of defeats the purpose of quick notification icons on Lock/Glance...
    12-11-2015 11:37 AM
  20. mykd83's Avatar
    wp_20151211_16_31_32_pro.jpgI've had my Lumia 950 in the UK for 2 days, and although I'm still setting everything up and playing about with things as I get my number transferred, so far I'm very pleased with it :-) Everything is just so much faster than my 1020 so I'm happy with the upgrade.

    The only "defect" I have noticed so far is on the edge of the screen/glass, where I have what looks like smudges that I can't get rid of :-/ It's a little bit like when you put a screen protector on, and get a bubble near the edge, and it's not as clear as the rest. Hope that makes sense. There are a couple of these little bubbles on the left edge of the glass, and then 2 seem to have developed on the right edge, 1 of which is almost creeping over the red Hello light.

    I'm not sure if it's removing the back cover and associated acrobatics with the phone that is maybe causing the glass layers to separate or something, because I've noticed more since I was messing with the SIM card earlier. Hopefully this picture shows what I'm on about! It looks like a smudge, and it will go if I wipe it really well with a microfiber cloth, but as soon as I run my finger over it, it comes back :-/

    Click image for larger version. 

Name:	WP_20151211_16_31_32_Pro.jpg 
Views:	42 
Size:	1.20 MB 
ID:	118714
    12-11-2015 11:40 AM
  21. obakir's Avatar
    How do you add a Gmail account with its own live tile like in 8.1?
    pin it to the start screen. It still opens outlook email but starts with your gmail account.
    12-11-2015 12:07 PM
  22. obakir's Avatar
    I noticed the same thing. may be the glass is not polished well at the corners, 930 glass was looking better.
    12-11-2015 12:09 PM
  23. Christopher Moor's Avatar
    My biggest frustration so far with the 950 Talkman,
    The Nav buttons disappear when in the Notification Center and swipe up doesn't bring them back.
    I have to lock and unlock the phone to do anything at that point.
    I can only say, what a stupid thing to release in such a seriously obvious 10 second usage bug to notice.
    That makes this an Alpha, not even a Beta release!

    oops, I just had to get rid of the message with a checkbox telling me to swipe from the bottom. It works now...doh!
    Last edited by Christopher Moor; 12-11-2015 at 06:06 PM.
    12-11-2015 03:59 PM
  24. mkenyon2's Avatar
    My biggest frustration so far with the 950 Talkman,
    The Nav buttons disappear when in the Notification Center and swipe up doesn't bring them back.
    I have to lock and unlock the phone to do anything at that point.
    I can only say, what a stupid thing to release in such a seriously obvious 10 second usage bug to notice.
    That makes this an Alpha, not even a Beta release!
    Weird, doesn't happen to me.
    12-11-2015 04:52 PM
  25. Zulfigar's Avatar
    My biggest frustration so far with the 950 Talkman,
    The Nav buttons disappear when in the Notification Center and swipe up doesn't bring them back.
    I have to lock and unlock the phone to do anything at that point.
    I can only say, what a stupid thing to release in such a seriously obvious 10 second usage bug to notice.
    That makes this an Alpha, not even a Beta release!
    So with my XL, yes, the notification buttons do vanish, but you can hold the bar at the bottom of the screen and slide up.
    12-11-2015 04:58 PM
418 ... 7891011 ...

Similar Threads

  1. For Lumia users from Indonesia, Lumia 950 pre-order in Erafone!
    By Thomas Dewangga in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 1
    Last Post: 01-13-2016, 07:19 AM
  2. Lumia 640XL: Windows 10 mobile - [false] Count down
    By emjey in forum Windows 10 Mobile
    Replies: 21
    Last Post: 12-16-2015, 11:51 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-18-2015, 02:33 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 11-18-2015, 08:15 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 11-18-2015, 07:34 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD